reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Tak. Mówili że wyniki za dwa tygodnie. Więc myślałam że przed weekend nie będzie im się chciało tym zajmować.
To naprawdę bardzo szybko. Możliwe że hodowla szybko urosła więc szybko zrobili ☺ mi powiedzieli, że mam czekać 3 tyg dlatego zdecydowaliśmy się na mikromacierze bo niestety ale panikara ze mnie okropna i nie wytrzymałabym tyle...
Mam nadzieję że już nic mnie nie zaskoczy w wynikach punkcji

reklama
To naprawdę bardzo szybko. Możliwe że hodowla szybko urosła więc szybko zrobili ☺ mi powiedzieli, że mam czekać 3 tyg dlatego zdecydowaliśmy się na mikromacierze bo niestety ale panikara ze mnie okropna i nie wytrzymałabym tyle...
Mam nadzieję że już nic mnie nie zaskoczy w wynikach punkcji

Właśnie też się zdziwiłam i trochę zmartwiłam. Czytałam kiedyś że szybkie wyniki często oznaczają zły wynik. Mam nadzieję że to nie prawda.

Właśnie też się zdziwiłam i trochę zmartwiłam. Czytałam kiedyś że szybkie wyniki często oznaczają zły wynik. Mam nadzieję że to nie prawda.
Dzisiaj jest już 24 czyli 12 dni minęło czyli prawie dwa tygodnie o których mówili! To wcale nie musi oznaczać nic złego. Niektórym mówią 2 tygodnie niektórym 3 a wydaje mi się, że może być to związane z tym, że próbka jest po prostu wysyłana do jakiegoś laboratorium bo w tym miejscu nie mają swojego!
Robiłam te mikromacierze powiedzieli mi że mam czekać tydzień na wyniki a były po 5 dniach. Na wyniku widzialam że: próbkę pobrali 16, 17 dotarła do Warszawy, 18 wykonano badanie a wynik zobaczyłam 20.

Trzymam mocno kciuki 😘

Myślę że szybkie wyniki oznaczają tylko mniejsza ilość pracy w laboratorium. Każda próbka i tak musi leżeć minimum tyle samo i od tego co pokaże taka jest diagniza. Reszta to już papierkowa robota i ktoś też ją musi zrobić zanim przesla wynik do lekarza.

Jejku, ile napisałyście :)

Wy już klimaty świąteczne... mnie męczy pogoń grudniowa :/ Choinkę kupujemy małą żywą, bombki mamy plastikowe, ze wzgledu na kota, ( czasami lubił się pobawić kulą :) ),
Prezenty kupimy na początku grudnia, ale kupujemy głównie dla dzieci. Starszak już planuje posiłki, jakie cisto upiekę :/ A ja się szalenczo wyrywam do działania w kuchni :)
Im więcej tych koszmarów z KK tym bardziej mi z nim nie po drodze.

W 16 tc wieczorem dzieć się odzywał, teraz się nie odzywa ;/
Z tym "stawianiem" się macicy, to też mnie dopada coraz częsciej. W pierwszej ciązy owszem też tak było ale zdecydowanie pozniej, w okolicach 3 trymestru

Nadal przekopuję tematykę wózków i na prowadzenie wychodzi x-lander lub easywalker - któraś z Was juz nawet go kupiła.
No ale jak juz pisałam, musze sobie pomacać :/
Tak ja mam easywalker, a który cię interesuje?
@Margaretka@ stawianie macicy to nagłe twardnienie, które jest zwiazane ze skurczem mięśnia macicy. Ja jeszcze pamiętam, że przy takim spięciu na chwilę zatykało mi oddech. Nawet jeśli nie czułam, że coś boli (zazwyczaj nie czułam), to pierwsze po czym poznawałam, to było chwilowe zatkanie oddechu i jak dotknęłam brzucha, to czułam, że jest twardy.
Trzymam kciuki za wyniki☺️

@Patii_666 a jak Twój brzuch dziś?
Moj brzuch dzisiaj lepiej dopóki nie muszę małego wziąść na ręce lub za nim biec do ulicy 😂🤦‍♀️, mój chce żebym nie wychodziła z młodym ale to raczej nie możliwe, dziś poczułam się lepiej to wyszłam, ale trochę mnie nie pokoi że przy tych bólach trochę mnie kręgosłup boli, muszę spróbować rozbić oddechem tak jak @Pauliska757 napisała 🤔

Tak ja mam easywalker, a który cię interesuje?

Moj brzuch dzisiaj lepiej dopóki nie muszę małego wziąść na ręce lub za nim biec do ulicy 😂🤦‍♀️, mój chce żebym nie wychodziła z młodym ale to raczej nie możliwe, dziś poczułam się lepiej to wyszłam, ale trochę mnie nie pokoi że przy tych bólach trochę mnie kręgosłup boli, muszę spróbować rozbić oddechem tak jak @Pauliska757 napisała 🤔
Ale w trakcie bólu Cię boli ten kręgosłup? Dziwne 🤔 nie znam się aż tak. No ale faktycznie, głęboki wdech, głęboki wydech i macica puszcza ;)

Ale w trakcie bólu Cię boli ten kręgosłup? Dziwne 🤔 nie znam się aż tak. No ale faktycznie, głęboki wdech, głęboki wydech i macica puszcza ;)
Tak jak zaczyna się spinać mi brzuch to automatycznie idzie to jakby z kręgosłupa.. Aż się boję jak pomyślę że będę miała skurcze z kręgosłupa bo to już jest mało przyjemne a co dopiero te prawdziwe skurcze..

reklama
Trzymam kciuki i wierze, ze bedzie wszystko dobrze. :( ❤️
Tak jak zaczyna się spinać mi brzuch to automatycznie idzie to jakby z kręgosłupa.. Aż się boję jak pomyślę że będę miała skurcze z kręgosłupa bo to już jest mało przyjemne a co dopiero te prawdziwe skurcze..
Tez tak mam, ze od razu kręgosłup boli. :/

Dziś mi znowu poleciala krew z nosa to juz 3 dzień z rzędu. Po godzinnej walce sytuacja opanowana, ale znow wszystko ubrudzilam, okulary, twarz, ubrania, dywan. Masakra 😢Czuje sie tak totalnie wyssana z mocy.
Juz mi ta krew po nocach sie śni...

Do góry