reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

A ja kurcze oczywiście na siku jak każda z Was pewnie.. i potem np. 2:30 oczy jak 5 zł i nie zasne ze 2 godziny. krece sie tylko z boku na bok...
myślałam na pocątku, że to przez spanie w dzień, ale już raczej w ciągu dnia nie sypiam...
O nie ja nie śpię w dzień bo chociażby na pół godziny oko zmrużę to nie ma spania do 2-3 w nocy [emoji1751] wolę się przemeczyc w dzień i iść normalnie spać.

reklama
[/QUOTE]
2 godziny po porodzie do domku ale fajnie. Teraz to by to było dla mnie idealne rozwiązanie, chociaż może bałabym się o nowonarodzoną dzidzie, w szpitalu to zawsze poobserwują.
[/QUOTE]
Chyba o męża chodziło ze 2h po porodzie koniec odwiedzin :)

Katastrofa z tym spaniem.. a mówią wszyscy...wypoczywać dużo i wysypiać się... a jak tu się człowiek ma wyspać jak zasnąć nie może ;)

hmm... może polecicie na bezsennse nocy jakieś dobre filmy/seriale najchętniej z netflixa :)

Ja mam butelke wody na trzy dni😱😱 mąż sie wkurza ale w miedzyczasie to herbatka to soczek...nie lubie wody a na prenatalnych niby wyszło,że wody poniżej normy. W poprzedniej ciąży pod koniec miałam mało wód ale że młody uparciuch nie chcial w terminie wyjsc to na drugi dzień miałam mieć wywołany( na szczescie w mocy skurcze przyszły). Nie przybierał ma wadze od czterech tygodni przez to małowodzie i powoem wam że trzeci porod dziecko z najmniejszą wagą a najbardziej bolesny....zobaczymy jaki będzie ten..
Ale z tego co wiem to do tych 2 litrów wypijanej "wody" w ciągu dnia jak najbardziej wliczany herbatki owocowe,ziolowe, soki zdrowe a nie tylko czysta woda. Ja wody więcej pije latem a zima, jesienią nadrabiam herbatkami właśnie których pije mnóstwo :)

Jeśli chodzi o okres, to tez gdzieś o tym czytałam. To będzie również moj pierwszy porod. W czasach gimnazjalnych/szkoły średniej przechodzilam wlasnie takie miesiączki, ze niekiedy musialam zostac w domu, takze jestem ciekawa jak to się bedzie miało rzeczywiście do porodu..
Nie wiem jak to się ma do porodu, ale też miałam takie okresy i po porodzie już takiego bólu nie czułam, ale nadal były obfite
Cześć dziewczyny witam się z Wami w nowym tygodniu :) dzis u mnie od rana same przyjemności ponieważ świętuję swoje 30 urodziny [emoji4][emoji4][emoji4] syn zaśpiewał mi już z milion razy sto lat :D dostałam super prezenty a o 17 mam zamiar świętować z synem tesciowa i mezem tortilla, dla nich winkiem, goframi i szarlotka [emoji3059][emoji3059] tortów nie lubimy więc szarloteczka czeka ale mam chęć na tą tortille już bym zjadla. [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

U nas jutro takie usg standardowe u mojego gina, wizyta kontrolna :) Moj maz wczoraj przyszedł zestresowany, jak on będzie odganiał chłopaków od naszej Anastazji która mieszka jeszcze w brzuchu [emoji1787][emoji1787] jakos o syna się nie martwi [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Sto lat w zdrowiu szczęściu i miłości :-)

Kamiska jestesmy z Tobą. Wszystko będzie dobrze. Zobacz ile kciuków jest zacisnietych, nie ma innej opcji :-)

Czytam wasze opisy porodów i chyba już bym chciała mieć maluszka koło siebie [emoji7] tez macie takie mysli?

Ale z tego co wiem to do tych 2 litrów wypijanej "wody" w ciągu dnia jak najbardziej wliczany herbatki owocowe,ziolowe, soki zdrowe a nie tylko czysta woda. Ja wody więcej pije latem a zima, jesienią nadrabiam herbatkami właśnie których pije mnóstwo :)

mi ostatnio Pani dr tak samo powiedziała, że powinnam więcej pić.. staram się ale ciężko czasami tak wciskać w siebie..

reklama
Tak. Mi usg starczy na 3 dni :) potem się 2 dni boje potem mi przechodzi zeby znow po tygodniu przyjść stres :) na mam we wtorek i minie tydzień i 1 dzien... Bo genetyczne u innego a Teraz musze pokazać się u mojego prowadzącego:) i ciagle zastanawiam się czy ok wręcz dzis nawet mam przez to zły humor, wieczorami klade sie na plecach, klade na brzuchu rękę i próbuje wyczuc czy coś się rusza :)
Robię to samo 🤣

Do góry