reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Dzisiaj jestem 7+0, wczoraj czy przedwczoraj zauważyłam że otoczka wokół brodawek na piersiach jest większa. Też tak miałyście? To chyba oznaka, że wszystko się toczy i dobrze rozwija? :) Bóle brzucha i wymioty są podobno niezależne od stanu ciąży (ja ich nie mam za bardzo), czy zmiany w piersiach też?

Ja mam wrażenie że to co jest wokół sutka zaczyna być integralną jego częścią 🤣.Miałam nawet do was pisać że mam wrażenie, że mam dwustopniowy sutek - lewy i ten napierdzielał bardziej 😉.
Ja sie czuję świetnie, tylko po pracy musze chociaż 30 min przykimac 😄,a dzis wolne to śpię kiedy chce ooo! 😃

reklama
Witajcie! Dołączam do grupy, do tej pory tylko obserwowałam. TP 24.04.2020r. wg OM 18.07.2020. Cykle nieregularne od 32 do 40 dni. Wg testu owu clearblue owulacja wypadła 6 sierpnia. 3 września byłam na wizycie potwierdzającej-- jednak był tylko pęcherzyk żółtkowy, nie było widać zarodka. Lekarz stwierdził że ciąża 2 tyg.mlodsza. Strasznie się tym zdołowałam, kazała zrobić badania krwi, glukoze, wr i inne i przyjść za tydzień. Byłam wczoraj. Na usg zobaczyliśmy zarodek i bijące serduszko. Jednak niepokoi mnie skąd ta 2 tygodniowaa roznica. Lekarka nie jest zbyt wylewna. Po informacji że owulacja była prawdopodobnie 6 sierpnia, stwierdziła że może tak być. Założyła mi kartę ciąży, nie podała jednak żadnych danych dot. Wielkości pęcherzyka i zarodka. Kolejna wizyta za 3 tygodnie. Miałyście podobnie?
Ogromne gratulacje super że jesteś z nami ❤. Bądź dobrej myśli, bo dzidzia się będzie rozwijać i bardzo możliwe że nawet skróci ten dystans czasowy do OM.

Ojeeej ktoś o mnie pamięta, jak miło że pytasz 🤗🤗🤗 Czuję się świetnie (co oczywiście niezmiernie mnie martwi). USG miałam mieć wczoraj ale przez zawirowania w szkole mojego starszaka musiałam przełożyć na poniedziałek. Więc staram się tu nie wchodzić za bardzo żeby się nie nakręcać że coś jest nie tak bo i tak już wystarczająco się stresuję że ten brak objawów nie jest dobrym znakiem 😭
Każda ciąża jest inna, ja też się teraz czuję rewelacyjnie! Tylko spać mi się chce, ale na chęci się kończy. Przyjechałam dziś l do przyjaciółki 200 km także jest super ❤️

Witajcie,
Zaglądam do Was od kilku dni. Termin na 29.04 - jednak czekam jak na igłach na usg, czy bije serduszko.
Z badań krwi - glukoza za wysoka, zmiana dawki letroxu ( nie pamietam kiedy miałam tsh poniżej 2 - a teraz zbijamy do 1)

Gabi - jak chcę to śpię - poza tym od kawy mam odrzut, więc nie bardzo mam czym się wspomagać ;)

Agucha -gratulacje

Dzień dobry 😊 Miło Cię poznać 🤗

U mnie z sennością jest jeszcze gorzej niż było dotychczas... Słuchajcie, dwie ostatnie nocki zarwane bo co 5 minut wył jakiś alarm w samochodzie 🤬 No myślałam, że zaraz wybiegnę na dwór i w akcie agresji przeciwko zakłócaniu mojego snu zdemoluję ten samochód 😫 A po samochodzie przyjdzie czas na jego właściciela ☠️ W końcu alarm przestaje wyć ale ja już zasnąć nie mogę 😥

Hej, ja już po wizycie, serduszko pięknie bije 🥰 całe 3 cm bąbla, z OM wychodzi 9+6 a z usg 10+0 . Pani doktor stwierdziła że mam też ognisko ablacji o wymiarach 15na 10 mm i mogę poronic 😭
15998331676451584617007189926790.jpg

reklama
Do góry