P
pożegnanie
Gość
Zachcianki na dzis ,kocham teraz mozna isc spac
Krewetki kocham i jaja z majo tez (na kolację były).Takich potraw to ja nie lubie. Za to bym znowu zjadła pizze, albo jajka z majonezem.. mniaaaam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zachcianki na dzis ,kocham teraz mozna isc spac
Krewetki kocham i jaja z majo tez (na kolację były).Takich potraw to ja nie lubie. Za to bym znowu zjadła pizze, albo jajka z majonezem.. mniaaaam
No to ja chyba mam to coś już dwa razy byłam na kroplówkach w szpitalu.Ja wymiotuje ale jedynie rano, kilka wymiotów a później zostają duże mdłości i senność Właściwie to zależy od dnia bo dziś mam tylko zgagę (i jestem w szoku) Lekarz mówił mi, ze gdyby wymioty przeszkadzały w prawidłowym funkcjonowaniu to żebym się do niego zgłosiła na wizytę i kroplówki witaminowe (lekarz prywatnie wiec nie wiem czy nie chciał naciągnąć na dodatkowe pieniądze ). Czytałam tez, ze istnieje coś takiego jak niepowsciagliwe wymioty ale to już wymioty zagrażające odwodnieniu itd.
W którym tygodniu zaczęłyście odczuwac mdłości, pojawiły się wymioty? U mnie na razie ból piersi i dziwny posmak w ustach (6 tydz).
no właśnie ja już nie wiem, który to u mnie tydzień, bo jak byłam tydzień temu ponad na usg żeby sprawdzić, czy skurcze to nic poważnego to mi wpisał na zdjęciu 10+2, więc byłam pewna, że teraz to już jestem bliżej 12tc no nic dowiem się już na pewno, w którym jestem na prenatalnych, bo wtedy już zawsze tak obliczają idealnie co do dniaJa mam wrażenie ze na tym pierwszym eatpie, od pewnego momentu Dzidzia rośnie 1cm na tydzień, mój Bąbel❤ 3,07cm 10+0, a to tydzień temu, zatem skoro u Ciebie to juz 5cm ma Dzidzia❤, to chyba dalej niz 11+1 bo ja mam dziś 11+0 a Ty bylas o tydzień różnicy do przodu?
Dziś mnie zwazyli i też nie przytylam, a ile ja przecież jem !!!
Ojj doskonale Cię rozumiem, mnie też to strasznie rozczula, chociaż to już moja druga ciąża i te pierwsze euforyczne uczucia przechodziłam niecałe 2 lata temu wtedy też to było dla mnie takie nie do pojęcia, że tam w środku jest mały ludzik przy drugiej to już trochę spokojniej się do tego podchodzi, bo już się to zna ale radość jest taka sama ❤suupermoj bąbelek ze tak powiem odwrócił sie do mnie .....tyło, bokiem,ale raczkami i nóżkami juz macha. Takie to sweet. Kto by pomyślał....na obce dzieci tak nie reagowalalm a teraz szaleństwo i takie niedowierzanie ze rosnie we mnie maly człowiek.
No właśnie bo kręcą Ci z tymi terminami, że hey , już sama bym nie wiedziała na Twoim miejscu jak odpowiedzieć na pytanie: w którym Pani jest tygodniu . No ale si na prenatalnych będzie pewnik i tego sie trzymaj .no właśnie ja już nie wiem, który to u mnie tydzień, bo jak byłam tydzień temu ponad na usg żeby sprawdzić, czy skurcze to nic poważnego to mi wpisał na zdjęciu 10+2, więc byłam pewna, że teraz to już jestem bliżej 12tc no nic dowiem się już na pewno, w którym jestem na prenatalnych, bo wtedy już zawsze tak obliczają idealnie co do dnia
Z doświadczenia wiem, że jak byłam w 1 ciąży i jadlam sporo, nieregularnie, nie do końca zdrowo to męczyły mnie okropne bole brzucha i wzdecia, jak jem mniej a co te 3h teraz wzdecia tak nie męczą mimo problemow z Wc, jak jem za malo znow to mecza mnie mdłości wszystko zależy od tego co jemyDziewczyny temat śmierdzący, ale stały
Czy Was tez w nocy dopadaja gazy, mi tak jezdzi po jelitach że kosmos, a przed sama 2.ka to jestem zwinięta w chinskie 8!
Ale ze boli mnie wszędzie, to sprawdziłam gdzie umiejscowione sa jelita i okazuje się ze na całej szerokości brzucha, wiec teraz rozumiem lekarkę, która wczoraj powiedziała ze bóle często sa właśnie z jelit. Po wc jak ręką odjął ból. Po południu zjadlam owisanke z siemieniem lnianym i to chyba podzialalo w nocy! Ufff
Jem regularnie, domowe jedzenie, warzywa, owoce, ryby, kasza bulgur, jaglana, kurczak itp. Raz frytki i innym razem falafel, jogurty, mleko, chleb żytni, ser żółty, ale tuż przed 2ka kosmos przezywam .Z doświadczenia wiem, że jak byłam w 1 ciąży i jadlam sporo, nieregularnie, nie do końca zdrowo to męczyły mnie okropne bole brzucha i wzdecia, jak jem mniej a co te 3h teraz wzdecia tak nie męczą mimo problemow z Wc, jak jem za malo znow to mecza mnie mdłości wszystko zależy od tego co jemy
Czy któraś z przyszłych mam moze przybic ze mna piątkę codziennie bojąc sie o ciążę? Bo ja bylam wyluzowana do czasu... Teraz budze sie z lękiem i ranek nalezy do zamartwiania się
W piątek mam Usg nie wiem jak wytrzymam, codziennie mialam okropna zgage teraz stopniowo przeszła, mialam tez mdłości z rana nie mam juz ich i człowiek szaleje, za to piersi na szczęście bola tak jakby ktoś w sutki wbijal szpileczki wiec to dla mnie pocieszajace
Napoczatku sie nie bałam teraz... Codziennie panikuje... Chyba niedługo bede musiala sie wręcz do psychologa wybrać
Oby tak było marze o tymJem regularnie, domowe jedzenie, warzywa, owoce, ryby, kasza bulgur, jaglana, kurczak itp. Raz frytki i innym razem falafel, jogurty, mleko, chleb żytni, ser żółty, ale tuż przed 2ka kosmos przezywam .
Wg mnie im dalej w ciąży tym zmieniają się objawy, mnie też już mdłości nie meczą, trochę senna (chociaż wczoraj spalam często ), sutki trochę wrażliwe, ale ciut, czuje sie dobrze, także nie ma co narzekać a cieszyć się .
Kręgosłup mi wczoraj znacznie odpuścił, więc czuje ulgę, bo ból meczł mnie bardzo.
Po prenatalnych poczujemy mega radość ❤.