reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Martxx1 ja też wizytuje o 17, i chyba pierwszy raz mam stresa takiego przed wizytą, bo chcę omówić te moje wyniki Pappa... ZD wyszło mi 1:749, podstawowe to 1:264 więc słabo się skorygowało. A z prenatalnych dostałam takie zdjęcie że wolałabym go nie dostawać... Tak bardzo chciałabym żeby mnie dziś uspokoił ☹
Kochana nie stresuj się na zapas. A co z tym zdjęciem nie tak? 1 do prawie 800 to moim zdaniem nie jest zły wynik.

reklama
Martxx1 To zdjęcie wygląda tak jakby dziecko miało otwartą głowę (w sensie nie zarośniętą). Moim zdaniem nie powinien takich zdjęć dawać wogole ale dał mi je jak już wychodziłam z gabinetu. W trakcie badania powiedział że to dlatego że oglądamy ciemiączko. I pewnie tak jest bo na zwykłym usg główka normalna, okrągła ale patrząc na Wasze zdjęcia 3d/4d to widzę że będziecie miały piękne pamiątki, a moje mnie stresuje bardzo, niewiem co mnie powstrzymuje żeby go nie wyrzucić do kosza. Może jakaś obawa... Niewiem, nie chce siać paniki, i jakoś się porównywać ale czasem trudno tego nie robić.

Martxx1 To zdjęcie wygląda tak jakby dziecko miało otwartą głowę (w sensie nie zarośniętą). Moim zdaniem nie powinien takich zdjęć dawać wogole ale dał mi je jak już wychodziłam z gabinetu. W trakcie badania powiedział że to dlatego że oglądamy ciemiączko. I pewnie tak jest bo na zwykłym usg główka normalna, okrągła ale patrząc na Wasze zdjęcia 3d/4d to widzę że będziecie miały piękne pamiątki, a moje mnie stresuje bardzo, niewiem co mnie powstrzymuje żeby go nie wyrzucić do kosza. Może jakaś obawa... Niewiem, nie chce siać paniki, i jakoś się porównywać ale czasem trudno tego nie robić.
Kochana, może faktycznie takie zdjęcie wyszło, ale fakt mógł nie dawać. Ja nie dostalam przed ostatnie 2 wizyty zdjęcia i byłam zła, że nie dał, ale z drugiej strony jak były slabe lepiej żeby nie dawać.
Dobrze, że juz dziś wizyta. Będzie dobrze ❤️
Który i Ciebie tydzien?

Jesli to z usg 3d/4d to nic dziwnego, one nie zawsze wychodza takie piekne, ja mam caly filmik i momentami to wyglada az strasznie wlasnie b3z polowy glowy, albo jakies dzielwne ksztalty, nie stresowalabym sie na zapas [emoji8] moja na 4d bawila sie raczkami pepowina przed buzia i wszystko zlewalo sie w jedno, nie dalo sie wylapac buzki

nie martw się 🙂 musi być dobrze. Te zdjęcia usg są czasami fatalne. Ja często tez nic na swoich nie widzę a wręcz karykatura i wtedy człowiek zaczyna myśleć. Nie ma co porównywać bo zobacz ile dziewczyn ma dziwne a zarazem straszne historie a wszystko jest dobrze. Gdyby było tak jak piszesz to na pewno lekarz nie przeoczył by nic z takich rzeczy 🥰

Jesli to z usg 3d/4d to nic dziwnego, one nie zawsze wychodza takie piekne, ja mam caly filmik i momentami to wyglada az strasznie wlasnie b3z polowy glowy, albo jakies dzielwne ksztalty, nie stresowalabym sie na zapas [emoji8] moja na 4d bawila sie raczkami pepowina przed buzia i wszystko zlewalo sie w jedno, nie dalo sie wylapac buzki
Haha to ja pamiętam jak z młodym na usg 3d w 28 tyg, na filmiku w domu nie mogłam znalesc nóżki wyglądało to tak jakby nie miał drugiej nogi, i dwa miesiące żyłam w strachu że urodzi się bez nogi 😂🤦‍♀️🤷🏼‍♀️

U mnie też środek 17 i jak już kiedyś wspominałam, mam wrażenie,że ten kwiecień to za jakieś 5 lat tak mi wolno czas leci.. jednak w pierwszej ciąży do końca pracowałam,więc i dni szybciej mijały a teraz w domu, mimo,że z młodą to ciężko w obecnej sytuacji znaleźć sobie zajęcie jakieś.. może jak mój M.skonczy remonty i przyjdzie czas przeprowadzki to trochę czasu mi ona pochłonie..
Mój kończy a ja za wiele nie porobie bo męczę się jak staruszka 🙄

Ja w 18 poczułam się bezpieczniej. Wiem, że jest stres i wszystko się może zawsze wydarzyć. Ale to był ten moment kiedy się poczułam bezpieczniej z tą ciąża. :)
Dla mnie bezpiecznie będzie jak wyjdę ze szpitala z żywym i zdrowym dzieckiem.
Póki co to panikuje o wszystko, ty mnie ciągnie, u macica się już stawia, tu spojenie łonowe się zaczyna rozchodzić a to za szybko i boli :(

reklama
A u nas pobranie moczu się nie udało. Dwa woreczki i oba mocz poszedł inna droga. Cholera mnie trafi. Ostatnio jak próbowałam też się nie udało nawet pielęgniarka w szpitalu nam przyklejała i mocz uciekł. Nie wiem czy komuś się to udaje. Skończyło się na pobieraniu przez cewnik w szpitalu. Nie wiem co robić. Do pojemnika się nie uda bo mała nie wola że chce 😥mam furagin od ostatniego podawania i zastanawiam się czy jej nie dawać. Ahh
Już z krwi coś wyjdzie, kontaktowałas się z pediatrą?

Do góry