reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

😁 a to właśnie jest najgorsze zorganizować sobie czas jak nie bardzo co można robić 🤷🏼‍♀️ ja w sumie czytam, oglądam zaległe seriale i teraz od niedawna zaczęłam oglądać jakieś webinary na temat ciąży, porodu i dziecka. Na profilu zaufaj położnej jest dużo i wcześniej tutaj już Mayfly pisała mi tez fajne propozycje blogów i można tez tam popatrzeć. Ja mam na szczęście psa to jeszcze z nim spaceruje. Chętnie posprzatalbym chętnie mieszkanie ale ze wcześniej tez miałam małe kłopoty to robie to tylko powierzchownie. Wkurza mnie to ale trudno 🤷🏼‍♀️
Noo tez z moim pieskiem chodze na spacery, ale tez nie za długie bo robi mi sie słabo. :/ co do sprzątania mam to samo.. I dzisiaj mnie naszła taka myśl, ze pozniej jak maluch będzie z nami to wcale nie będzie lżej jesli chodzi o sprzątanie 😂 poki co muszę liczyć na pomoc męża, razem jakoś lepiej.

reklama
Gatta w Rossmanie? Bezszwowe.
Chociaż też mam problem z pachwinami jak duzo spaceruje
Gatta jest w rossmanie? Ciekawe, jakie ceny, ja mam z pierwszej ciąży i są fajne, ale droooogie były😱 chyba 50 zł za parę, ale była wtedy promo i chyba na drugą sztukę było 50% zniżki

Ostatnia edycja:
Ja mam ulubione bawełniane pełne figi z h&m, fakt nie wyglądają zbyt sexy, ale jakie wygodne 😍
Podeslesz link, które to?

Z zajęć w domu, to ja mam dwulatkę, więc jest co robić ;) a poza tym uczę się angielskiego, bo niestety duuużo nie pamiętam. Planuję zmienić pracę, a teraz nawet na korepetycje niespecjalnie można się gdzieś udać... Chyba, że online🙄

Noo tez z moim pieskiem chodze na spacery, ale tez nie za długie bo robi mi sie słabo. :/ co do sprzątania mam to samo.. I dzisiaj mnie naszła taka myśl, ze pozniej jak maluch będzie z nami to wcale nie będzie lżej jesli chodzi o sprzątanie 😂 poki co muszę liczyć na pomoc męża, razem jakoś lepiej.
Potem koty kurzu uprzątasz tylko po to, żeby dziecko nie wzięło do buzi😅

5.04 a 6.04 miał badanie słuchu.
Mój mąż też się urodził 5 kwietnia :D... termin porodu mam na 30.03/03.04 - ciekawe czy maluch zrobi tacie prezent i urodzi się w jego urodziny :D

właśnie tak myślałam ze taka wiedza sprawdzona w sensie „stara” jest najlepsza. Mam tylko na myśli ze wolałabym Ew. Choć trochę poczytać żeby choć minimalnie odczytywać co to dzieciątko chce a co powinno odemnie dostać 😁

Też jestem zielona bo to moja pierwsza ciąża - kupiłam sobie dwie książki , żeby wiedzieć cokolwiek o takim małym dziecku :) Pierwsza to " Język niemowląt " Tracy Hogg i jeszcze " Pierwszy rok życia dziecka" Heidi Murkoff. Na razie ruszyłam tylko Język niemowląt i muszę powiedzieć, że fajna :) - nie traktuje książki jak wyroczni bo spośród 3 urodzonych w tym roku dzieci wśród moich koleżanek każde jest zupełnie inne., ale tak do poczytania i zaznajomienia się z tematem to polecam bo sporo podstawowych informacji i ciekawych porad :)

Mój mąż też się urodził 5 kwietnia :D... termin porodu mam na 30.03/03.04 - ciekawe czy maluch zrobi tacie prezent i urodzi się w jego urodziny :D

Też jestem zielona bo to moja pierwsza ciąża - kupiłam sobie dwie książki , żeby wiedzieć cokolwiek o takim małym dziecku :) Pierwsza to " Język niemowląt " Tracy Hogg i jeszcze " Pierwszy rok życia dziecka" Heidi Murkoff. Na razie ruszyłam tylko Język niemowląt i muszę powiedzieć, że fajna :) - nie traktuje książki jak wyroczni bo spośród 3 urodzonych w tym roku dzieci wśród moich koleżanek każde jest zupełnie inne., ale tak do poczytania i zaznajomienia się z tematem to polecam bo sporo podstawowych informacji i ciekawych porad :)
Tej Murkhoff miałam "W oczekiwaniu na dziecko" i też uważam, że była bardzo pomocna. Ciekawe, jak ta o dziecku ;)

Tracy h. to wzgledny wybor, popularna ale zupelnie nie bliskosciowa :(

reklama
Tez miałam ta książkę-początkowo, póki jeszcze nie urodziłam, wydawała mi sie super i taka prosta. Ale pozniej okazało sie, ze wszystko robiłam inaczej, bo jakoś metody z książki do mnie nie trafiały. Wróciłam do niej jak miałam problem z usypianiem dziecka i zaczęłam stosować metodę Tracy, czyli skrótowo odkładanie dziecka do łóżeczka tyle razy aż zaśnie. Mały tak sie zanosił płaczem, wyciągał raczki, ale twardo masz go dalej odkładać... nie miałam serca do tej metody i wtedy juz całkiem odstawiłam książkę w kat. Sporo osób wypowiada sie, ze ta książka propaguje „tresurę dzieci”, a nie ma mowy o prawdziwej bliskości i potrzebach dziecka.
Ja za to polecam z serii Natuli „Jak zrozumiec małe dziecko”😉

Do góry