reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hejo, jestem po wizycie. Lekarz bardzo, ale to bardzo fajny :) siedziałam u niego chyba z 40min. Przedstawiam Wam mojego kropka, ma sie dobrze, słyszałam jak mu pięknie serduszko bije.
Z mniej przyjemnych informacji to to, że po tylu stratach na pewno będzie dmuchał na zimno, także mam na wszelki wypadek brać luteine 2x Dziennie, badan mnóstwo ( chyba zbankrutuje),
Przytulanek z eMkiem zero. Zero mycia okien i plewienia itd.
Mówił, że gdybym pracowała, to od razu z marszu L4, a że nie pracuje, to mam sie czuć jakbym była chora :D
Super śliczny kropeczek ❤️ nie mogę się doczekać aż zobaczę swoją malutką fasolinke ale to będzie dopiero za prawie miesiąc 🙈

reklama
Ooo.. mam tak samo! Lekko pobolewa, trochę jak na okres, a trochę jednak inaczej... Raz czuję mocniej, raz mniej i to w różnych miejscach. No nic, chyba rzeczywiście będę siedzieć w buzią na kłódkę do 12 tygodnia. A chciałam powalczyć o umowę o pracę, żeby potem mieć jakiekolwiek świadczenia...
Dasz radę :)
A Tobie kończy się umowa?Czy jak?

Mnie bolał brzuch jakieś 7 dni, ok. 4 dni przed testem miałam bóle (ale myślałam,że to na okres), potem po teście jakieś 3 dni, w tym jedna noc nieprzespana. A teraz nic. Zaczynam się zastanawiać,czy to nie cisza przed burzą?
Czuję się tak świetnie, jak już pisałam, "jak nie w ciąży". Mam nadzieję,że tak wszystko OK, bo to końcówka 5 tc,więc nie będę jeszcze lecieć do lekarza.

Super przypomnij ktory tydzien?
Dziewczynki a moze kazda by pisala ktory w poczatku posta ktorytydzien jak bedzie po usg?bo duzo nas tu i jeszcze kazda nie pamietam,a pozniek sie bedziemy pytac wszytskie wkolko;)
Ja sobie sygnaturę wpisałam wstępnie i sobie codziennie zmieniam (stopka pod moimi postami). Tak jest łatwiej :)

My jedziemy ba weekend w góry, zaplanowane sprzed testu .[emoji16][emoji16]co myślicie o termach ?podobno do bardzo cieplej nie wchodzić A reszta chyba normalnie .? Słońce uwielbiam, może jakoś troszkę cienia poszukam i już .

Dzień dobry dziewczyny.

Widzę, że wszystkie bardzo się dalej stresujecie, jak boli czy to dobry ból, jak nie boli czy zły brak objawów.
W pierwszej ciąży miałam zero objawów poza migrenami które byly nie regularne i wstrętem do pizzy. Na początku, podobnie jak w tej bolało mnie troche podbrzusze. Wtedy na prawde czułam się świetnie. Brak objawów nie znaczy nic złego.
Poza tym często przychodzą one dopiero później po 7 tygodniu.
@XKalax gratulacje 😘

Dasz radę :)
A Tobie kończy się umowa?Czy jak?

Mnie bolał brzuch jakieś 7 dni, ok. 4 dni przed testem miałam bóle (ale myślałam,że to na okres), potem po teście jakieś 3 dni, w tym jedna noc nieprzespana. A teraz nic. Zaczynam się zastanawiać,czy to nie cisza przed burzą?
Czuję się tak świetnie, jak już pisałam, "jak nie w ciąży". Mam nadzieję,że tak wszystko OK, bo to końcówka 5 tc,więc nie będę jeszcze lecieć do lekarza.
Ja też nie czuję się jak w ciąży... Poza tym, że czasem pobolewa mnie brzuch. A na początku rzeczywiście bolał mocno, zwłaszcza te pierwsze 2-3 dni. Przed nie wiem, bo nie zwracałam uwagi, w ogóle nie spodziewałam się ciąży w tym miesiącu :p no i gdzieś tam raz czy dwa mnie zemdlilo na myśl o jakimś jedzeniu i mam mniejszy apetyt i mogę zjeść mniej naraz. Jakby mi coś na żołądku siedziało. Nawet schudłam z kilogram. A poza tym nic. Ale jak inne dziewczyny piszą, że też nieszczególnie dokuczaly im ciążowe przypadłości, to może rzeczywiście nie ma się co martwić...
A co do umowy to nie, najpierw w swojej firmie miałam zlecenie, a teraz od roku współpracuję z nimi na zasadzie własnej działalności gospodarczej. Choć to oczywiście ściema, bo żadnej firmy nie prowadzę;/ po prostu oszczędzają sobie w ten sposób na mnie.

Hejo, jestem po wizycie. Lekarz bardzo, ale to bardzo fajny :) siedziałam u niego chyba z 40min. Przedstawiam Wam mojego kropka, ma sie dobrze, słyszałam jak mu pięknie serduszko bije.
Z mniej przyjemnych informacji to to, że po tylu stratach na pewno będzie dmuchał na zimno, także mam na wszelki wypadek brać luteine 2x Dziennie, badan mnóstwo ( chyba zbankrutuje),
Mówił, że gdybym pracowała, to od razu z marszu L4, a że nie pracuje, to mam sie czuć jakbym była chora :D
Gratuluję! Super kropek:)
Też mnie przeraziły te badania, aż będę się starała wbić do lekarza na NFZ, bo długo tak nie pociągnę.

My jedziemy ba weekend w góry, zaplanowane sprzed testu .[emoji16][emoji16]co myślicie o termach ?podobno do bardzo cieplej nie wchodzić A reszta chyba normalnie .? Słońce uwielbiam, może jakoś troszkę cienia poszukam i już .
Termy nie wiem, ale ogólnie lekarz mi odradził góry, ew. można jechać w jakieś niższe, ale to o tak nie najlepsze rozwiązanie. Chyba że rzeczywiście będziesz chodzić po jakichś dolinkach. Jakiś czas temu widziałam na Szczelińcu panią z takim już większym brzuszkiem- miała wokół niego zapięty pulsometr, ciekawe rozwiązanie:D
A pytałam lekarza o te góry, bo przed nami urlop, który zawsze spędzamy mega aktywnie w górach albo na rowerach... A teraz to się chyba zanudzimy na amen :D nawet nie wiemy gdzie jechać.

Gratuluje Kochana :* może wrzuciłabyś zdjęcia na watęk ze zdjęciami u nas na kwietniówkach? :)

Dzień dobry dziewczyny.

Widzę, że wszystkie bardzo się dalej stresujecie, jak boli czy to dobry ból, jak nie boli czy zły brak objawów.
W pierwszej ciąży miałam zero objawów poza migrenami które byly nie regularne i wstrętem do pizzy. Na początku, podobnie jak w tej bolało mnie troche podbrzusze. Wtedy na prawde czułam się świetnie. Brak objawów nie znaczy nic złego.
Poza tym często przychodzą one dopiero później po 7 tygodniu.
@XKalax gratulacje 😘

Czyli jednak jakieś objawy były ;) mało, bo mało, ale jednak było

Dzień dobry. Witam się w ten na szczęście niedeszczowy dzień. Wczoraj u nas trochę słońce wieczorem wyszło, ale czemu o 21 jak się już kładłam do łóżka? Bardzo bardzo brakuje mi słoneczka.
Wczoraj położna się nie odezwała z tą zmianą wizyty. Nie panikuję, ale chciałabym wiedzieć na czym stoję. Piersi mnie malutko bolą, wszystko się zmieniło. Czuję się doskonale wręcz, tak jakby wszystkie dotychczasowe objawy powoli znikały. Z drugiej strony powinnam sie cieszyć, że jednak udało się zapisać na środę i to będzie 8+0, bo w normalnym toku czekałabym do prenatalnych w 12 tyg. Zawsze to miesiąc wcześniej jakby nie było.

reklama
U mnie dziś już 6+0, czyli zaczyna się 7 tydzień 🥰
Jestem taka w skowronkach i podekscytowana.
Termy nie wiem, ale ogólnie lekarz mi odradził góry, ew. można jechać w jakieś niższe, ale to o tak nie najlepsze rozwiązanie. Chyba że rzeczywiście będziesz chodzić po jakichś dolinkach. Jakiś czas temu widziałam na Szczelińcu panią z takim już większym brzuszkiem- miała wokół niego zapięty pulsometr, ciekawe rozwiązanie:D
A pytałam lekarza o te góry, bo przed nami urlop, który zawsze spędzamy mega aktywnie w górach albo na rowerach... A teraz to się chyba zanudzimy na amen :D nawet nie wiemy gdzie jechać.

Zazdroszczę samego pomysłu wyjazdu w góry. Ja byłam tylko raz za czasów szkoły i to jak było -20 stopni... Marzy mi się wyjazd w lato..
Serio ja bym po prostu dużo spacerowała jeśli wszystko jest w porządku.

Do góry