reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

To dobrze, że w Pl tak nie ma, bo mój mały ostatnio się nabawił wirusa 3dniówki, gorączka 39, zero apetytu, apatyczny no jednym słowem masakra i już się bałam, że jak zadzwonię do poradni to zaraz, że covid i testy, kwarantanna itd...ale nie, kazała dawać leki na zmianę Nurofen z Pedicetamolem co 4h, robić zimne okłady i dużo picia dawać, a moja mama doradziła jeszcze kąpiele w chłodnej wodzie...3 dni i po gorączce tylko wysypkę teraz delikatną ma, ale tak właśnie się objawia ta choroba, a do tego okazało się, że jednocześnie jeszcze ząbki mu wychodziły 🙈🙈😳
No właśnie ja normalnie to traktuje jak zwykłe przeziębienie. Ten test jest szybki więc jakoś mi nie wadzi, przynajmniej z glowy.
Dostaje paracetamol dziecięcy i na razie gorączka nie postępuje, jest pod kątrolą. Właśnie też mu zęby idą heh. Więc to wszystko się łączy.

Później wrzucę zdjęcie składu mojej ziołowej herbatki, piłam ja przed ciążą a na razie przerwałam bo lekarza miałam 12go sierpnia a następna wizyta 9 września 😱 to byłabym wdzięczna gdyby można było pić bo to taki jakby bukiet ziół 🙈
Dokładnie sprawdz skład i popatrz w necie. pojedyncze składniki. Ja się przerzucam na imbirowa w czasie ciąży 😊

reklama
Hej!

Poszłam wczoraj bardzo szybko spać, obudziłam się przed 5 z myślą, ale fajnie, nawet się wyspałam. Wstałam za godzinę z budzikiem i już jestem śpiąca. Tragedia. Moje dziecko miało przyjśc do mnie w nocy (bo taty nie ma, to mamy łóżko wolne ;) ) ale nie przyszła. Śpi w takiej pozycji w jakiej zasnęła.
Zastanawiam się jak to będzie jak będziemy mieli małe dziecko, a mój pies będzie tak szczekał jak teraz :/ przypuszczam, że co chwile będzie dziecko wybudzał. Mam maltańczyka, jak się zerwie do drzwi, to aż uszy bolą. Ostatnio bardzo mnie drażni jego głos, jest jakis taki piskliwy, że aż ciary w głowie przechodzą. Chyba, że jest też taka opcja, że dziecko w brzuchu zdąrzy się przyzwyczaic do jego głosu i nie będzie zwracało uwagi. Albo pies sie uspokoi jak dziecko będzie :) jak przyszła do nas kuzynka z 1 dniowym dzieciątkiem, to pies bbył bardzo zainteresowany, kładł się koło łóżka i pilnował.

Tulcia współczuję snów, mnie też takie realistyczne męczą. Poźniej wstaję i nie wiem o co chodzi. A w poprzednich ciążach, trochę później miałam często erotyczne sny.

gisiaczek chyba najlepiej by było jakbyś w nocy brała leki. Ja tak biorę na tarczycę. Kiedyś ustawiałam budzik na 2 w nocy (ale to dlatego że jeszcze temperaturę nad ranem mierzyłam i nie chciałam jej zaburzać). Teraz już budzika nie nastawiam, budzę sie sama w nocy, łykam i śpię dalej.

Edit. Wydaje mi się, że pisałam, że mam dzisiaj wizytę i się zwalniam z pracy o 11. A teraz nie mogę tego znaleźć. Jeny, już mi na głowę siadło :D rano też chciałam upiec papryki, bo zapomniałam wczoraj i kręciłam sie w kółko, bo nie wiedziałam co dalej robić :D
Ostatnio jak juz leżałam w łóżku dzwoniła znajoma. Rano się obudziłam i nie pamiętam co mówiła 🙊 jakies urywki tylko kojarzę, ale wiem że się umówić chciała i nie wiem na czym stanęło 😂

Hej!

Poszłam wczoraj bardzo szybko spać, obudziłam się przed 5 z myślą, ale fajnie, nawet się wyspałam. Wstałam za godzinę z budzikiem i już jestem śpiąca. Tragedia. Moje dziecko miało przyjśc do mnie w nocy (bo taty nie ma, to mamy łóżko wolne ;) ) ale nie przyszła. Śpi w takiej pozycji w jakiej zasnęła.
Zastanawiam się jak to będzie jak będziemy mieli małe dziecko, a mój pies będzie tak szczekał jak teraz :/ przypuszczam, że co chwile będzie dziecko wybudzał. Mam maltańczyka, jak się zerwie do drzwi, to aż uszy bolą. Ostatnio bardzo mnie drażni jego głos, jest jakis taki piskliwy, że aż ciary w głowie przechodzą. Chyba, że jest też taka opcja, że dziecko w brzuchu zdąrzy się przyzwyczaic do jego głosu i nie będzie zwracało uwagi. Albo pies sie uspokoi jak dziecko będzie :) jak przyszła do nas kuzynka z 1 dniowym dzieciątkiem, to pies bbył bardzo zainteresowany, kładł się koło łóżka i pilnował.

Tulcia współczuję snów, mnie też takie realistyczne męczą. Poźniej wstaję i nie wiem o co chodzi. A w poprzednich ciążach, trochę później miałam często erotyczne sny.

gisiaczek chyba najlepiej by było jakbyś w nocy brała leki. Ja tak biorę na tarczycę. Kiedyś ustawiałam budzik na 2 w nocy (ale to dlatego że jeszcze temperaturę nad ranem mierzyłam i nie chciałam jej zaburzać). Teraz już budzika nie nastawiam, budzę sie sama w nocy, łykam i śpię dalej.

Edit. Wydaje mi się, że pisałam, że mam dzisiaj wizytę i się zwalniam z pracy o 11. A teraz nie mogę tego znaleźć. Jeny, już mi na głowę siadło :D rano też chciałam upiec papryki, bo zapomniałam wczoraj i kręciłam sie w kółko, bo nie wiedziałam co dalej robić :D
Musze pomyśleć.. Dziękuję za podpowiedź... Jakoś mdłości zniosę... Ale martwię się że jak zacznę wymiotować to ten lek nie zdążył się wchłonąć

Mnie też właśnie czasem pobolewa, wolimy poczekać, bo już trzeciej straty już nie chcemy. Jak usłyszymy, że możemy to lekkie przytulańce będą bo mi już odbija z braku seksu :(
Tak mi sie wydaje ze seks to chyba najmniej szkodzi nawet w tak wczesnej ciązy.No ale warto dmuchac na zimne.Ja moze te dwa dni co mam do badania tez sie wstrzymam

No właśnie ja normalnie to traktuje jak zwykłe przeziębienie. Ten test jest szybki więc jakoś mi nie wadzi, przynajmniej z glowy.
Dostaje paracetamol dziecięcy i na razie gorączka nie postępuje, jest pod kątrolą. Właśnie też mu zęby idą heh. Więc to wszystko się łączy.

Dokładnie sprawdz skład i popatrz w necie. pojedyncze składniki. Ja się przerzucam na imbirowa w czasie ciąży 😊
ja słyszałam, że imbiru nie można, ale to od koleżanki, nie od lekarza

Bardzo polecam zagęszczony sok imbirowy "ze spiżarni babci"

Oo ja lubię zwłaszcza zimą takie z imbirem herbatki 🤩

reklama
Hej!

Ostatnio jak juz leżałam w łóżku dzwoniła znajoma. Rano się obudziłam i nie pamiętam co mówiła [emoji87] jakies urywki tylko kojarzę, ale wiem że się umówić chciała i nie wiem na czym stanęło [emoji23]
U Nas sąsiedzi mają takie małe szczekające "coś" [emoji23] ujada jak tylko słyszy kogokolwiek na klatce [emoji33][emoji33] mają 1,5 roczną córkę i kiedyś zapytałam jak dają sobie radę z psem jak mała śpi , to właśnie mówiła że szczekanie psa jej nie wybudza :)
Dlatego ja wolę duże psy mamy labladora i nie powiesz że w domu jest pies :)

Powodzenia na wizycie [emoji8]

Do góry