reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Oleczqa a jakie to promieniowanie? Pierwsze słyszę.
Ja tez mam termin na 1.04 :-) i chciałabym w kwietniu urodzić nie w marcu.

Moni naprawde nie ma nic a nic :-(

Lili mnie też bolał brzuch wcześniej niż zawsze w tej ciąży. Ale dużo słabiej i krocej

Piszecie, że nie możecie spać. Ja tez tak mam, sen inny niż zawsze. Wcześniej przykładałam głowę do poduszki i odlatywalam, a teraz to juz nie jest takie proste. Niby jestem zmęczona, ale ciężko zasypiam. I to mnie martwi, bo nie chciałabym mieć bezsennej ciąży :-D

właśnie najlepiej skonsultować to z lekarzem [emoji1303] Prywatnie czy z NFZ korzystacie?
W środę zadzwonię i spróbuję się umówić. Ciekawa jestem jak z terminami bo przez koronawirusa podobno mega ciężko się dostac. Planuje na NFZ. Pierwsza ciążę chodziłam prywatnie i za wszystko musiałam płacić, wizyty, badania... A u mnie w mieście lekarze którzy przyjmują prywatnie, przyjmują też na NFZ więc nie widzę sensu przepłacać

Dziś mam 28dc i @ normalnie jutro ma przyjść ale jestem w tym cyklu po zabiegu hsg i nie wiem czego się spodziewać noi owulacje miałam w 17dc także jestem mega skołowana i już nie wiem co myśleć i robić [emoji17]
Poczekaj jeszcze z dzień lub dwa i powtórz test. Teraz tylko czekanie pozostało... I nadzieja...

Oleczqa a jakie to promieniowanie? Pierwsze słyszę.
Ja tez mam termin na 1.04 :-) i chciałabym w kwietniu urodzić nie w marcu.

Moni naprawde nie ma nic a nic :-(

Lili mnie też bolał brzuch wcześniej niż zawsze w tej ciąży. Ale dużo słabiej i krocej

Piszecie, że nie możecie spać. Ja tez tak mam, sen inny niż zawsze. Wcześniej przykładałam głowę do poduszki i odlatywalam, a teraz to juz nie jest takie proste. Niby jestem zmęczona, ale ciężko zasypiam. I to mnie martwi, bo nie chciałabym mieć bezsennej ciąży :-D

Ja też bym chciała w kwietniu 🌸🌸🌸
Marca nie lubię 👎 ale moja mama mnie urodziła sporo po terminie, także i u mnie jest nadzieja, że to jednak będzie kwiecień 😃 i wszystkim wam kwietniowym mamusiom, życzę żeby ten kwiecień został 😊

A naczytałam się o jakimś promieniowaniu kosmicznym podczas lotu samolotem 😂 i że niby na lotniskach te bramki też wytwarzają jakieś promieniowanie, które może zaszkodzić płodowi, albo wywołać poronienie 😋 ale kurczę lot na Rodos to tylko 2,5h... wątpię żeby coś mogło się złego wydarzyć w tak krótkim czasie... No trudno, z wyjazdu nie zrezygnuje, co będzie to będzie, ale trzeba być dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze! 😊

Dziękuję ślicznie! 😍
Fajnie, że mamy terminy tak bardzo zbliżone do siebie, będzie raźniej 😊 Nas czeka i Prima Aprilis i Święta, także ten kwiecień 2021 zapowiada się bardzo ciekawie 😃
Mnie od rana dzisiaj męczą delikatne mdłości 😤 nie wiem jak sobie z tym poradzić, bo mąż wypił całą Colę, a sklepy zamknięte 😭 jakieś porady?
Ja dodatkowo zaczęłam się trochę martwić, bo 10.08 mamy zaplanowane wczasy na Rodos... to wtedy będzie mój 6 tc. Raczej nie zamierzam rezygnować z wyjazdu, bo już całość opłacona i by nam przepadło, a poza tym to mój urodzinowy wyjazd z okazji 30-tki 😃 ale tyle się naczytałam o promieniowaniu kosmicznym, wadach płodu i poronieniach, że zaczęłam się stresować 😤 co myślicie na ten temat? Co wy byście zrobiły na moim miejscu?

2 lata temu jak się staraliśmy i mieliśmy zaplanowaną wycieczkę objazdową w Hiszpanii, to starania wstrzymaliśmy. Ale wiedziałam, że to będzie wyczerpująca wycieczka, w tydzień zrobiłam 60km pieszo. Na wypoczynkową bym leciała bez zastanowienia. A podróż samolotem nie jest wskazana w 3 trymestrze, w dwóch pierwszych można latać.

reklama
2 lata temu jak się staraliśmy i mieliśmy zaplanowaną wycieczkę objazdową w Hiszpanii, to starania wstrzymaliśmy. Ale wiedziałam, że to będzie wyczerpująca wycieczka, w tydzień zrobiłam 60km pieszo. Na wypoczynkową bym leciała bez zastanowienia. A podróż samolotem nie jest wskazana w 3 trymestrze, w dwóch pierwszych można latać.

Dziękuje Kochana za ten wpis! Uspokoiłaś mnie 😊 Dzięki temu się przekonuję, że ten wyjazd to dobra decyzja 😊
Zdecydowanie my lecimy typowo na wypoczynek, hotel + all inclusive, także myśle, że taki relax jest jak najbardziej wskazany :) 🌴🔅 jedyne co to ten samolot mnie trochę martwi, ale trzeba być dobrej myśli :)

Do góry