reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

a czy na tym usg wypełniamy jakieś druki? Nie wiem jakiś wywiad czy cos? Czy tylko samo usg?😊
Ja miałam w ramach wizyty u mojego lekarza normalnie... jedyna różnica to właśnie taka była, ze robił te różne pomiary i potem mi to opisał o wydrukował cała kartkę a4 z tymi pomiarami. No i w karcie ciazy powpisywal. Ale z krwi nie robiłam

reklama
A ja mam takie dziwne bóle ostatnio, jakby ktoś mnie śrubokrętem przebijał. Chwilę poboli, potem spokój, albo w innym miejscu. Zastanawiam się czy to jajnik promieniuje czy coś innego 🤔🤔

Ja miałam usg i pappa. To, czy robisz pappa to Twoja decyzja, ja miałam od razu oba.
Jest krotki wywiad. Kiedy pierwsza miesiączka, czy regularna, choroby przewlekle, choroby w rodzinie i sporo o poprzednie ciąże, jeśli były.
Potem usg, pomiary. Mi dodatkowo doktor już płeć powiedział. 13tc to był. Potem dostałam dokument na kilkanaście stron z wnioskami z usg, opisami, wyliczeniami wykresami i kilka zdjęć. A wynik pappa przeszedł tydzień później pocztą. Był to już jednostronicowy dokument z wyliczeniem prawdopodobieństwa zespołu downa i tych dwóch kolejnych, które badają.

Mimo wszystko w tej ciąży nie robię prenatalnych, bo mój lekarz też robił pomiary i był w stanie z dużą pewnością powiedzieć, że nie będzie chorób genetycznych.

hej kochane, termin okresu mam 1.09
Miałam dziś sluz brazowy i zrobilam ttest ciazowy i wyszedł cień. Zrobiłam betę i wyszła 3,54. W tamtym miesiacu i 2 miesiace temu bete miełam mniej niż 1,2...

Co myślicie?
Gratuluje jestes w ciazy,mój test wygladal podobnie, a beta byla 3. Powtórzyłam bete za 3dni i byla juz ponad 70🙂

Ja 34 lata i po 7 latach 2 ciąża. Boje się cholernie powiedzieć synowi. Jest moim klonem, wiec może być różnie z jego reakcją. I właśnie pytanie kiedy i jak powiedzieć?!

Ja już mojemu 6latkowi powiedziałam. Ale on już dawno wspominał ze chciał mieć rodzeństwo, wiec poszło łatwo. Bardzo się cieszy, ale tez trochę się obawia że małe będzie mu mymlało zabawki :)
Mój synek bardzo szybko podzielił się sekretem z całym światem ;) jak następnego dnia odbierałam go z przedszkola - przywitały mnie 3 przedszkolanki na raz gratulując :)
Sam tez przekazał radosną nowinę babciom - były strasznie zaskoczone, aż nie wiedziały że taką wieść może przekazać wnuczek :D

Wiecie co mój syn ma stwierdzonego aspergera...
To możemy sobie przybić piątkę :) tez wychowuję aspergerowca... ale muszę przyznać, ze nie zamieniłabym go na nikogo innego! :) Mój najukochańszy czuły i wrażliwy skarb :) Dzis właśnie padam na ryjek po zorganizowaniu mu kinderbalu z okazji 6 urodzin :)

reklama
Do góry