reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
O, ja tez z Trojmiasta! :)

Mnie ciągnie jajnik zawsze przy kichaniu 😂 i to tak, ze muszę się łapać za brzuch. Swoją droga pierwszy raz mnie tak zabolał w sobotę podczas kichania i właśnie przez to już podejrzewałam, ze jestem w ciąży, bo tylko jak jestem w ciąży to mnie tak ciągnie :D
o matko jak dobrze, że nie tylko ja tak mam 🙈🙈🙈 mój mąż ostatnio to patrzył na mnie jak na wariatkę jak kichnęłam i jednocześnie zerwałam się do siadu i "ała ała ała" 🙈🙈🙈😂😂😂 powiedział, że nie wiedział do dziś, że kichanie boli 😳😂😂😂

A jakie miałaś wyniki?
Ja mam subkliniczna niedoczynnosc tarczycy. Czyli tsh w miarę w normie. Moje największe 2.5
Tylko przeciwciała mam wysokie. Bałam się zwiększać bez konsultacji z endo ale nie mogłam się dodzwonić i zwiększyłam stopniowo j teraz biorę 50.Ale przed momentem się didzwonilam i ona mówi że mam zrobić nowy wynik ( dziś akurat całe szczęście robilam)i zadzwonić bo być może to za dużo. Już zglupialam .teraz boję się że mogłam zaszkodzic

Ja mam subkliniczna niedoczynnosc tarczycy. Czyli tsh w miarę w normie. Moje największe 2.5
Tylko przeciwciała mam wysokie. Bałam się zwiększać bez konsultacji z endo ale nie mogłam się dodzwonić i zwiększyłam stopniowo j teraz biorę 50.Ale przed momentem się didzwonilam i ona mówi że mam zrobić nowy wynik ( dziś akurat całe szczęście robilam)i zadzwonić bo być może to za dużo. Już zglupialam .teraz boję się że mogłam zaszkodzic
Oczywiście gin kazał zwiększyć. A tag sprzed miesiąca 1.22

Ile tu stron do nadrobienia 🙈ja w poniedziałek mam lekarza będzie to już prawie 9 tydzien z moich wyliczeń, wiec powinnam sie juz wiecej dowiedziec ,postaram się wiecej udzielać w przyszłym tygodniu kochane😘
ja mam w sobotę kolejne usg, u mnie 8+1 dzisiaj, więc niby też 9 tydzień, ale według gina pewnie 8tc to będzie 😝😝😝 jestem ciekawa co tam u mojego okruszka i czy został jeden, czy jednak są dwa 😱😱😱🙈🤗

szykuj się na to, że może dwójeczka jest tak jak było u mnie 🙈😁😍😍 też bete bardzo wysoką miałam i były dwa pęcherzyki tylko ten drugi dużo, dużo mniejszy i chyba nie dał rady się rozwinąć
A jaka mialas bete nappczatku panietasz moze i w którym dniu? Wiesz bardziej sie szykuje na wiecej tygodni niż mam ale wszystko możliwe 🤭

reklama
Do dziewczyn, które miały/mają problem z tarczycą. Przed ciążą miałam TSH na poziomie 2.9, dostałam od gin Euthyrox 25 i spadło do 1.93. Jak tylko dowiedziałam się o ciąży znowu zbadałam TSH i wynik był taki sam, był to 30 dc. Myślicie że powinnam mieć większą dawkę Eutyroxu? Cały czas biorę 25. Pierwsza wizytę u gin mam dopiero na 03.09, będzie to 7+4.
Na pewno powinnaś jeszcze raz dla pewności sprawdzić, czy Ci nie podskoczyło, bo to wystarczy dzień i może być inny poziom, a najważniejsze to kontakt z endo albo gin, wystarczy teleporada, ale trzeba się dowiedzieć co robić, bo tsh w ciąży jest bardzo ważne...ja chociaż już miałam odpowiedni poziom tsh to po zajściu zaraz mi skoczyło na 3,2 i tego samego dnia dzwoniłam do endo i zaraz zwiększona dawka i badanie muszę robić co miesiąc żeby sprawdzać jak wygląda tsh

Do góry