reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja pamietam jak zawsze wszystkie moje kolezanki narzekaly, ze wiecznie siku musza chodzic w ciazy.... a ja ani w pierwszej, ani w tej jakos nie mam takiej potrzeby:p mialam taki okres gdzies miedzy 11-13tc, ze w nocy musialam wstawac do lazienki, ale teraz juz znowu luz😁

Ja to chodzę non stop. W nocy przynajmniej raz. A jak jeszcze maluszek po pęcherzu skacze to już w ogóle masakra 🤦

reklama
@PasiastyOgon ja pisałam o tym, że lekarz mi mówił, że najgorzej jak w pierwszym trymestrze, ale czytałam, że mimo wszystko warto uważać i teraz już nie wiem co zrobić z młodą i żłobkiem :/
No właśnie właśnie, kojarzę, że ktoś o tym pisał. :) Czytałam, że grunt to uważać żeby nie jeść z dzieckiem z tej samej łyżeczki, unikać kontaktu ze śliną itd... tylko czy to się tak da przy maluchu...

Ja pamietam jak zawsze wszystkie moje kolezanki narzekaly, ze wiecznie siku musza chodzic w ciazy.... a ja ani w pierwszej, ani w tej jakos nie mam takiej potrzeby:p mialam taki okres gdzies miedzy 11-13tc, ze w nocy musialam wstawac do lazienki, ale teraz juz znowu luz😁

ja za to w nocy minimum 6 razy muszę :(

@Margaretka@ chyba to normalna częstotliwość pisania, po prostu ostatnio było gorąco 😁
Ja w pierwszej ciąży chodziłam siku co pół godziny i serio bałam się iść gdzieś, gdzie nie ma toalety, bo non stop chciało mi się siku...

To dobrze bo już myślałam że wszystkie uciekły 😳
Ja mam właśnie teraz to samo 🥴 Jak gdzieś jedziemy to tylko się upewniam czy tam będzie toaleta 😂
W pierwszej ciąży nie miałam tak. Jedynie pod koniec częściej chodziłam siku. A teraz to poprostu jakiś dramat 🤦

reklama
Ja z sikaniem nie mam problemów, nie chodzę po kilka razy w nocy ale jak się obudzę nad ranem to muszę iść. Za to codziennie muszę pospać bo tak mi prąd odcina w ciągu dnia

Ja tylko w pierwszym trymestrze miałam taką senność. Potrafiłam zasnąć w każdym miejscu i o każdej porze. Wszyscy się śmiali że ja tylko jem i śpię 😂😂

Do góry