reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

O to mnie pocieszyłaś, bo u mnie ciąża młodsza o 3 tygodnie. Wg miesiączki to 7tc+4dni a wg USg dopiero 5 tydzień i nie było widać zarodka tylko sam pęcherzyk. Martwi mnie to bardzo, a kolejna wizyta dopiero 24 września.
A cykle masz długie? Może owu zrobiła psikusa i się spóźniła 🤪 będzie dobrze 😊

reklama
Poprawiłam bo wyszło że różnica 3 tygodnie a powinno być 2 tygodnie. Cykle od 2 miesięcy miałam regularne co 31 dni, ale w zeszłym roku zdarzyło się że nie miałam od połowy listopada do 12 stycznia, a wtedy w ciąży nie byłam. Lekarz zaproponował mi spiralę ale nie zdążyłam jej założyć. Dziwna sprawa, bo wiem że działaliśmy 1 sierpnia , a później już nie.
A cykle masz długie? Może owu zrobiła psikusa i się spóźniła [emoji2957] będzie dobrze [emoji4]

Poprawiłam bo wyszło że różnica 3 tygodnie a powinno być 2 tygodnie. Cykle od 2 miesięcy miałam regularne co 31 dni, ale w zeszłym roku zdarzyło się że nie miałam od połowy listopada do 12 stycznia, a wtedy w ciąży nie byłam. Lekarz zaproponował mi spiralę ale nie zdążyłam jej założyć. Dziwna sprawa, bo wiem że działaliśmy 1 sierpnia , a później już nie.
A to Ci niespodzianka 🤭🤭
Będzie dobrze, na usg kolejnym wszystko będzie wiadomo tak jak u mnie ❤️

O to mnie pocieszyłaś, bo u mnie ciąża młodsza o 2 tygodnie. Wg miesiączki to 7tc+4dni a wg USg dopiero 5 tydzień i nie było widać zarodka tylko sam pęcherzyk. Martwi mnie to bardzo, a kolejna wizyta dopiero 24 września.
Spokojnie musiała owu Ci się przesunąć, zresztą ja bylam na usg jak był około 5 tygodnia i gin nic nie widział a już dwa tygodnie później było serduszko więc poczekaj spokojnie 😊

My te swieta bozego narodzenia 2019 mielismy skasowane wlasnie przez grype.ostatnio chorowalam z 11 lat temu i wtedy rzucilam palenie bo nie bylam w stanie wstac z lozka...teraz wszyacy poprostu zdychalismy,goraczka,mega kaszel,a co byko najgorsze to takie oslabienie organizmu ze az nie moglam w to uwierzyc ze 3 tygodnie nie moglam dojsc do siebie i funkcjonowac,chodzic,pracowac.i teraz wlasnie nie wiem czy przez to ze mielismy to rok temu to juz moze nas ominie,czy walsnie ze bylo tak strasznie to zaszczepic meza chociaz,moze syna...nie wiem.ja sie troche boje siebie szczepic
Widzę ze miałyśmy takie same święta :-) mnie rozlozylo, pierwszy raz w zyciu mialam grype i pomyślałam sobie wtedy ze chyba wole rodzic :-D bo porod krocej trwa

reklama
A któraś z Was na długie cykle? Jak wyliczają Was tygodnie ciąży? U mnie będzie kolosalna różnica niż według OM, niby wiem, że ok, ale jestem ciekawa czy ktoś jest w podobnej sytuacji? 😊😊
No właśnie ja dzis bylam na pierwszym USG wdg miesiaczki juz 7+0 a wgd pana doktora ciąża o conajmniej tydzien mlodsza i byl tylko pecherzyk. Ale tez niewiem jaki mialabym cykl bo to byl pierwszy po ciąży a owulacji wogole nie czułam także niewiem kiedy mogliśmy zmajstrowac tego naszego małego czlowieczka😆🥰

Do góry