reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

80% wymiotuje?! Pierwsze słyszę, żeby aż tyle. Ja wszędzie czytałam raczej o mdlosciach i ze wymioty atakują mały odsetek kobiet. Mam wśród znajomych sporo matek i naprawdę na palcach jednej reki bym mogła wyliczyć te, które wymiotowały... właściwie to tylko jedna kojarzę. Niektóre miały mdłości, ale na pewno nie wymioty. Ja z kolei w 1 ciazy miałam mdłości tylko jednego poranka😁
Ok np tutaj czytałam
"Według statystyk, nawet 80 procent kobiet będących w ciąży zmaga się z porannymi młodościami i wymiotami"

ale mogłam źle zrozumieć,bo chyba oni z sumowali😂

Na innych stronach pisze,że ymioty występują u około 50 do 60%. To i tak sporo moim zdaniem.

reklama
Lepiej żeby nie ruszyło.
Mnie bolały łydki, brzuch dość mocno i piersi właśnie do 5+1 a potem od tego czasu nic. Czasem jak źle wstanę to czuję takie ciągnięcie w dole brzucha. Modlę się,żeby wytrzymać ten tydzień w pracy (zacznę już 6+1 Od poniedziałku), bo nie wyobrażam sobie np wymiotować w pracy. Wizytę mam w 7+1, i jeśli się wtedy będę kiepsko czuć to idę na zwolnienie.
chciałabym,żeby mnie ominęły te dolegliwości,ale czytam,że ok80% skarży się na wymioty,więc wątpię,że będę w tych 20%...
Bądź dobrej myśli....widzisz mnie brzuch boli caly czas od terminu spodziewanej @ i piersi. Do tego chodzę roztrzepana jak nigdy. Tez nie mam mdłości i jestem dobrej mysli ze nie przyjdą. Jak bedziesz sie zle czula,bierz zwolnienie .Kazdy przechodzi ciazę inaczej. Moich kolezanek nie mdliło,trzeba wierzyc ze i Nas to ominie😅

Jezu naprawdę? A ja już parę dobre dni mam mdłości i tak czekam kiedy wymioty będą 😜 bo rano nie mam czym aż czuje żołądek przyklejony 😱🤢
Współczuje. Ja ani teraz ani w pierwszej ciąży nie wymiotowałam. Ogólnie teraz oprócz braku miesiączki i wyostrzonego węchu to nie mam żadnych objawów, aż sie zastanawiam czy te testy mnie nie oszukały. Póki co czekam na lekarza

Współczuje. Ja ani teraz ani w pierwszej ciąży nie wymiotowałam. Ogólnie teraz oprócz braku miesiączki i wyostrzonego węchu to nie mam żadnych objawów, aż sie zastanawiam czy te testy mnie nie oszukały. Póki co czekam na lekarza
Nie oszukaly.Tez tak jeszcze tydzien temu myslałam i zrobilam betę,potem zaczęły powoli przychodzic senność, kłocie w brzuchu bol krzyza....i wielki apetyt:)

Ja w pierwszej też zero objawów cała ciszę, gdybym w pierwszej tak miała to z drugą bym się zastanowiła 🤣🤣
A teraz mdłości osłabienie odrzut od wszystkiego tragedia, będzie dziewczynka jak nic, mój się śmiał że baby właśnie takie są ze niszczą od środka heheh 🤣😜

Ja w pierwszej też zero objawów cała ciszę, gdybym w pierwszej tak miała to z drugą bym się zastanowiła 🤣🤣
A teraz mdłości osłabienie odrzut od wszystkiego tragedia, będzie dziewczynka jak nic, mój się śmiał że baby właśnie takie są ze niszczą od środka heheh 🤣😜
Eee tam,moja kolezanka w marcu urodziła dziewczynkę.W zasadzie nie miala problemow w ciazy:)

reklama
Dziewczyny ja już po wizycie po pierwszym USG! 😃
Wszystko jest na miejscu, widać pęcherzyk, ciałko żółte i już nawet zaczęła się akcja bicia serduszka ❣️ Nie słyszałam, ale widziałam na USG 🤩 jejuuu mega się ekscytuje tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża, dalej w to niedowierzam 🤩
U mnie jest 5+5 dni i termin wypada na 02.04 czyli tak jak w appce 😃
Kolejna wizyta pójdę 02.09 robiąc wcześniej badania krwi ;)
Ale się cieszę!
Trzymam kciuki za resztę mamusiek i czekam na dobre wieści - testy i usg 🤩
Oleczka, a Ty wróciłaś z wakacji? Jakoś dawno Cie nie widziałam na grupie 🤔

Do góry