Ja polecam blogi : hafija ( o karmieniu piersią) , mamaginekolog ( dużo jest o tym, co może Cię spotkać w szpitalu, o pierwszych dniach w domu itp. z punktu widzenia lekarza), jeśli chodzi o pielęgnację noworodka w kwestii ruchowej to: mamafizjoterapeuta i ewentualnie poradnik Pawła Zawitkowskiego, który znajdziesz w pdf. Jeśli chodzi o kwestie psychologiczne to polecam bloga Magdaleny Komsty "wymagajace.pl". Oczywiście nie ma co się stosować do tych rzeczy w 100% , to raczej tak do poczytania, żeby mieć ogólne pojęcie z czym możesz się spotkać i z czego to może wynikać
ja bardzo chętnie bym te blogi przejrzała przed pierwszą ciąża, gdyby ktoś mi je polecił.
Poza tym, jeszcze my tu jesteśmy, to najlepsza skarbnica wiedzy, przekonasz się
U nas właśnie też nie kąpali po porodzie, chyba, że ktoś sobie życzył albo dziecko urodziło się brudne w smółce. Moje dziecko było zupełnie czyste po tygodniu niemycia , dopiero wtedy umyliśmy ją pierwszy raz, a potem, z zalecenia dermatologa, co 2-3 dni, bo miała wrażliwą skórę.
Jezu, mam nadzieję, że Ci to przejdzie... Skrócona szyjka od kaszlu. Współczuję
oby tym razem nic się nie skracało
U nas nie było żadnej karty, żadnego ważenia. Dobrze, że w ogóle położna spojrzała, że to dziecko a nie lalka śpi w łóżeczku
wypiła kawę i poszła
Kto wspomniał o rogalach marcińskich??? No kto, ja się pytam???
Moja miłość
Najlepsze do tej pory w sklepie ogólnodostępnym ( nie mówię o lokalnych cukierniach) były w Biedronce do tej pory w razie czego