reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Czekaj czekaj kochana to u Ciebie była ta sytuacja, co dzidzia odwrócona na prenatalnych i lekarz nosa nie widział? Dobrze kojarzę? A na następnym usg już było widać nos?
Tak dzidzia odwrócona niw chciała pokazać noska, lekarz powiedział, że widział nos z boku, ale nie chciała dać pokazać z przodu by zmierzyć więc napisał, że trudne warunki badania, bo dziecko Uparte 🤷‍♀️🤷‍♀️
Teraz na usg również nie pokazała nosa juz u mojego gina. Lekarz mówił, że ten nos na pewno jest i żeby się nie stresować tym.
Także ja a stresie dalej z tym nosem 😜🤣🤣🤣

reklama
Dziewczyny śniła mi się znów moja córka!
Juz 3 sen o niej więc już kurcze musi być ona haha. Ostatnio mówiłam, że bardzo chciałabym by miała ciemne włosy po ojcu, a nie jasne po mnie i w śnie była taka piękna ciemnooka i ciemnowłosa ❤️❤️❤️ i po porodzie jadla spaghetti ze słoiczka hahaha 😜🤣🤣🤣🤣

Miłego dnia ❤️

Cześć dziewczyny :) życzę udanych wizyt dziś. Chciałam Was zapytać czy możecie polecić jakieś fajne książki o pielęgnacji dzieci. Tzn chodzi mi o tym jak obsługiwać noworodka i później tez jak rośnie. Tzn. Co z takim dzieckiem robić jak kłaść co można ile i jak karmić i kiedy wprowadzać dietę. Wiem ze można tego wszystkiego dowiedzieć się od koleżanek i np. Rodziny ale ja chciałabym tez poczytać. Kurczę tak mnie wczoraj naszło ze ja nie mam pojęcia jak kłaść nawet takie dziecko. Tzn. Czytałam gdzieś w int. Ze od razu można tez na brzuszek itp. Ale wolałabym taka uporządkowana wiedzę. Korzystałyście dziewczyny z takich rzeczy ?

Pytanie do pracujących dziewczyn (tzn w kontakcie z ludźmi 😉) - co myślicie o Covidzie? Boicie się? Pracujecie, czy L4?
Ja jestem na l4, nie tyle, ze boje sie covida, ale kazda grypa czy inne dziadostwo to problem. Lekow nie mozna za bardzo brac-nie mam co ryzykowac. Ja sie w sierpniu nabawilam anginy... i od tego czasu jestem na l4... mam prace biurowa, ale bardzo intensywna i doscnstresujaca. Tak, ze nie wyobrazam sobie siedzenia od 8-10h przy komputerze non stop. U nas czesto nie ma czasu, zeby do lazienki wyskoczyc, tak ze faktycznie 100%czasu sie wykonuje obowizki:/

U mnie w trakcie 16 tygodnia była 3,0 cm, a po 5 dniach się wydłużyła do 3,4 cm.
Dzisiaj zaczęłam 20 tydzień (19+0) i za 10 dni mam połówkowe. Jestem ciekawa czy szyjka też będzie wtedy mierzona 🤔 . Kolejną wizytę u mojej ginekolog mam 23.11 i wtedy już na pewno zmierzy szyjkę i powie co i jak. Na razie w sumie kazała nie panikować i żyć normalnie :)
Powiem wam, ze ja jestem glupia z tego liczenia tygodni. Jedna aplikacja pokazuje mi 17 tydzien, druga 18... mam 17+3 i moja gin tez liczy tydzien jako skonczony czyli, ze teraz 17🤷🏽‍♀️

reklama
Do góry