reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Pytałam ginekolog też o ten ból krocza to powiedziała, że to najprawdopodobniej więzadła po pierwszej ciąży.
Tobie ten ból przechodzi jak jesteś w pozycji bardziej poziomej, np jak się położysz czy usiądziesz? Ginekolog mówiła, że jeśli wtedy przechodzi to dobrze i najprawdopodobniej to te więzadła ;) oczywiście trzeba sprawdzać na wszelki wypadek szyjkę ;)
Z reguły jak postoje za długo ale wczoraj cały dzień leżałam 🤷 w poprzedni wtorek sprawdzał szyjkę i mówił,że jest super.. kurde zawsze człowiek czymś się martwić musi

reklama
Cześć Dziewczyny 😊 ja tez kwietniowa mama. Moje kolejne dziecię. Rok temu poronienie.
Dołączam sobie teraz, ale nie obiecuje, ze dam radę przeczytać wszystkie wpisy od początku, bo widzę, ze bardzo twórcze jesteście 😉
Może któraś z Was jak ja ma termin na 21/28.04 😊
Witamy! Ja 26.04 😊 co do nadrobienia - ja czasem z 1 dnia nie daje rady 😂

Hejka 😁 ja też na 30.04.-Martxx1 fajnie, że już znasz płeć, u mnie na prenatalnych dziecię pokazało jedynie gdzie ma te wszystkie badania 😁
Moja niunia się prawie nie ruszała. On ją smyrał głowicą a ona nie chciała się wcale odwrócić haha, jutro mam zamiar najeść się słodyczy od rana! Zobaczyć czy ona faktycznie taka leniwa, czy to z mojego głodu 🤣🤣🤣

Cześć dziewczyny ! No właśnie jak już ktoś dobrze zauważył w weekend zawsze tutaj mniej się dzieje. Co do zakupu ciuszków to ja tez mam już mega ochotę ale planuje zacząć w styczniu. I tak sobie mysle ze to będzie wtedy zakupowe tsunami 🤩🤪 no również nie mam po kim odziedziczyć bo w rodzinie dziewczynki. Aleee żeby nie było ze nic nie kupuje to zamówiłam dwa kocyki bo te które mi się podobały przecenili wiec stwierdziłam ze warto :))))

Dziewczyny jakie kupujecie rozmiarowki ciuszkow? Przy pierwszym mialam doslownie kilka sztuk na 58cm, a generalnie wszystie na 62cm (a pierwsze dziecko ponoc czesto jest mniejsze niz kolejne). Teraz sie zastanawiam w jaka rozmiarowke isc🤷🏽‍♀️

Ja się skupiam na 62 i wzwyż bo coś tak czuje, że dziecko może nie być malutkie (mąż ma 186 cm , ja 173 cm).
Mam też karton ubranek odłożony po chrześniaku, więc część ciuchów pożyczę od jego mamy :D , ale sama też zaczęłam już kupować ubranka bo niestety ciężko się oprzeć :D

W ogóle powiedzcie mi jak to jest z tym macaniem brzucha... Ogólnie raczej chodzę teraz w luźniejszych ciuchach, bo wygodniej ale wczoraj na te urodziny założyłam dopasowana sukienkę i co ktoś przyszedł to wszyscy mi się na brzuch rzucali i obmacywali, nawet faceci.. nigdy nie mogłam tego zrozumieć. Nie żeby mi to jakoś bardzo przeszkadzalo,ale to jest głupie 🤷

Mi jeszcze brzucha nie macali, ale strasznie mnie denerwuje jak idę sie spotkać z moją mamą albo teściową , a tam wzrok na wstępie tylko na brzuch :p ... czuje ten wzrok na sobie i jakoś tak mnie denerwuje :p ... też tak macie ? :D

reklama
Ja prawie ksiazkowo... w pierwszej ciazy kolo 20-21 tygodnia. W srode zaczyna sie 17 i jeszcze nie czuje... tzn -czasem mi sie wydaje, ze cos tam smyrnie, ale jeszcze nie mam pewnosci, ze to jest to:)zwlaszcza, ze jak bylam na usg, to dzidzius caly czas sie wiercil i nie czulam tego. Lekarz mi powiedzial, ze kolo 18-go powinno sie poczuc:)
Ja w pierwszej czulam od 20 tyg jakos, w drugiej od 13 wydaje mi sie ze to bylo juz to a teraz jestem w 15 tyg i od okolo tygodnia juz tez cos zaczyna sie dziać 😊 szczególnie z rana jak jeszcze rano jeszcze w łóżku

Do góry