reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

A mi z chińskiego wychodzi dziewczynka, śniła mi się dziewczynka, intuicja mi mówi że dziewczynka a pH najpierw 6,5 a teraz 7 czyli ze chłopiec hmm no jakby nie było któraś metoda się sprawdzi albo chłopiec albo dziewczynka [emoji1]
Dokładnie 50% szans że się sprawdzi [emoji23][emoji23]

Która z Was polecała w cerrefourze produkty dla diabetyków? Jesteś moim aniołem [emoji3][emoji3][emoji6] obkupilam się na wszystkie strony nawet dżem bo zero cukru w składzie , już nie mogę się doczekać naleśników na mące żytniej z dżemem truskawkowym o panie [emoji7][emoji7] a ja myślałam głupia że takie rarytasy dopiero po porodzie ;) drogie to jak pierun ale mam to gdzieś zero wyrzutów sumienia [emoji23][emoji23][emoji16]

reklama
Kochana uwierz mi, ze Twoja wyprawka będzie bogatsza niż większości z nas, które mamy juz dzieci😜 w pierwszej ciazy tez byłam zielona w temacie, krok po kroku ogarniałam jakoś w 2 trymestrze dopiero. I masz w necie mnóstwo ściąg odnośnie tego co potrzebne. Łącznie z wpisami na blogach dotyczącymi przydatnych rzeczy w wyprawce. Natomiast ja teraz w drugiej ciazy jakoś w ogóle nie myśle o tym, nie chce mi sie i o wszystkim sobie myśle, ze sie kupi w miare potrzeb albo bede synowi podkradać jego kocyki itd.😜 na początek byle mieć pampersy, mleko i fotelik samochodowy, brak reszty sie przeżyje😂

A Ty nic nie czułaś? :D

Ja mam dzisiaj spaghetti :D Generalnie mam tak, że jak pomyślę o jedzeniu to nie czuję chęci na nie, tylko taki lekki bunt żołądka, ale jak jem to jem. Tylko sałatki mi nie wchodzą. I niestety z diety mało węglowodanowej przeszłam na dietę ogromniewęglowodanową :/ Ale pieczywa, suche rzeczy, makarony mi najlepiej wchodzą.
Mam bardzo podobnie, na nic nie mam ochoty, ale jak jem czuję się lepiej i dziecko jak nie dostanie dawki węglowodanów to w ogóle nie chce ze mną gadać ;) Makaron, grzanki, kanapki, ziemniaki to podstawa. Mięso mogłoby nie istnieć. Nawet jajka jakoś nie bardzo, a zawsze uwielbiałam. Owoce i warzywa są ok. Marynowane warzywa 🤩Słodycze 🤢

Ja rodziłam w 2016 roku.
Urodziłam o 2:40,dziecko zmierzone, zważone. W kocyku później ze mną leżał, nie ubrany. Dopiero między 7-8 rano przyszła pielęgniarka żeby Młodego ubrać. Wyszłam dwa dni później. Przez ten czas dziecko nie było myte. Wycierane tylko po porodzie i to tyle z pielęgnacji.
Pierwszy prysznic brałam pod okiem pielęgniarki żeby nie zemdleć czy coś. Dziecko w tym czasie zostawało pod okiem "współlokatorki" z sali.
Jedzenia nie będę wspominać 😂😂😂

Witam się dzisiaj ja , ostatnio malo tu zaglądam ale staram się nadrabiać zaległości :) dzisiaj miałam wizytę i kończymy 12 tydz,termin porodu 7.04 ktoś też? Poza tym ciąża książkowa, prenatalne za tydzień w środę ☺zdjęcia usg nie mam więc nie wstawię ale serduszko było słychać jak pięknie bije 😍miłego popołudnia dziewczyny 🤗🤗
Ja tez w stode prenatalne:)

reklama
Ja teraz na wszystkie usg (cale dwa razy) chodzilam sama i na prenatalne tez ide sama bo maz synka odbiera ze szkoly.jakos by mnie chyba stresowalo jakby cos bylo nie tak to ja to jakos wezme na klate a maz to taki wrazliwy troche.z jednej strony bym chiala zeby zobaczyl bejbi bo jakos moze by sie bardziej wczul w ta ciaze,no ale nic bedzie jak bedzie byle do srody

Do góry