reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Z tym piciem to jest ważne do badania USG brzucha.
W ciąży nigdy, nie spotkałam się nz takim zaleceniem, ja przed wyjściem z domu dwa razy robię siku, a gdzie bym to miala trzymać godzinę albo dwie.

Krzywą cukrową chyba pod koniec stycznia będę powtarzac.
Toxo wg zaleceń robi się dwa razy,na początku i ok 7-8 miesiąc ciąży.

Z tymi ruchami to czuję bardzo nieregularne,i czasami mnie to martwi :(
Bo już miałam etap że codziennie wieczorem była impreza w brzuchu.

Ja też czuje nieregularnie. Wczoraj prawie w ogóle nie czułam a dzisiaj delikatnie. Mi się zdaje że to zależy od ułożenia dzieciątka. Jak jest plecami do naszego brzuszka to mniej czuć. Ale za to mi chyba wtedy po nerwach kopie bo mam takie nerwobóle nagłe albo taki jakby "prąd?".

reklama
O widzicie miałam Was o coś zapytać... Czy też na przykład po spacerze, albo jakimkolwiek wyjściu czujecie jakby dziecko miało za chwilę wypaść? 🤦 Mam tak od jakiegoś czasu i nie wiem czy to normalne czy coś tam się może dziać? Szyjka na poprzednim badaniu była okej
Miałam tak w poprzedniej ciąży i przez m.in. ucisk na szyjkę przez głowę dziecka zaczęła mi się skracać. Dziecko w 23 t.c. było w kanale rodnym głową 😳 Potem dużo leżałam i to wrażenie minęło, bo dziecko poszło wyżej.

Ja też czuje nieregularnie. Wczoraj prawie w ogóle nie czułam a dzisiaj delikatnie. Mi się zdaje że to zależy od ułożenia dzieciątka. Jak jest plecami do naszego brzuszka to mniej czuć. Ale za to mi chyba wtedy po nerwach kopie bo mam takie nerwobóle nagłe albo taki jakby "prąd?".
Ja też czuję nieregularnie, trochę się tym niepokoję, ale uspokajam się, że to jeszcze nie czas... A jak sobie przypomnę jak poprzednio mały potrafił mi w żebra od spodu przyłożyć to czuję ulgę, że do tego jeszcze trochę :D

Nie pytaj, do dzisiaj nie wiem jak to zrobiłam 😂😂 I to bez znieczulenia, bo jak o nie poprosiłam to położna powiedziała że już za późno żeby podać. Na ostatnim USG które było 2 tygodnie wcześniej według lekarza mały ważył 3,5kg.
Taaa... mój gin też mnie wysłał na dodatkowe usg 2 tyg przed bo generalnie miałam mały brzuch i po poprzednich usg się obawiał, że małe dziecko będzie i pokazało 3,2 kg a 'mały' urodził sie kilogram większy...

A to nowość... Ja też poprzednie urodziłam duże (4,850 SN) i nikt mi nie powiedział, że glukozę muszę zrobić wcześniej 🤔🤔
Woow szacun, z ciekawości to dzidzia w jakiś ciuszki wchodziła 62, 68 odrazu ?
O widzicie miałam Was o coś zapytać... Czy też na przykład po spacerze, albo jakimkolwiek wyjściu czujecie jakby dziecko miało za chwilę wypaść? 🤦 Mam tak od jakiegoś czasu i nie wiem czy to normalne czy coś tam się może dziać? Szyjka na poprzednim badaniu była okej
Ja tak ostatnio miałam, czułam napieranie. Na dół jakby dzidzia była w kanale rodnym właśnie ale fikala całkiem gdzie indziej, dziwne 🤔🤔

reklama
Do góry