reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny spokojnie:) Każda kobieta jest inna, każda ciąża jest inna:) Bole podbrzusza, kłucie, rozciąganie, kłucie jajników są normalne o ile nie są mega mocne i nie ma przy nich plamien. To dopiero początek wszystko musi się przygotować bo dzidzia będzie stale rosła. Ja w 2 ciąży miałam np takie bole spojenia lonowego że z łóżka wstać nie mogłam. A z każdą ciąża podobno te dolegliwości są bardziej odczuwalne. Zresztą dr też o tym wspominał że tak będzie. Mnie bardzo boli żołądek, nie moge w nocy spac,brzuch ciągnie, mam mega uderzenia gorąca A i dreszcze którejś nocy też się pojawiły. Parze codziennie meliske i czekam cierpliwie do wizyty :)
Kiedyś przeczytałam,że od dowiedzenia się o ciąży, do wizyty jesteśmy zdane same na siebie przez 3-4tyg. I to jest straszne. Muszę wszystko wiedzieć,boję się cokolwiek zrobić,w pracy muszę udawać. Straszne.

A u mnie z objawów to właśnie biegunka rano.... Wczoraj pierwszy raz spotkanie z WC.... Dziś noc nieprzespana i jakaś niespokojna.... Nudności całodzienne i senność.... Ogólnie to chyba zaczynam łapać doła jak sobie przypomnę dolegliwości z poprzednich ciąż i panikuje na zaś....
U mnie wizyta w czwartek to będzie 7+4

A u mnie z objawów to właśnie biegunka rano.... Wczoraj pierwszy raz spotkanie z WC.... Dziś noc nieprzespana i jakaś niespokojna.... Nudności całodzienne i senność.... Ogólnie to chyba zaczynam łapać doła jak sobie przypomnę dolegliwości z poprzednich ciąż i panikuje na zaś....
U mnie wizyta w czwartek to będzie 7+4
Podziwiam was dziewczyny,że mimo trudności zachodzicie w kolejne ciążę. Ja jestem bardzo "pamiętliwa", i jeśli z czymś mam złe wspomnienia,to tego 2raz nie robię. Np ból miesiączkowy,gdzie żadne leki ostatnio nie pomagały,będę pamiętać do końca życia. Mąż ma ze mną ciężko:p co miesiąc musiał czymś się zająć,bo nijak nie dało mi się pomóc w bólu.
U mnie dopiero 6+0 A już kilka razy ból brzucha,który dla mnie jest ponad siły. Niestety mójpróg bólu jest bardzo niski, jestem bardzo wrażliwa na wszystko.
Jeśli przejdę tę ciążę to będzie pierwsze i ostatnie dziecko. Za dużo stresu mnie tm kosztuje wszystko. No ale ja jestem mega wrażliwa.

Podziwiam was dziewczyny,że mimo trudności zachodzicie w kolejne ciążę. Ja jestem bardzo "pamiętliwa", i jeśli z czymś mam złe wspomnienia,to tego 2raz nie robię. Np ból miesiączkowy,gdzie żadne leki ostatnio nie pomagały,będę pamiętać do końca życia. Mąż ma ze mną ciężko:p co miesiąc musiał czymś się zająć,bo nijak nie dało mi się pomóc w bólu.
U mnie dopiero 6+0 A już kilka razy ból brzucha,który dla mnie jest ponad siły. Niestety mójpróg bólu jest bardzo niski, jestem bardzo wrażliwa na wszystko.
Jeśli przejdę tę ciążę to będzie pierwsze i ostatnie dziecko. Za dużo stresu mnie tm kosztuje wszystko. No ale ja jestem mega wrażliwa.
U mnie to przypadek 😜 w sumie zawsze chciałam trójkę ale jakoś ciężko było się zdecydować i życie takiego psikusa nam zrobiło 🙂
A co do dolegliwości to ja długo powtarzałam że już nigdy więcej ale w niektórych sytuacjach się o tym nie pamięta 😜🙈

U mnie to przypadek 😜 w sumie zawsze chciałam trójkę ale jakoś ciężko było się zdecydować i życie takiego psikusa nam zrobiło 🙂
A co do dolegliwości to ja długo powtarzałam że już nigdy więcej ale w niektórych sytuacjach się o tym nie pamięta 😜🙈
Ja pamiętam jak mnie nauczycielka obrażała jakieś 18lat temu,w podstawówce,i nadal mam uraz jak ją widzę,więc uwierz,że jestem baaaardzo pamiętliwa:p

Ja pamiętam jak mnie nauczycielka obrażała jakieś 18lat temu,w podstawówce,i nadal mam uraz jak ją widzę,więc uwierz,że jestem baaaardzo pamiętliwa:p
Też pamietam takie rzeczy. Siedzi to w glowie ale staram się przejść nady tym do porządku dziennego bo inaczej bym oszalała.
Ogólnie myślę, że jesli te bóle sa takie straszne, to jestes pewna czy to wynika z niskiego progu bólu? Może to faktycznie prawdziwy ból i jednak powinnas to sprawdzić.. bo mimo wszystko to nie tylko chodzi tu o dzidziusia ale o Ciebie i Twoje bezpieczeństwo.

reklama
Ja przy każdym porodzie mówiłam, że to już ostatni raz :) mąż podobnie. Ale z biegiem czasu pragnienie kolejnego dziecka było coraz większe:) Chociaż ból porodowy pamiętam do dziś. A było to 7 i 5 lat temu :)

Do góry