reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

No tak ale to chyba się tyje od niedoczynności a nie od Euthyroxu? Bo gdyby go nie brać to by się przytyło więcej i szybciej. Dobrze rozumiem? :)

Tak, przy niedoczynności.
Nie porównujcie niedoczynności w ciąży do niedoczynności, z którą zmagają się osoby chorujące "na codzień".
Niektórym skończy się ciąża i niedoczynność.
Osoby, które chorują na niedoczynność będą brały leki do końca życia.

reklama
Ja swoje dziecko zaszczepiłam na wszystko co było możliwe, ale na grypę nie będę nikogo szczepić. My nie chorujemy na grypę, więc nie widzę sensu. Za to mój tato jak się szczepił na grypę dwa lata z rzędu to w obu przypadkach zaraz po szczepionce dostawał takiej grypy, że przez 2 tyg był ledwo żywy. Jak się przestał szczepić to nie chorował, a jak już zachorował to przechodził to dużo lagodniej niż po szczepieniu.
O to to. Nie chcę nawet myśleć, co za świństwo w tym siedzi. Ale kazdy, kogo znam i szczepił się, przechodzi grypę okropnie źle i o wiele gorzej niż przed szczepieniem. Co śmieszniejsze, po szczepieniach grypa jeszcze szybciej ich atakowała 🙊

@Czarna 36 z doświadczenia wiem, że lepiej wcześnie oglądać, przymierzać i sprawdzać wózki. Potem będzie tylko ciężej wybrać się do sklepu, szczególnie jak masz jeszcze dzieciaki do ogarnięcia. Ciuszki, kołyski, kosze i inne można zawsze przez internet wybrać. Wózek trzeba wypróbować. Pomacać, przejechać się, sprawdzić skrętność, amortyzację, wykonanie i składanie. Codziennie go będziesz używać, więc musi być dobrze dobrany. A kupić go to już kwestia kilku kliknięć 🙂 Takie jest moje zdanie.

No u mnie sporo osób sie szczepilo co roku na grypę i czuli sie ok, a jedna ciocia jak była chora na grypę to cieżko to przechodziła, przyszły powikłania i zmarła... a miała cos ponad 50 lat

My te swieta bozego narodzenia 2019 mielismy skasowane wlasnie przez grype.ostatnio chorowalam z 11 lat temu i wtedy rzucilam palenie bo nie bylam w stanie wstac z lozka...teraz wszyacy poprostu zdychalismy,goraczka,mega kaszel,a co byko najgorsze to takie oslabienie organizmu ze az nie moglam w to uwierzyc ze 3 tygodnie nie moglam dojsc do siebie i funkcjonowac,chodzic,pracowac.i teraz wlasnie nie wiem czy przez to ze mielismy to rok temu to juz moze nas ominie,czy walsnie ze bylo tak strasznie to zaszczepic meza chociaz,moze syna...nie wiem.ja sie troche boje siebie szczepic

Ja też nie mam żadnych objawów. Nic mnie nie boli, nie mdli, nie bolą piersi . Każda przechodzi inaczej.
Hej dziewczyny!
Nie wiem, czy to jest powód , żeby się martwić ale kompletnie przestały boleć mnie piersi[emoji50]. Jeszcze wczoraj myślałam , że one po prostu wybuchną a dziś po obudzeniu zero jakiegokolwiek bólu... Brak też mdłości.. nie mam żadnego plamienia na szczęście. Czy Wy też tak miałyście, że nagle, zauważyliście brak wcześniejszych objawów?

Chichuni a co więcej poradzą jej na izbie przyjęć. Dziewczyna ma duhaston i bierze a w poniedziałek ma wizytę. Na izbie nic by więcej jej nie poradzili.
Dla mnie lekkomyślne podejście, szczególnie, że poszedł skrzep..
Skoro nie masz sił się podnieść, to zadzwoń do szpitala na oddział ginekologiczno-położniczy, żeby to skonsultować z lekarzem, aby to ktoś kto ma większą wiedzę zadecydował, co robić..

reklama
O to mnie pocieszyłaś, bo u mnie ciąża młodsza o 2 tygodnie. Wg miesiączki to 7tc+4dni a wg USg dopiero 5 tydzień i nie było widać zarodka tylko sam pęcherzyk. Martwi mnie to bardzo, a kolejna wizyta dopiero 24 września.
Ja mam duża różnice według OM mma 10 tydzień, a według usg 7 tydzień [emoji23] ale miałam cykle po 50 dni haha więc nie dziwię się [emoji23]

Ostatnia edycja:
Do góry