reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Ja polecam blogi : hafija ( o karmieniu piersią) , mamaginekolog ( dużo jest o tym, co może Cię spotkać w szpitalu, o pierwszych dniach w domu itp. z punktu widzenia lekarza), jeśli chodzi o pielęgnację noworodka w kwestii ruchowej to: mamafizjoterapeuta i ewentualnie poradnik Pawła Zawitkowskiego, który znajdziesz w pdf. Jeśli chodzi o kwestie psychologiczne to polecam bloga Magdaleny Komsty "wymagajace.pl". Oczywiście nie ma co się stosować do tych rzeczy w 100% , to raczej tak do poczytania, żeby mieć ogólne pojęcie z czym możesz się spotkać i z czego to może wynikać ;) ja bardzo chętnie bym te blogi przejrzała przed pierwszą ciąża, gdyby ktoś mi je polecił.
Poza tym, jeszcze my tu jesteśmy, to najlepsza skarbnica wiedzy, przekonasz się ;)

U nas właśnie też nie kąpali po porodzie, chyba, że ktoś sobie życzył albo dziecko urodziło się brudne w smółce. Moje dziecko było zupełnie czyste po tygodniu niemycia , dopiero wtedy umyliśmy ją pierwszy raz, a potem, z zalecenia dermatologa, co 2-3 dni, bo miała wrażliwą skórę.

Jezu, mam nadzieję, że Ci to przejdzie... Skrócona szyjka od kaszlu. Współczuję 😔 oby tym razem nic się nie skracało

U nas nie było żadnej karty, żadnego ważenia. Dobrze, że w ogóle położna spojrzała, że to dziecko a nie lalka śpi w łóżeczku 😱 wypiła kawę i poszła 😅

Kto wspomniał o rogalach marcińskich??? No kto, ja się pytam???🤤🤤 Moja miłość 🥰
Najlepsze do tej pory w sklepie ogólnodostępnym ( nie mówię o lokalnych cukierniach) były w Biedronce do tej pory w razie czego 😁
[/QUOTE]
dziękuje część znam ale sprawdzę te które podałaś i nie znam. A z tym tez masz racje ze tutaj wiele się można dowiedzieć :) już Nie raz robiłam sobie zdjęcia tego co piszecie żeby minie umknęło :)

Kto wspomniał o rogalach marcińskich??? No kto, ja się pytam???🤤🤤 Moja miłość 🥰
Najlepsze do tej pory w sklepie ogólnodostępnym ( nie mówię o lokalnych cukierniach) były w Biedronce do tej pory w razie czego 😁
[/QUOTE]
A macie u siebie cukiernię Sowa?
Tam jest dopiero sztos ! Co roku zasuwam do nich po rogale,w tym również zamierzam :)
[/QUOTE]
a to się zgadzam ze u Sowy dużo pysznych rzeczy. Ja lubie jeszcze takie małe rogaliki z powidłami w środku i na wierzchu cukier 😁 extra są - nooo i w poniedziałek będę po nie jechać 🤪

Dziewczyny, takiej podstawy obsługi noworodka uczą w szkole rodzenia 😃 jak karmić, co ile, jak nosic, jak myć itd to dużo daje. A później położna też może nam pomóc uzupełnić tą wiedzę 😃

@PałkaZapałka takie foteliki 0-36 czy nawet 0-18 nie nadają się dla noworodków. Nawet jak mają specjalna wkładkę, bo dziecko mimo wszystko jest w nich są za bardzo pionowo. Polecam sklep osiem gwiazdek- bardzo pomocni! Podchodzilismy 3 razy do zakupu drugiego fotelika i właśnie kazali nam czekać aż młoda podrośnie, by miała dobra pozycję.

@mayfly ja pisałam o rogalach 🤤 potwierdzam, kiedyś klient przyniósł nam rogale z biedronki i były bardzo
tak, mam zamiar tez do szkoły iść. Mam tylko nadzieje ze będzie taka możliwość w obecnej sytuacji. Chociaż tez zauważyłam ze np. Na profilu zaufaj położnej jest dużo webinarów.

każdym razem czysto. Antybiotyku i sterydy i wszystki co możliwe dostawalam i nic nie pomagalo. ak meczacy ze sikam po nogach brzuch siw napina. I czuje ze to jest teraz to samo b9 wczoraj byłam u lekarza zeby mnie osłuchał i wszystko dobrze... Martwie sie bo w 1 ciąży po tygodniu takiego kaszlu szyjka poleciala z 4 do 2.2 cm. Ale za to w drugiej ciazy mimo kaszlu sie trzymala a powodem zakazeniw wewnatrzmaciczne. Czy moze ktoras z Was cos takiego przerabiala albo ktos z Waszych znajomych?

Tylko ja przerabiam to wlasnie tylko w ciąży. Nic nie pomaga i w koncu sie konczy. Jak bedzie tak dalej to sprobujemy wyjazdu w góry tak jak ostatniio, może to przypadek a może zmiana klimatu jakos pomogla hmmm pomyślimy jak w najblizszym czasie nie przejdzie. Martwie sie o ta moja szyjke. Bo gdybym wiedziała ze to nie zaszkodzi to moge sie męczyć trudno
z tym wyjazdem to może być dobry pomysł. Szczególnie ze nic nie pomaga innego. Ja mam podobnie z alergia wiosna i latem. Są miejsca ze jak wyjadę to jak ręka odjął a jak wracam to już po drodze powrotnej się zaczyna

reklama
Do góry