reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja Dziś jadąc do pracy miałam stluczke...jeżdżę autobusem i niestety kierowca tak chciał odbić i wylecialam z siedzenia, chciałam się złapać rurki i coś w mi nadgarstku poszło. Kierowca dzwonił po policję i karetkę, ale uwaga!!!! Pani pytała czy uważam, że mój nadgarstek jest tak ważny, żeby wzywać karetkę reanimacyjna?? Mówię, że ręka swoja droga, ale jestem w ciąży, po dwóch poronieniacg, A dostalam takiej paniki, że brzuch mi rozwalallo z bólu. Kolenje pytanie- krwawi Pani? Traci przytomności? Kuzwa myślałam że w ukrytej kamerze jestem...poddalam się. Poczekalam na policję, poszłam prywatnie na USG, nie wiem tylko co z tą ręką zrobić, bo boli ale nie puchnie...
A wiecie co z bablem? Tak mnie rozbawil, nic sobie nie zrobił z tego, tylko sobie machal raczkami hahaha
Rozczulul mnie, ale najważniejsze, że z małym ok. Teraz leżę plackiem i odpoczywam...

Ja Dziś jadąc do pracy miałam stluczke...jeżdżę autobusem i niestety kierowca tak chciał odbić i wylecialam z siedzenia, chciałam się złapać rurki i coś w mi nadgarstku poszło. Kierowca dzwonił po policję i karetkę, ale uwaga!!!! Pani pytała czy uważam, że mój nadgarstek jest tak ważny, żeby wzywać karetkę reanimacyjna?? Mówię, że ręka swoja droga, ale jestem w ciąży, po dwóch poronieniacg, A dostalam takiej paniki, że brzuch mi rozwalallo z bólu. Kolenje pytanie- krwawi Pani? Traci przytomności? Kuzwa myślałam że w ukrytej kamerze jestem...poddalam się. Poczekalam na policję, poszłam prywatnie na USG, nie wiem tylko co z tą ręką zrobić, bo boli ale nie puchnie...
A wiecie co z bablem? Tak mnie rozbawil, nic sobie nie zrobił z tego, tylko sobie machal raczkami hahaha
Rozczulul mnie, ale najważniejsze, że z małym ok. Teraz leżę plackiem i odpoczywam...
Najważniejsze że nic tobie i dziecku się nie stało...

Tak, po prostu tam sobie jedziesz. Koleżanki moje jeździły do szpitali po 33 tygodniu na zwiedzanie. Wcześniej dzwonisz i się umawiasz. Oprowadza Cię któraś z położnych, ale tylko po trakcie porodowym. Szkoła rodzenia tam to wg mnie dobry pomysł.

Mam dzisiaj wizytę na 9:40 i już nerwowa chodzę. Mąż skacze wkoło mnie a to herbatkę, a to kanapeczkę, a może kabanoski? On tak reaguje na stres. Działa. A ja tylko siedzę w piżamie i modlę się o pawia. Chyba nie będzie brokatów. Nie jestem w stanie.
Dzieki za info...Ja taka maxi zielona jestem niestety😅 Juz po wizycie opowiadaj jak było wszystko ok? Ja bym chciala zeby moj stary sie tak przejmował....a on chyba nie za bardzo sie tym wszystkim interesuje.Gada tylko ze na drugi plan zszedł...

Ciezko mi w uk to znalesc:(
Ja ostatnio zamowilam na allegro 4 wielkie butle litrowe bo o wiele taniej niż w sklepie :) i tak sobie pije po trochu jakieś 50ml dziennie.
Ja mam na 9.04 termin 😋

Dzień dobry Mamuśki!
Miłego i udanego dnia!
Pomyślnych wizyt!
😘

Mnie dziś moja Talibka od rana daje w kość. Ale nie dam się, nie pójdę siedzieć! 😋
A ja na 8.04. :)

ja na badanie prenatalne mogę przyjść z narzeczonym. Ide wlasnie prywatnie i lekarz sam powiedział, ze może przyjść, ale na zwykła wizytę z usg nie może, nawet nie może wejść do przychodni. Lekarz jak robi prenatalne to jest wtedy sam w przychodni wiec może dlatego, ze nie ma innych ludzi pozwolił..
No ja i na prenatalnych muszę byc sama

reklama
@Martxx1 ale na pierwszym usg byłam w 5t5d, a pęcherzyk mniejszy niż 10 mm, a 10 mm odpowiadało 4t0d - lekarz uspokajał i mówił, że to jeszcze nic nie znaczy i ja jakoś też tak do tego podeszłam, że jeszcze nadrobi, ale czasem człowieka nachodzą głupie myśli ;)

Wydaje mi się, że w większych gabinetach, gdzie jest więcej osób lub w przychodniach nie pozwalają przychodzić z osobami towarzyszącymi. U mnie bez problemu mogłam przyjść z mężem na wizytę, bo byłam tylko ja i lekarz.

A co do snów, to dajcie mi erotyki!! Mi się ciągle śni, że piję wódkę i że jak już wypiję trochę to mi się dopiero przypomina, że jestem w ciąży 🤦‍♀️
wniosek prosty....nie picie skraca życie 🤣🤣🤣🤣

Do góry