reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

@LaetitiaAinos moja ma 27 miesięcy i w dzień pije z bidonów, czasem z kubków, ale mleko tylko z butli :/ próbowałam wszystkiego i nie ma opcji, by piła mleko z kubka - a druga sprawa to z butli wypije na raz 200 ml, a jakby miała wypić z kubka, czy z bidonu to by trwało wieczność ;)

reklama
Witajcie,
Zaglądam do Was od kilku dni. Termin na 29.04 - jednak czekam jak na igłach na usg, czy bije serduszko.
Z badań krwi - glukoza za wysoka, zmiana dawki letroxu ( nie pamietam kiedy miałam tsh poniżej 2 - a teraz zbijamy do 1)

Gabi - jak chcę to śpię - poza tym od kawy mam odrzut, więc nie bardzo mam czym się wspomagać ;)

Agucha -gratulacje

[GROUP=]
Trzymam kciuki... Za wszystkie wizyty.....
Ach myślałam że już mnie mdłości nie będą męczyć... Myliłam się....
Pożarłam się z facetem... 🙄I jakoś tak mi się nic nie chce... Ach te hormony 😔
Pamiętaj że nie jesteś sama z mdłościami, też mnie strasznie męczą a tu jeszcze trzeba chodzić do pracy 😔 A facet to niestety tylko facet. Każdego czasem można by kopnąć w d... ze złości 😁
[/GROUP]

Ojeeej ktoś o mnie pamięta, jak miło że pytasz 🤗🤗🤗 Czuję się świetnie (co oczywiście niezmiernie mnie martwi). USG miałam mieć wczoraj ale przez zawirowania w szkole mojego starszaka musiałam przełożyć na poniedziałek. Więc staram się tu nie wchodzić za bardzo żeby się nie nakręcać że coś jest nie tak bo i tak już wystarczająco się stresuję że ten brak objawów nie jest dobrym znakiem 😭
Mi maz mówi nie czytaj tyle bo się nakrecasz i ma rację 🙈 coś w tym jest że im więcej czytam tym większy niepokój czuję. A jeszcze jak gdzieś triafie wzmiankę o chorym dziecku, poronieniu czy urodzeniu martwego dziecka to już świruje że to znak. 😒🙈 Momentami nie umiem nad tym zapanować

Dokładnie tak jest ☺ Właśnie miałam napisać, że Dzidziu i ja jesteśmy weterankami właśnie takich bóli 😄 Dziś też już mnie nawala, ale tak jak Dzidziu pisała, rozmawiałam z lekarzem i jest to nieprzyjemne ale najzupełniej normalne i wynika z tego, że w środku ma miejsce intensywny rozrost. Jedyny ból, który powinien niepokoić to bardzo silne skurcze, natomiast kłucie, rozciąganie, rozpieranie, ciągniecie są normalne.
Zapytałam też dziś lekarkea takie kłucia, bo powiedziałam że mam w różnych miejscach i po lewej stronie, że tam jest Dzidzia❤, a ona powiedziała Dzidzia ❤jest w różnych miejscach, że będzie się przemieszczać i rozciąganie macicy jest normalne, a bardzo często kłują po prostu jelita i trzeba o nie tez dbać. Na turbo wzdecia powiedziała ze mozna espumisan, ja tam wolę śliwki 😉.
Radziła by jeść wszystko co ma niski indeks glikemiczny i to samo co wczoraj druga lekarka przed snem kanapka z chlebem żytnim, serem żotym, by wolno poziom glukozy spadal, glukoza potrzebna nam i dla mózgu Dziecka ❤. Dzieki temu przespimy noc.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja mam następna wizytę w 9 tygodniu ciąży czyli za 10 dni a co do prenatalnych mój ginekolog mówił, ze spokojnie od 11 wszystko będzie widać ale lepiej żebym zarezerwowała bliżej 12 🙊 także nie ma reguły co do dokładnej daty
Ja w zeszlym roku bylam na prenatalnych w 13tyg.Podczas badania pukala mi głowicą w brzuch bo mały sobie spał i cieżko było go zmierzyć.Br?u h mnie bolał przez cztery dni ale podobno ona znana jest z takich zachowań. Ma połówkowych kazała mi przyciady robić żeby maluch się obrócił. W tym roku jadę tam znowu bedzie prawie 14 tydz wiec ostatni moment na badanie i już sie boję czy będzie tak samo.

reklama
Z tego wszystkiego to to jest chyba najgorsze 🤣 Jakby Ci tam prąd jakiś przechodził 😄
Idealnie to określiłaś, az sama do siebie powiem ojej! 😝

Dziś mam wolne i leżę + śpię 😃, musze poprawic kondycję kręgosłupa przez wekeend!
Zachcianki to mam przez Was Mamuski 🤣 ooo, frytki tu raz zapodały i o 21:00 z McD były 😂. Nie pisać nic o jedzeniu bo znowu bede też to chcieć 😝😋.

Do góry