reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Oleczqa a jakie to promieniowanie? Pierwsze słyszę.
Ja tez mam termin na 1.04 :-) i chciałabym w kwietniu urodzić nie w marcu.

Moni naprawde nie ma nic a nic :-(

Lili mnie też bolał brzuch wcześniej niż zawsze w tej ciąży. Ale dużo słabiej i krocej

Piszecie, że nie możecie spać. Ja tez tak mam, sen inny niż zawsze. Wcześniej przykładałam głowę do poduszki i odlatywalam, a teraz to juz nie jest takie proste. Niby jestem zmęczona, ale ciężko zasypiam. I to mnie martwi, bo nie chciałabym mieć bezsennej ciąży :-D

właśnie najlepiej skonsultować to z lekarzem [emoji1303] Prywatnie czy z NFZ korzystacie?
W środę zadzwonię i spróbuję się umówić. Ciekawa jestem jak z terminami bo przez koronawirusa podobno mega ciężko się dostac. Planuje na NFZ. Pierwsza ciążę chodziłam prywatnie i za wszystko musiałam płacić, wizyty, badania... A u mnie w mieście lekarze którzy przyjmują prywatnie, przyjmują też na NFZ więc nie widzę sensu przepłacać

Dziś mam 28dc i @ normalnie jutro ma przyjść ale jestem w tym cyklu po zabiegu hsg i nie wiem czego się spodziewać noi owulacje miałam w 17dc także jestem mega skołowana i już nie wiem co myśleć i robić [emoji17]
Poczekaj jeszcze z dzień lub dwa i powtórz test. Teraz tylko czekanie pozostało... I nadzieja...

Oleczqa a jakie to promieniowanie? Pierwsze słyszę.
Ja tez mam termin na 1.04 :-) i chciałabym w kwietniu urodzić nie w marcu.

Moni naprawde nie ma nic a nic :-(

Lili mnie też bolał brzuch wcześniej niż zawsze w tej ciąży. Ale dużo słabiej i krocej

Piszecie, że nie możecie spać. Ja tez tak mam, sen inny niż zawsze. Wcześniej przykładałam głowę do poduszki i odlatywalam, a teraz to juz nie jest takie proste. Niby jestem zmęczona, ale ciężko zasypiam. I to mnie martwi, bo nie chciałabym mieć bezsennej ciąży :-D

Ja też bym chciała w kwietniu 🌸🌸🌸
Marca nie lubię 👎 ale moja mama mnie urodziła sporo po terminie, także i u mnie jest nadzieja, że to jednak będzie kwiecień 😃 i wszystkim wam kwietniowym mamusiom, życzę żeby ten kwiecień został 😊

A naczytałam się o jakimś promieniowaniu kosmicznym podczas lotu samolotem 😂 i że niby na lotniskach te bramki też wytwarzają jakieś promieniowanie, które może zaszkodzić płodowi, albo wywołać poronienie 😋 ale kurczę lot na Rodos to tylko 2,5h... wątpię żeby coś mogło się złego wydarzyć w tak krótkim czasie... No trudno, z wyjazdu nie zrezygnuje, co będzie to będzie, ale trzeba być dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze! 😊

Dziękuję ślicznie! 😍
Fajnie, że mamy terminy tak bardzo zbliżone do siebie, będzie raźniej 😊 Nas czeka i Prima Aprilis i Święta, także ten kwiecień 2021 zapowiada się bardzo ciekawie 😃
Mnie od rana dzisiaj męczą delikatne mdłości 😤 nie wiem jak sobie z tym poradzić, bo mąż wypił całą Colę, a sklepy zamknięte 😭 jakieś porady?
Ja dodatkowo zaczęłam się trochę martwić, bo 10.08 mamy zaplanowane wczasy na Rodos... to wtedy będzie mój 6 tc. Raczej nie zamierzam rezygnować z wyjazdu, bo już całość opłacona i by nam przepadło, a poza tym to mój urodzinowy wyjazd z okazji 30-tki 😃 ale tyle się naczytałam o promieniowaniu kosmicznym, wadach płodu i poronieniach, że zaczęłam się stresować 😤 co myślicie na ten temat? Co wy byście zrobiły na moim miejscu?

2 lata temu jak się staraliśmy i mieliśmy zaplanowaną wycieczkę objazdową w Hiszpanii, to starania wstrzymaliśmy. Ale wiedziałam, że to będzie wyczerpująca wycieczka, w tydzień zrobiłam 60km pieszo. Na wypoczynkową bym leciała bez zastanowienia. A podróż samolotem nie jest wskazana w 3 trymestrze, w dwóch pierwszych można latać.

reklama
2 lata temu jak się staraliśmy i mieliśmy zaplanowaną wycieczkę objazdową w Hiszpanii, to starania wstrzymaliśmy. Ale wiedziałam, że to będzie wyczerpująca wycieczka, w tydzień zrobiłam 60km pieszo. Na wypoczynkową bym leciała bez zastanowienia. A podróż samolotem nie jest wskazana w 3 trymestrze, w dwóch pierwszych można latać.

Dziękuje Kochana za ten wpis! Uspokoiłaś mnie 😊 Dzięki temu się przekonuję, że ten wyjazd to dobra decyzja 😊
Zdecydowanie my lecimy typowo na wypoczynek, hotel + all inclusive, także myśle, że taki relax jest jak najbardziej wskazany :) 🌴🔅 jedyne co to ten samolot mnie trochę martwi, ale trzeba być dobrej myśli :)

Do góry