reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Czesc,
A ja w piatek mialam wliczy głód co 3h, a wczoraj juz nie i juz kręcę filmy czy wszysko jest OK? Na noc zjadlam to ciasto i chyba mnie trzyma, bo dalej jakos nie myślę o jedzeniu. Czuje sie bardzo dobrze. Czy u Was też miałysicie kilka dni wzmożonego apetytu a później normalny?
Dzidziu, spoko luzik 👍 wiesz, że dziś rano wstałam, wzięłam kąpiel i dopiero po jakimś czasie przypomniałam sobie żeby zjeść śniadanie 😄 Jest grubo po 12-tej a ja dotąd zjadłam tylko płatki z mlekiem!!! I nie czuję tego obsesyjnego głodu. Co więcej, pierwszy raz odkąd jestem w ciąży gotuję dziś mięsny obiad 🙈 Też mnie to zaczęło zastanawiać ale doszłam do wniosku, że to już chyba ten magiczny moment nadchodzi gdy nasze organizmy oswoiły się z burzą hormonów 🙂 Jakby nie patrzeć to już koncóweczka pierwszego trymestru 💪
Miłej niedzieli Kobietki 😘

reklama
Hej dziewczynki w piękna niedziele 🥰 czy wy już jesteście na zwolnieniach lekarskich czy pracujecie ? Mówiliście już pracodawcy ? Ja miałam plamienie i do wtorku mam zwolnienie i zastanawiam się czy wrócić do pracy czy nie , plamienie jeszcze mam ale bardzo bardzo lekkie. 🤗 jednak mimo tego ze wcześniej planowałam ze będę pracowała jak najdłużej to trochę się w domku rozleniwilam 🙂
Ja zwolnienie mam od początku ciąży, więc i pracodawcę poinformowałam jak tylko się dowiedziałam.

Hej dziewczynki w piękna niedziele 🥰 czy wy już jesteście na zwolnieniach lekarskich czy pracujecie ? Mówiliście już pracodawcy ? Ja miałam plamienie i do wtorku mam zwolnienie i zastanawiam się czy wrócić do pracy czy nie , plamienie jeszcze mam ale bardzo bardzo lekkie. 🤗 jednak mimo tego ze wcześniej planowałam ze będę pracowała jak najdłużej to trochę się w domku rozleniwilam 🙂
Ja tez od początku na zwolnieniu :) jak Ci dobrze w domu to nie ma sensu się męczyć w pracy :) chyba że sprawia Ci radość :)

Witam się w 11+0 tc kurcze odkąd się rok szkolny zaczął leci mi to bo nie rozmyślam nad ciąża tylko na szkole przedszkolu obowiązkach domowych itd. Jutro przyjdzie detektor tętna płodu hmm zobaczymy czy serduszko znajdę. Raz na jakiś czas lubię się napić kakao i kurde dziś do sniadania sobie takie kakao zrobiłam i mówię Fuj nie dobre coś jest nie tak całej rodzinie dalaj spróbować czy a oni, stwierdzili ze jest takie jak zwykle czyli dobre hmm.

Dziewczyny nie chodziło mi, że się sresuje, że nie mam mdłości. Wręcz cieszę się, że dobrze się czuje 😜😜
Po prostu stresuje się wizyta tak zwyczajnie, a w poczekalni to chyba nie wiem co.. Będę łazić w kółko 😜🤣
Tez tak mialam przed wizyta siedzialam i czekalam az mnie lekarka zawola,a ze sie spoznilo 10 minut,to wstalam i zaczelam chodzic ale nie było za bardzo gdzie

Ja pracuję, planuje się spotkać z szefowa i powiedzieć po wtorkowej wizycie. Brzuch mam tak duży że nie da się go powoli ukryc mimo luźnych ubrań

Dziewczyny my to jesteśmy ale agentki.
Jak boli brzuch - to dla jednych dobrze bo się rozszerza macica. A może źle, bo może skurcze i nie powinno bolec..
Jak nie boli brzuch - to dobrze bo nic złego się nie dzieje, a może źle? Bo nie mam objawów a inne mają? Hmmm :D
Jak mam mdłości to źle bo się męczę i nie mam apetytu i nie dostarczam wartości dziecku to lepiej nie mieć mdłości.
Ale jak nie mam mdłości i jem to może to źle bo powinnam mieć mdłości bo jestem w ciąży i coś się dzieje jak nie mam?
I tak że wszystkim haha :D
Hahahhaha rozmawiałas mnie fest! 😂
Ale dobrze nas podsumowałaś 😜.

Dzidziu, spoko luzik 👍 wiesz, że dziś rano wstałam, wzięłam kąpiel i dopiero po jakimś czasie przypomniałam sobie żeby zjeść śniadanie 😄 Jest grubo po 12-tej a ja dotąd zjadłam tylko płatki z mlekiem!!! I nie czuję tego obsesyjnego głodu. Co więcej, pierwszy raz odkąd jestem w ciąży gotuję dziś mięsny obiad 🙈 Też mnie to zaczęło zastanawiać ale doszłam do wniosku, że to już chyba ten magiczny moment nadchodzi gdy nasze organizmy oswoiły się z burzą hormonów 🙂 Jakby nie patrzeć to już koncóweczka pierwszego trymestru 💪
Miłej niedzieli Kobietki 😘
Ano wlansie raz konia z kopytami a raz zapominasz o śniadaniu 😉. Ja o 11:00 juz myślałam ze magnesy z lodówki wciagne 😂. Myślę, ze moze być tak jak piszesz, ze organizm się juz przyzwyczaił do wysokiego poziomu hormonów i mi pozostala senność jak mogę spie 10h + w ciągu dnia 🙃, albo po pracy.

Co do firmy u mnie nie wiedzą, bo pracuję zdalnie, gdyby nie było pracy zdalnej to dostałabym L4 i by było oczywiste, a tak to myślę powiedzieć prezo moze w październiku, z informacja, ze jak będę sie dobrze czuła to zdalnie mogę pracować jak najdłużej.

Zaczynam być głodna 🤣, co macie dzis na obiad? @Monika2211 co tam pichcisz?
Szukam inspiracji, sasiedzi smaża jakies racuchy tak pachnie, zjadlabym!

reklama
Ja pracuje, mimo że moja doktor prowadząca na pierwszej wizycie zaproponowała mi L4 🤪 ale że pracuje zdalnie to mam zamiar pracować dopóki stan mi pozwoli, na ten moment przewiduje do końca roku, a od stycznia L4 ;) w pracy dopiero poinformuje po prenatalnych czyli pod koniec września. ;)

Do góry