reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

My już po wizycie. Dzidzia pięknie urosła ♥️ całe 2.5 cm szczęścia ♥️ termin z USG wyrównał się z OM, więc mój wcześniejszy stres odnośnie różnicy 3dni minął 🥰
Jedyne co to wizyta na NFZ to jakiś kosmos i zdecydowanie będę chodzić prywatnie. Nie założyli mi nawet karty ciąży, Pani w rejestracji stwierdziła że zdobi to później. Kolejny termin umówili mi na 12.10 i uwaga na TELEPORADE 🤨 dopiero kolejna wizyta z USG może się odbyć końcem października.
A to duża Dzidzia ❤Mega super! Mówiłam ze Dzidzia nadrobi!!!
NFZ i ciąża przez telefon 🤣 trąbią w tv, ze to kpina i dalej to robią 🙉!

reklama
Mam słabą sytuację w pracy. Umowę na czas określony. Dopiero cokolwiek wyjaśni sie w październiku i dlatego muszę czekać:/
Już niedługo będzie 13 tydz.i idz na L4.😘

Ja dziś też zła jestem na mojego zastępcę, narobił kaszany, że w piatek muszę stanąć ramię w ramię z swoimi pracownikami i im pomagac, bo tamten urlopów poudzielał, ze nie ma polowy zespołu w tym także tegoż zastępcy 🤬! Niech tylko wróci do pracy 😼😤.

Kawy nie pije czasami nawer jej zapach mnie odrzucal, a mimo ze bylam fanem kawy pazonej lub z eksprsu cisnienowego to teraz nic a nic mnie nie ciągnie. Nie potrzebuje kawy, bo mnie wkurza praca i drażnią dziady tam 😝🤣. A jak mam wolne, to śpię 😃.

Cuuuudnie 😍😍😍 oh...znam to z autopsji, wychowałam się w dużym domu, a żeby mieć bliżej do pracy, kupilam mieszanie, gdzie batalia o łazienkę to klasyk, oboje na 09:00 do pracy, a tam 🏡 są 3 i nikt nie pogania i nie ma nerwow, "juz nie moge posikam się" 🙊🙈.
Rozpakownaie to ciężka sprawa, bo jako perfekcjonistka pewnie bym z 3 razy zmienila koncepcje, gdzie najlepiej, żeby TO stało, wiec pomalutku sie uwiniecie! 🤞Gratulacje, sama tęsknię do tej wygody!❤
haha No my przede wszystkim musimy czekać na meble, bo na tą chwilę mamy urządzoną kuchnie, mamy stół z krzesłami, stolik kawowy, kanapę, dwie szafy i szafe i łóżeczko młodego 🙈😆😂
A kartonów tyle, że ja nie wiem kiedy my to wszystko uzbieraliśmy w 1,5 roku 🙈😱😳😂😂😂

Mam słabą sytuację w pracy. Umowę na czas określony. Dopiero cokolwiek wyjaśni sie w październiku i dlatego muszę czekać:/
ale to nie skreśla Cie z l4! :) mam podobna sytuacje. Zaczęłam prace w sierpniu , umowa na czas określony na 6 miesięcy i ciąża a my w szoku! W trakcie podpisywania umowy nie byłam w ciąży. Będąc u lekarza z ciężkimi wczesnymi objawami Pani tylko potwierdziła moje przypuszczenia , ze jeśli pracuje dłużej niż miesiąc należy mi się l4! I co więcej jeśli będę na l4 do ponad 12 tygodnia ciąży to pracodawca ma obowiązek przedłużyć mi umowę do dnia porodu. Później należy mi się macierzyński itd :) Nie skorzystałam bo objawy lekko ustały ale wiem, ze jest taka opcja!

reklama
Ja bym juz chciala isc na zwolnienie. Nie wyrabiam w pracy....zawalaja mnie robotą ciagly stres i terminowość. Płakać mi się chce😭. Nie moge wzioc teraz zwolnienia o ciazy tez powiedziec nie mogę. Jestem załamana:/😫😖
Ja też mam kiepską sytuację w pracy, mam umowę do końca grudnia więc o ciąży muszę powiedzieć bo do grudnia nie zdolam jej ukryć. Wiem że muszą umowę mi przedłużyć do porodu i potem należy mi się macierzynski ale mi zależy na tej pracy. Chciałabym do niej wrócić po macierzynskim. Boję się że nie dają mi takiej szansy 😪 o L4 narazie mogę zapomnieć bo wtedy na pewno mi jej nie dają

Do góry