reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

No i sobie wykrakałam. Budziłam się w nocy z "bólem miesiączkowym" i okropny uczuciem wymiotów. Teraz miałam iść do kościoła,ale nie dam rady. Jest mi niedobrze,chce mi się wymiotować:/
No właśnie. Ja juz sie naumialam,ze kazdego dnia jakis objawik dochodzi😄. Bóle okresowe,potem dołączył krzyż,uczucie rozpierania,poszerzania brzucha,piersi to chyba był pierwszy objaw. Dzis,dołączyły lekkie mdłoscì/Jak cos zaczelam 6tc/A ja myślalam /głupia/ ze ciąza to taki przyjemny bezbolesny czas😝jadę dzis 200 km na Mazury. Mam nadzieje ze nie 🤮

reklama
Wg apki 5+2. Byłam na wizycie, ale USG mam dopiero 26 sierpnia. A Ty już widziałaś?
Byłam na pierwszej wizycie tak informacyjnie że mogę być w ciąży ale chodziło tu głównie o przepisanie leków . Biorę acard , kwas foliowy, luteinę.
Byłam we wtorek to był 3tydzien i 6dni wg lekarza . Zrobił USG ale powiedział ja tu nic nie widzę :-( i po chwili niby dojrzał jakiś pęcherzyk 2mm...
Teraz już wolę poczekać do przyszłego tygodnia około środy - czwartku żeby już było coś widać i żebym się tak nie stresowała ☺️

Myślę że nie ma sensu , USG wszystko wyjaśni do piątku 5 dni wytrzymasz ;)
Moze i faktycznie. Ja zrobiłam betę, bo jakos tak,w ten test nie wierzyła
Byłam na pierwszej wizycie tak informacyjnie że mogę być w ciąży ale chodziło tu głównie o przepisanie leków . Biorę acard , kwas foliowy, luteinę.
Byłam we wtorek to był 3tydzien i 6dni wg lekarza . Zrobił USG ale powiedział ja tu nic nie widzę :-( i po chwili niby dojrzał jakiś pęcherzyk 2mm...
Teraz już wolę poczekać do przyszłego tygodnia około środy - czwartku żeby już było coś widać i żebym się tak nie stresowała ☺️
Ooo widzisz,ja pierwsza wizyta w piatek 21.08. Czy lekarz mowil ci cos o nospie? Boli mnie brzuch.wziełam wczoraj 1/2 forte ale boje sie czy powinnam.

Moze i faktycznie. Ja zrobiłam betę, bo jakos tak,w ten test nie wierzyła
Ooo widzisz,ja pierwsza wizyta w piatek 21.08. Czy lekarz mowil ci cos o nospie? Boli mnie brzuch.wziełam wczoraj 1/2 forte ale boje sie czy powinnam.
Nic mi nie mówił o nospie . Ale boli tak jak skurcze przed miesiączką czy tak przez te wzdęcia że masz uczucie że jest pełny ?

Nic mi nie mówił o nospie . Ale boli tak jak skurcze przed miesiączką czy tak przez te wzdęcia że masz uczucie że jest pełny ?
Kurcze,jedno i drugie. Mam uczucie jakby ktos mi wpuścił powietrze do brzucha. Do tego bóle w dole brzucha/podobne do okresowych ale takie trochę inne/Czuję jakby kłucie i w srodku jakby ktos przemeblowanie robił. Cala miednica mnie boli. Nie jest to ból nieznośny,ale daje się we znaki.Mam wrażenie jakby Dzidzia rosła w jakims extra szybkim czasie i przestawiala w srodku całe bebechy😆😆

reklama
No właśnie. Ja juz sie naumialam,ze kazdego dnia jakis objawik dochodzi😄. Bóle okresowe,potem dołączył krzyż,uczucie rozpierania,poszerzania brzucha,piersi to chyba był pierwszy objaw. Dzis,dołączyły lekkie mdłoscì/Jak cos zaczelam 6tc/A ja myślalam /głupia/ ze ciąza to taki przyjemny bezbolesny czas😝jadę dzis 200 km na Mazury. Mam nadzieje ze nie 🤮
No jak wszyscyw koło powtarzają że ciąża to nie choroba, to człowiek wierzy w takie bzdury. Ja jutro wchodzę w 6+0 pewnie dlatego zaczynają się cuda-wianki...

Do góry