reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, jak Wy podchodzicie do zalecanych kontroli stomatologicznych raz na każdy trymestr? Ja szczerze mówiąc, byłam w pierwszym trymestrze, a teraz w drugim trymestrze nie uśmiecha mi się w tą pandemię pchać się do stomatologa. Jednak z drugiej strony nie chce potem żałować, ze coś zaniedbałam.
Ja do dentysty wybieram się dopiero po porodzie.

Dziewczyny, jak Wy podchodzicie do zalecanych kontroli stomatologicznych raz na każdy trymestr? Ja szczerze mówiąc, byłam w pierwszym trymestrze, a teraz w drugim trymestrze nie uśmiecha mi się w tą pandemię pchać się do stomatologa. Jednak z drugiej strony nie chce potem żałować, ze coś zaniedbałam.
Nie byłam ani razu, nikt mi nic nie mówił, ze mam do stomatologa chodzić. 😱 Pierwsze słyszę.

Serio? Przecież nie mogą Ci utrudniać wglądu w dokumentację medyczną. Poza tym ci, gdybyś chciała umówić się do innego lekarza w innym miejscu? Płaciła ś za te badania?

Może jakbym pojechała to może dało by się coś zrobić. Za badania nie płaciłam. Miałam refundowane z powodu wysokiego ryzyka.
Zastanawiałam się czy jeszcze raz nie zadzwonić ale stwierdziłam że poczekam do piątku. Do szpitala mam kawałek, a mąż musiałby brać wolne. Najszybciej pojechałabym tam i tak dopiero jutro, więc już może przetrzymam do piątku. Przynajmniej lekarz wszystko mi wytłumaczy.
Z jednej strony chciałabym już wiedzieć, ale z drugiej już tyle czekałam że i te dwa dni jakoś muszę dać radę 😟

Co do napinanie się brzucha, to właśnie też tak mam. W szczególności jak coś robię. Czy jest to bardzo niebezpieczne?
Wizytę u mojego lekarza mam dopiero za tydzień w środę.

15 kwietnia.
My wczoraj też leżeliśmy na łyżeczkę (ja byłam duza) i brzuszkiem przytulałam się do pleców starego to aż się przestaszyl tak go po kręgosłupie bombardowala 😂 no i nawet widać jak brzuch się trzęsie. Czytam że niektóre dziewczyny w 22 tyg dopiero zaczynają czuć ruchy a ja w 19 już się czuje jakby mi tam mały źrebak wirgał 😂😂

Ja pierwsze ruchy poczułam w 17 tygodniu (pierwsza ciąża) :) Teraz mały kopie wieczorami jak szalony :D Wczoraj nawet udało mi się nagrać telefonem te drgania brzucha :D

Jej ja też już nie mogę się doczekać klimatu świątecznego uwielbiam ten wystrój i w zeszłym roku na ozdoby wydałam majątek. Pewnie na początku grudnia już zacznę stroić żeby na Mikołaja dzieci miały klimat 😁

Ja też się nie mogę doczekać - kupiłam już troszkę świątecznych bibelotów typu nowe poszewki na poduszki, ale czekam cierpliwie na początek grudnia :D
Choinkę raczej ubierzemy bliżej świąt :)

Nadal przekopuję tematykę wózków i na prowadzenie wychodzi x-lander lub easywalker - któraś z Was juz nawet go kupiła.
No ale jak juz pisałam, musze sobie pomacać :/
My już byliśmy w sklepie miesiąc temu i wstępnie wybraliśmy Anex m/type , ale muszę jeszcze się przejść jeden raz do sklepu i jeszcze raz go "pomacać" żeby się utwierdzić w przekonaniu, że to dobra decyzja :D

Może jakbym pojechała to może dało by się coś zrobić. Za badania nie płaciłam. Miałam refundowane z powodu wysokiego ryzyka.
Zastanawiałam się czy jeszcze raz nie zadzwonić ale stwierdziłam że poczekam do piątku. Do szpitala mam kawałek, a mąż musiałby brać wolne. Najszybciej pojechałabym tam i tak dopiero jutro, więc już może przetrzymam do piątku. Przynajmniej lekarz wszystko mi wytłumaczy.
Z jednej strony chciałabym już wiedzieć, ale z drugiej już tyle czekałam że i te dwa dni jakoś muszę dać radę 😟

Co do napinanie się brzucha, to właśnie też tak mam. W szczególności jak coś robię. Czy jest to bardzo niebezpieczne?
Wizytę u mojego lekarza mam dopiero za tydzień w środę.
Ja też nie płaciłam za amniopunkcje i powiedzieli mi tak samo że muszę mieć wizytę u genetyka żeby dostać wyniki. Ale mam też podgląd do wyników więc nie rozumiem po co to zamieszanie robią 😂
Ja bym tam dzwoniła i domagała się wyników ale to dlatego że jestem bardzo niecierpliwa...

Ja też nie płaciłam za amniopunkcje i powiedzieli mi tak samo że muszę mieć wizytę u genetyka żeby dostać wyniki. Ale mam też podgląd do wyników więc nie rozumiem po co to zamieszanie robią 😂
Ja bym tam dzwoniła i domagała się wyników ale to dlatego że jestem bardzo niecierpliwa...

Przez telefon napewno mi nie powiedzą. Takie procedury. Ja już chyba nie mam siły się wykłócać i prosić... Poczekam na spokojnie. I tak cieszę się że będę wiedzieć przed weekendem. Szczerze to spodziewałam się dopiero wyników po niedzieli.

reklama
Do góry