Dla mnie zapach nie ma większego znaczenia, chcę żeby był skutecznyMam taki tylko krem, jak dla mnie średni zapach. Kupiłam krem do suchej skóry z tej firmy i ma o niebo lepszy zapach taki ze bym go zjadła, czekoladką pachnie
reklama
mia05
Fanka BB :)
Ja już po badaniach wszystko jest dobrze maluszek rośnie <3 także miałyście racje, że brak objawów nie oznacza, że dzieje się coś złego. Za tydzień mam badania prenatalne ) przepraszam,że mało się tu udzielam, brak czasu... ale czytam wszystko wieczorem i trzymam za Was wszystkie mocno kciuki!! :*
U
użytkownik 200
Gość
@Patii_666 - tak jak pisałam, u nas problem ze słuchem pojawił się później. To, że dziecko słyszy nie oznacza, że słyszy. Wiem, bełkot. Mnie to tłumaczyli tak, że są różne rodzaje słuchu i pytanie jest, co otrzymuje mózg - jakie informacje. Nie mówię, że u Twojego synka tak musi być. Po prostu u nas, mimo że byłam PEWNA, że dziecko słyszy, okazało się, że jest prawie głuche.
@MartaB91 - wybór poduszki jest zależny od Twojego wzrostu (czy C czy L czy inne). Ja poduszkę mam od pierwszej ciąży i już teraz z nią śpię i bardzo sobie to chwalę.
Przepieprzyłam kapustę, jakieś rady jak ją uratować?
@MartaB91 - wybór poduszki jest zależny od Twojego wzrostu (czy C czy L czy inne). Ja poduszkę mam od pierwszej ciąży i już teraz z nią śpię i bardzo sobie to chwalę.
nadziejka93
@Patii_666 moja siostra miała podobny problem z córką. Przeszła chyba wszystkich możliwych lekarzy, straszyli ją nawet że dziecko ma autyzm. Dopiero po skierowaniu do psychologa dziecięcego, Pani zaleciła całkowite ograniczenie telewizji czy telefonu. I to na prawdę pomogło. Ale są w tym bardzo konsekwentni, tylko pół godziny dziennie bajek.@Patii_666 - tak jak pisałam, u nas problem ze słuchem pojawił się później. To, że dziecko słyszy nie oznacza, że słyszy. Wiem, bełkot. Mnie to tłumaczyli tak, że są różne rodzaje słuchu i pytanie jest, co otrzymuje mózg - jakie informacje. Nie mówię, że u Twojego synka tak musi być. Po prostu u nas, mimo że byłam PEWNA, że dziecko słyszy, okazało się, że jest prawie głuche.
Ana874
Może dorzuć kapusty jeszcze, a co zrobiłaś? Tzn jaką potrwawę?@Patii_666 - tak jak pisałam, u nas problem ze słuchem pojawił się później. To, że dziecko słyszy nie oznacza, że słyszy. Wiem, bełkot. Mnie to tłumaczyli tak, że są różne rodzaje słuchu i pytanie jest, co otrzymuje mózg - jakie informacje. Nie mówię, że u Twojego synka tak musi być. Po prostu u nas, mimo że byłam PEWNA, że dziecko słyszy, okazało się, że jest prawie głuche.
AnnaKatarzyna
Jezuuu ..Dziewczyny, jak jest z Waszymi macicami?
Ja jak leżę jest masakra, tak się ostro rozpycha, ze szok. Kiedy chodzę, jestem w ruchu jest dużo lepiej. Zas wczoraj wieczorem byla tak napięta, ze jak kichnelam to myslalam ze wypadnie
Moja ostatnio jest taka twarda jak kamień szczególnie już wieczorem
mayfly
Ja nie czuje na dole totalnie nic, poza trochę słabszymi mięśniami dna miednicy ( trzeba zacząć ćwiczyć ). Nic mi nie rośnie, nie rozpycha się ani już nawet nie boli... A te twardnienia często masz??Dziewczyny, jak jest z Waszymi macicami?
Ja jak leżę jest masakra, tak się ostro rozpycha, ze szok. Kiedy chodzę, jestem w ruchu jest dużo lepiej. Zas wczoraj wieczorem byla tak napięta, ze jak kichnelam to myslalam ze wypadnie
Ser żółty to mój drugi małżonek od zawsze tylko w tym przypadku, w przeciwieństwie do męża, im bardziej śmierdzący, tym lepszy
Byłam z córką na spacerze. Przeszła 1,5 h na własnych nóżkach to mnie już nogi bolą. Co prawda, ja chodziłam godzinę dłużej, no ale toto dwóch lat nie ma jeszcze...
mayfly
Znam historię, że po porodzie dziecko słyszało, a potem okazało się, że jednak nieO maatko, szok! A w szpitalu jako noworodek miał badany słuch? U nas w szpitalu maja jakiś sprzęt z WOŚP do sprawdzania słuchu noworodków i taki certyfikat wospu sie dostaje. Bo ciekawa jestem czy od urodzenia juz nie słyszał czy cos pozniej sie zadziało?
U mnie na szczęście mój dwulatek mówi baaardzo dużo, wręcz ponad normę. Całymi zdaniami nawija rowno, ma tak bogate słownictwo, ze w szoku jestem i muszę sie pilnowac, bo powtarza. Ułatwia mi to życie przy buncie dwulatka, bo jak sie złości to potrafi przekazać o co mu chodzi chociaż wiadomo, ze nawet wiedząc o co mu chodzi nie zawsze jestem w stanie ogarnac jego humory ale zawsze jest cos za cos, wydaje mi sie, ze to był dla niego tak ogromny skok, ze emocjonalnie sobie nie radzi i często sie złości
Patii_666
Dzieki dziewczyny za wasze rady, spostrzeżenia w tym temacie, mam nadzieję że zaraz będzie bilans na dwu latka, że przez koronę nie odwołają i postaram się wyciągnąć od nich logopedę i badanie słuchu (najwyżej nasciemniam trochę), tylko że ten ich naród jest taki luźny ze pewnie mi powiedza ze mały ma czas do 3 lat jak nie 4@Patii_666 moja siostra miała podobny problem z córką. Przeszła chyba wszystkich możliwych lekarzy, straszyli ją nawet że dziecko ma autyzm. Dopiero po skierowaniu do psychologa dziecięcego, Pani zaleciła całkowite ograniczenie telewizji czy telefonu. I to na prawdę pomogło. Ale są w tym bardzo konsekwentni, tylko pół godziny dziennie bajek.
reklama
mayfly
Aspiryna w dawce przeciwzapalnej, przeciwbólowej i przeciwgorączkowej ( tzn ok 300 mg lub wyżej dla dorosłego) nie jest zalecana w ciąży, szczególnie w pierwszym i trzecim trymestrze. Natomiast w dawce 75 mg ( taką ma Acard) wykazuje inne działanie i nie wpływa negatywnie na rozwój płodu. Nie masz się co martwić, połowa ciężarnych bierze acardDziewczyny czy któraś z Was bierze aspiryne(akard) ? Ja doczytałam że obniżone białko paapa to mogą być też problemy z łozyskiem i u mnie w opisie z prenatalnych pisze że zalecane branie aspiryny. Czy to jest w celu bezpieczne? Różnie piszą, mamaginekolog pisze że zalecane, gdzie indziej już nie.... Nie wiem co o tym myśleć. Wyczytałam że branie aspiryny może powodować wady u dziecka
Aa. U mnie łozysko przednia ściana nisko.