właśnie z Antosiem jest podobny problem nie ma pośredniego zdrobnienia dla tych imion choć są na prawdę piękne!Też mam problem z imieniem dla chłopca jeśli dziewuszka to napewno Nina a z chłopcem mamy problem. Mamy juz Adasia i od początku miał być Adam, uwielbiam to imię ❤ podoba mi się jeszcze Antoś ale tak jak mówisz jak na nastolatka wołac, Antoni? Antoni to już jak stary Antoś jak malutki a tak po środku? Nie wiem Podoba mi się jeszcze Mateusz.....
reklama
Gisiaczek 86
Fanka BB :)
AntekTeż mam problem z imieniem dla chłopca jeśli dziewuszka to napewno Nina a z chłopcem mamy problem. Mamy juz Adasia i od początku miał być Adam, uwielbiam to imię ❤ podoba mi się jeszcze Antoś ale tak jak mówisz jak na nastolatka wołac, Antoni? Antoni to już jak stary Antoś jak malutki a tak po środku? Nie wiem Podoba mi się jeszcze Mateusz.....
dorotakovv
A dziewczyny miała któraś z Was cięcie cesarskie? Jesli tak jak chciałybyscie urodzić po cc? Ja miałam 13 lat temu z powodu braku postępu porodu i jestem ciekawa jak to będzie w tym przypadku bo powiem szczerze to trochę obawiam się sn po cesarce....
Olka2729
Ja chcialabym rodzic naturalnie ,mialam cc 6lat temu. Mój lekarz raczej odraza porod naturalny po cesarce chociaz nie wiem dlaczego i nie wiem czy uda mi się go jednak przekonać, zobaczymy za pół roku nie ma raczej zadnych przeciwskazań do porodu naturalnego po cc jesli minelo te 2lata ,chyba ze ktos ma jakieś problemy zdrowotne i wskazania do cc.A dziewczyny miała któraś z Was cięcie cesarskie? Jesli tak jak chciałybyscie urodzić po cc? Ja miałam 13 lat temu z powodu braku postępu porodu i jestem ciekawa jak to będzie w tym przypadku bo powiem szczerze to trochę obawiam się sn po cesarce....
Ostatnia edycja:
Olka2729
Porod Sn jest bezpieczniejszą metodą niż ponowne CC, dlatego większości światowych towarzystw położniczo-ginekologicznych zaleca aby każda kobieta była uświadamiana i jeżeli to możliwe, kwalifikowana do potencjalnego porodu siłami natury po CC. Jeżeli zachowany bezpieczny odstęp między porodami (min 18. miesięcy), ciąża jest niepowikłana, nie ma innych przeciwskazań do porodu siłami natury oraz poród odbędzie się w szpitalu, to szanse powikłań (głownie chodzi tu o pęknięcie macicy oraz krwotok) są minimalne. Mniej niż 1 %!A dziewczyny miała któraś z Was cięcie cesarskie? Jesli tak jak chciałybyscie urodzić po cc? Ja miałam 13 lat temu z powodu braku postępu porodu i jestem ciekawa jak to będzie w tym przypadku bo powiem szczerze to trochę obawiam się sn po cesarce....
a dla Ignasia?Antek
Gisiaczek 86
Kurcze no oni cały czas mówią Ignas . A jak będą gdy urośnie nie mam pojęcia.a dla Ignasia?
Martxx1
Daj znać co po wizycie u Ciebie, kiedy idziesz? Ja OM mialam 23 lipca, ale moje cykle są po 36 dni to moje '' regularne cykke" owu mialam jakoś 3 sierpniaOm miałam 14 lipca. Musiało mi się zupełnie rozregulowac, ale wiem że działaliśmy 1 sierpnia. To licząc od tej daty to 5 tygodni.
agrafka07
Hej laski! Zaglądam tu raz w tygodniu i nadrabiam tylko kilka ostatnich stron... U mnie już 11tc w trakcie, wizyta 23 września. Będzie to 14tc więc może będzie już widać płeć (choć lekarz jej nie potwierdzi, bo nie robi tego przed 18tc).
@Chichuni dobrze, że pomimo tak ogromnego TSH ciąża nadal się utrzymuje. Ale nie wiadomo czy dalej nie wzrasta. Dzwoniłabym po innych ginekologach, by któryś dał to zaświadczenie lub receptę.
U mnie będzie równe 2 lata po pierwszej cesarce i liczę, że mój gin skieruje mnie na cesarkę. Boję się teraz rodzić sn.
@Chichuni dobrze, że pomimo tak ogromnego TSH ciąża nadal się utrzymuje. Ale nie wiadomo czy dalej nie wzrasta. Dzwoniłabym po innych ginekologach, by któryś dał to zaświadczenie lub receptę.
A dziewczyny miała któraś z Was cięcie cesarskie? Jesli tak jak chciałybyscie urodzić po cc? Ja miałam 13 lat temu z powodu braku postępu porodu i jestem ciekawa jak to będzie w tym przypadku bo powiem szczerze to trochę obawiam się sn po cesarce....
U mnie będzie równe 2 lata po pierwszej cesarce i liczę, że mój gin skieruje mnie na cesarkę. Boję się teraz rodzić sn.
reklama
szarcia
06.2009/01.2011
Teraz dopiero 24 września, bo byłam wczoraj i to będą najdłuższe 3 tygodnie dla mnie.
Daj znać co po wizycie u Ciebie, kiedy idziesz? Ja OM mialam 23 lipca, ale moje cykle są po 36 dni to moje '' regularne cykke" owu mialam jakoś 3 sierpnia