reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Kurcze to może spróbuj jeszcze na jutro się jakoś zapisać żeby było, a na miejscu powiedz jaka jest sytuacja? 🤔 Ja się zapisywałam chyba tylko raz na ogólne pobranie krwi i innych materiałów (w tym był mocz), a do jakich badań to one już miały w systemie zapisane
No ja właśnie też mam badanie krwi i innych materiałów a to zostało bokiem :( ech. Niby toxo miałam robione prywatnie przed ciążą ale skoro mam w pakiecie to po pół roku bym powtórzyła.

Toxo jest w lux med traktowana jak badanie krwii, więc jak jesteś zapisana na jakiekolwiek to ok. Zrobią wszystko co było zlecone.

A jak widzisz to obciążenie glukozą? Bo ja mam na portalu na 3 badania rozbite... już dawno kurcze powinnam zrobić, bo mi gin kazał wcześniej że względu, że poprzednie dziecko duże urodziłam, ale jak raz poszłam to się akurat glukoza w przychodni skończyła 😲 drugi raz nie dotarłam, bo mi mdłości nie dały (zajadałam je), a za trzecim podejściem się akurat rozchorowałam... w przyszłym tygodniu może wreszcie dotrę, ale obawiam się o skierowanie, bo chce zrobić w placówce współpracującej i nie wiem czy mi nie powiedzą, że skierowanie przeterminowane 😝

@Perlaa to wskazanie dotyczy badania normalnego nie-ciążowego USG, którego nie można wykonać dopochwowo np dziewic. Niektórzy robią doodbytniczo, niektórzy przez brzuch i wtedy musisz mieć pełny pęcherz, by był kontrast 😉 zadzwoń i spytaj się, bo nie wyobrażam sobie w ciąży wypić 1,5 l i trzymać godzinę 😂

reklama
Do góry