reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dzisiaj jestem 7+0, wczoraj czy przedwczoraj zauważyłam że otoczka wokół brodawek na piersiach jest większa. Też tak miałyście? To chyba oznaka, że wszystko się toczy i dobrze rozwija? :) Bóle brzucha i wymioty są podobno niezależne od stanu ciąży (ja ich nie mam za bardzo), czy zmiany w piersiach też?

Ja mam wrażenie że to co jest wokół sutka zaczyna być integralną jego częścią 🤣.Miałam nawet do was pisać że mam wrażenie, że mam dwustopniowy sutek - lewy i ten napierdzielał bardziej 😉.
Ja sie czuję świetnie, tylko po pracy musze chociaż 30 min przykimac 😄,a dzis wolne to śpię kiedy chce ooo! 😃

reklama
Witajcie! Dołączam do grupy, do tej pory tylko obserwowałam. TP 24.04.2020r. wg OM 18.07.2020. Cykle nieregularne od 32 do 40 dni. Wg testu owu clearblue owulacja wypadła 6 sierpnia. 3 września byłam na wizycie potwierdzającej-- jednak był tylko pęcherzyk żółtkowy, nie było widać zarodka. Lekarz stwierdził że ciąża 2 tyg.mlodsza. Strasznie się tym zdołowałam, kazała zrobić badania krwi, glukoze, wr i inne i przyjść za tydzień. Byłam wczoraj. Na usg zobaczyliśmy zarodek i bijące serduszko. Jednak niepokoi mnie skąd ta 2 tygodniowaa roznica. Lekarka nie jest zbyt wylewna. Po informacji że owulacja była prawdopodobnie 6 sierpnia, stwierdziła że może tak być. Założyła mi kartę ciąży, nie podała jednak żadnych danych dot. Wielkości pęcherzyka i zarodka. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Miałyście podobnie?
Ogromne gratulacje super że jesteś z nami ❤. Bądź dobrej myśli, bo dzidzia się będzie rozwijać i bardzo możliwe że nawet skróci ten dystans czasowy do OM.

Ojeeej ktoś o mnie pamięta, jak miło że pytasz 🤗🤗🤗 Czuję się świetnie (co oczywiście niezmiernie mnie martwi). USG miałam mieć wczoraj ale przez zawirowania w szkole mojego starszaka musiałam przełożyć na poniedziałek. Więc staram się tu nie wchodzić za bardzo żeby się nie nakręcać że coś jest nie tak bo i tak już wystarczająco się stresuję że ten brak objawów nie jest dobrym znakiem 😭
Każda ciąża jest inna, ja też się teraz czuję rewelacyjnie! Tylko spać mi się chce, ale na chęci się kończy. Przyjechałam dziś l do przyjaciółki 200 km także jest super ❤️

Witajcie,
Zaglądam do Was od kilku dni. Termin na 29.04 - jednak czekam jak na igłach na usg, czy bije serduszko.
Z badań krwi - glukoza za wysoka, zmiana dawki letroxu ( nie pamietam kiedy miałam tsh poniżej 2 - a teraz zbijamy do 1)

Gabi - jak chcę to śpię - poza tym od kawy mam odrzut, więc nie bardzo mam czym się wspomagać ;)

Agucha -gratulacje

Dzień dobry 😊 Miło Cię poznać 🤗

U mnie z sennością jest jeszcze gorzej niż było dotychczas... Słuchajcie, dwie ostatnie nocki zarwane bo co 5 minut wył jakiś alarm w samochodzie 🤬 No myślałam, że zaraz wybiegnę na dwór i w akcie agresji przeciwko zakłócaniu mojego snu zdemoluję ten samochód 😫 A po samochodzie przyjdzie czas na jego właściciela ☠️ W końcu alarm przestaje wyć ale ja już zasnąć nie mogę 😥

Hej, ja już po wizycie, serduszko pięknie bije 🥰 całe 3 cm bąbla, z OM wychodzi 9+6 a z usg 10+0 . Pani doktor stwierdziła że mam też ognisko ablacji o wymiarach 15na 10 mm i mogę poronic 😭
15998331676451584617007189926790.jpg

reklama
Do góry