reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dziewczyny, nie wiem czy wiek ma coś wspólnego z szybkością wyniku. No, chyba, że czegoś nie doczytałam u Was. Krew miałam pobraną 30.09 (10+5 chyba było wtedy) a wynik był 01.10. Mam 38 lat. Myślicie, że przez mój wiek miałam tak szybko?
Ja mam 37 lat i badanie mialam 28;wrzesnia a wyniki z opisem już na drugi dzień.

reklama
LaetitiaAinos - pisałaś o tym zakazie dźwigania powyżej 3kg. Czy jest to związane z rozstepem mięśnia? Co w ogóle powiedzieli o tym rozejściu? Czy masz jakies zalecenia na czas ciazy? Tez mam lekkie rozejście (na szczęście kresa biała mocna i przepukliny nie mam) i sie zastanawiam nad oklejaniem. Ale wolałabym sama to robic, bo dobre taśmy można tanio kupić, a u fizjo za jedno oklejenie ponad 100zl😐 oklejalam sie sama po 1 ciazy i sie zastanawiam czy teraz tak samo oklejanie by wygladalo... bo z tego co widzę ba zdjeciu to poziome pasy masz?

Z tym kciukiem to u mojego była taka akcja, że zawsze miał go zmacerowanego. Zachodziłam w głowę co się z tym palcem dzieje. Okazało się, że młodemu w nocy zdarzało się ssać kciuk i stąd ten kciukas był ciagle w tragicznym stanie 😂 Co ciekawe gdy spał w dzień nigdy nie ssał kciuka 🤷‍♀️

No widzisz, bo na siłę to można i w jedną i w drugą stronę robić...chodziło mi o to, że u niektórych dzieci mniejszym złem jest dać ten smoczek, czy butelkę zamiast trzymać się twardo tego, że to szkodzi...moja położna powiedziała mi sama, że są dzieci takie jak mój syn, które muszą mieć smoczek, bo mają niesamowicie silny odruch ssania i dlatego robi sobie też smoczek z piersi...ja zazdroszczę kobietom, które nie miały problemów z kp, które odczuwały w tym przyjemność itd i których dzieci pięknie rosły na mleku mamy...ale rozumiem też mamy, dla których KP było traumatycznym przeżyciem do którego nikt ich nie przygotował, bo nigdzie nie mówi się o tym jakie to potrafi być bolesne, jakie mogą być powikłania jeśli dziecko nie opróżnia piersi i dochodzi do zapchania kanalików, czy zapalenia piersi...mnie nikt na to nie przygotował, że będę miała rany na brodawkach i ropne bąble...slyszalam tylko jakie to super, jaka to bliskość z dzieckiem itd i płakałam, że ja tej bliskości dziecku dać nie mogę, bo mam rany do krwi i najmni

No i w takiej sytuacji jak dzieci od początku nie potrzebują butelki i smoczka to jak najbardziej się tego nie wprowadza, ale jeśli dziecko od początku ssie kciuka to może lepiej wprowadzić ten smoczek, którego łatwiej się później pozbyć...🤔🤔🤔 mój brat jeden miał smoczek, a drugi wieczorem podkradał z kuchni butelkę i tylko tak zasypiał 🙈🙈 nikt nie wiedział, dlaczego tak było, ale no tak miał...z czasem sam wyrzucił butle i tyle, a drugi zrezygnował ze smoczka jak mu powiedzieliśmy, że są w nim pająki 🙈🙈 za to córka mojego brata od początku ssała kciuk i nadal to robi, chcieli jej wprowadzić smoczek, ale nie chce, bo to trzeba było wcześniej zrobić, a teraz ciężko im będzie oduczyć ją tego kciuka i o takich przypadkach ja mówię, a nie o takich, gdzie wszystko jest ok bez tych gadżetów
To prawda. Wszystko zależy od dziecka i jego potrzeb. Mój poza tym potajemnie ssanym w nocy kciukiem nigdy nie ssał smoka bo nie chciał. Za to siostrzenica spała z czterema „bibusiami” i rotacyjnie przez sen je sobie wymieniała 😂

To prawda. Wszystko zależy od dziecka i jego potrzeb. Mój poza tym potajemnie ssanym w nocy kciukiem nigdy nie ssał smoka bo nie chciał. Za to siostrzenica spała z czterema „bibusiami” i rotacyjnie przez sen je sobie wymieniała [emoji23]
Moja młoda potrafiła spać z dwoma smoczkami w buzi i 2 w rękach [emoji1787][emoji1787][emoji1751][emoji1751] taki miała silny odruch ssania , że conajmniej jeden smoczek zawsze musiał byc na podorędziu [emoji1787][emoji1787]

Mam to samo. Po ostatnim incydencie(jeden jedyny od początku ciazy) zamówiłam detektor i czekam na paczkę, dzisiaj powinna być. Jeśli nie uda mi się dzisiaj znaleźć tetna dziecka, jutro zamierzam umówić się do jakiegoś gin w moim mieście w celu sprawdzenia czy wszystko jest ok. Mam jakieś zle przeczucia i nie umiem myśleć inaczej:(
Polecam poogladac kilka filmikow na YTubie bo czasem ciezko rozroznic,ja myslalam ze moje serce to dziecka serce ale teraz juz wiem .o tez zauwazylam ze lepiej slychac jak czyms posnaruje,np ja uzywam takie zelu co go uzywalismy na lepsza jakosc plemmnikow Haha

Piszecie ze was cos boli promieniuje anie nic nie boli....w nocy sie p4zewracam z boku na bok jakby nic,brzuch jakisz plaszczy,zastanawiam sie tam sie wszystsko rozwija ok bo jakos nie czuje prawie 14+0 to juz cos powinno sie dziac.detektorem juz codziennie szybciutko znajduje serce i to mi daje tylko troche spokoju.schudlam 1.5 kg nic mi nie smakuje,wy macie jakies loty na cos a ja nie mam dalej ehh
Naszą forumową Wróżkę nie ma prawa nic boleć 😄❤️ A tak serio z tymi bólami, to np. u mnie są takie epizody. Jak nie boli to nie boli, jakbym w ciąży nie była. A jak się zacznie to tu zakłuje, tam strzyknie, za chwilę dźgnie i pociągnie i wtedy oczywiście głupoty do głowy przychodzą. Tak źle i tak nam niedobrze, książkowe baby w ciąży 😂

reklama
Do góry