reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Z tym piciem to jest ważne do badania USG brzucha.
W ciąży nigdy, nie spotkałam się nz takim zaleceniem, ja przed wyjściem z domu dwa razy robię siku, a gdzie bym to miala trzymać godzinę albo dwie.

Krzywą cukrową chyba pod koniec stycznia będę powtarzac.
Toxo wg zaleceń robi się dwa razy,na początku i ok 7-8 miesiąc ciąży.

Z tymi ruchami to czuję bardzo nieregularne,i czasami mnie to martwi :(
Bo już miałam etap że codziennie wieczorem była impreza w brzuchu.

reklama
@Perlaa to wskazanie dotyczy badania normalnego nie-ciążowego USG, którego nie można wykonać dopochwowo np dziewic. Niektórzy robią doodbytniczo, niektórzy przez brzuch i wtedy musisz mieć pełny pęcherz, by był kontrast 😉 zadzwoń i spytaj się, bo nie wyobrażam sobie w ciąży wypić 1,5 l i trzymać godzinę 😂
No ja tak trzymałam 2 litry w pierwszej ciąży. A zaznaczę, że pęcherz mam mikry, kiedyś jedno piwo to 3 wizyty w toalecie😳 pobierali mi pappa i krew nie leciała, dopiero po dwóch godzinach i dwóch litrach wody bez opróżniania pęcherza coś uciągnęli 😅

A to nowość... Ja też poprzednie urodziłam duże (4,850 SN) i nikt mi nie powiedział, że glukozę muszę zrobić wcześniej 🤔🤔
Mój gin chyba taki przewrażliwiony 😄 na każde moje zdanie dodatkowe badanie zleca. Strach się odzywać... o istnieniu niektórych badań to wcześniej nawet pojęcia nie miałam jak np holter ciśnieniowy. Zestresowałam się, bo mi faktycznie za wysokie ciśnienie wykazał, a ten popatrzył, popatrzył i powiedział, że jak inne badania wyszły ok, to nie ma się czym martwić. Utłuc to mało. 😝

Mój gin chyba taki przewrażliwiony 😄 na każde moje zdanie dodatkowe badanie zleca. Strach się odzywać... o istnieniu niektórych badań to wcześniej nawet pojęcia nie miałam jak np holter ciśnieniowy. Zestresowałam się, bo mi faktycznie za wysokie ciśnienie wykazał, a ten popatrzył, popatrzył i powiedział, że jak inne badania wyszły ok, to nie ma się czym martwić. Utłuc to mało. 😝
Ja robiłam w pierwszej ciąży test obciążenia już w 13 t.c a potem około 24, ze względu na obciążenie w wywiadzie ze strony babci, mamy i siostry (wszystkie z cukrzycą).

reklama
Do góry