reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
@Martxx1 Twój ufoludek z prenatalnych o tydzień starszy? 😃
Niee, taki wymiar chyba pęcherzyk GA? I to wiek z miesiączki, a moj cykl trwał 36 dni więc zaszłam w 23 dc. A moje młode młodsze o 3 dni wyszło. Może małą główkę ma, bo podobno jakoś liczą dziwnie wiek.. Ja wyliczyłam, że bedzie 13 a wyszło 12+4 i termin na 30 kwietnia. A u mojego gina niby rosło szybciej 🤣🤣🤣 chyba nie mam się czym martwić 🤷‍♀️🤷‍♀️

Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy ten przechodziłyście w ciąży etap strachu związanego z zarażeniem się listerią albo toxo? Ostatnio nie mogę skupić się na niczym innym...

Nie myślę o tym, skoro nie zaraziłam się to tej pory to nie zakładam najgorszego, kota mam od lat, jedyne co to mąż sprząta mu kuwetę, dokładnie myję warzywa i owoce, jak robię coś z surowym mięsem to w rękawiczkach

Nie myślę o tym, skoro nie zaraziłam się to tej pory to nie zakładam najgorszego, kota mam od lat, jedyne co to mąż sprząta mu kuwetę, dokładnie myję warzywa i owoce, jak robię coś z surowym mięsem to w rękawiczkach
Ja ostatnio byłam u gina z badaniami na toxo właśnie, oczywiście nie przechodziłam, więc był rozczarowany i stwierdził żeby bardziej się pilnować pod kątem warzyw i owoców właśnie,ale na końcu dodał: skoro Pani nie miała to już raczej mieć nie będzie, bo to głównie w dzieciństwie się przechodzi ale dmuchać na zimne musimy 🤷

@Martxx1 no właśnie mój mówił, że gorsza toxo od cytomegalii.

@Martxx1 nie mia się czym martwić 😃 ja się dziś spytałam czemu młoda zawsze była dużo do przodu,a dzidziol wychodzi mlodszy. A on mi na to, że np w pierwszej ciąży mogłam więcej odpoczywać, a teraz może mniej się oszczędzam, bo jest dziecko itd. Ale mam się nie martwić 😃 ja tam twierdzę, że było zbyt ruchliwe, by dokładnie zmierzyć 😉

@Martxx1 no właśnie mój mówił, że gorsza toxo od cytomegalii.

@Martxx1 nie mia się czym martwić 😃 ja się dziś spytałam czemu młoda zawsze była dużo do przodu,a dzidziol wychodzi mlodszy. A on mi na to, że np w pierwszej ciąży mogłam więcej odpoczywać, a teraz może mniej się oszczędzam, bo jest dziecko itd. Ale mam się nie martwić 😃 ja tam twierdzę, że było zbyt ruchliwe, by dokładnie zmierzyć 😉
A moje się prawie nie ruszało. Normalnie leżała jak na plaży tylko nogami i rękami kilka razy z plecków na bok i nie chciała pokazać się przodem

Kobietki polecacie coś na wypadanie włosów? Mam wrażenie, że cera mi się poprawiła za to włosy lecą garściami 😱 przed ciążą piłam dużo pokrzywy i innych ziółek. I włosy były mocne, a teraz się boje, że będę łysa do porodu 😱
A nie wyszla ci czasem anemia? Ja tak mialam w pierwszej ciazy. Napierw wlosy garsciami, a od 6miesiaca (jak pozbylam sie anemii) to potem juz praktycznie ani jeden. Wreszcie koglam sie cieszyc gestymi wlosami, jak to dziewczyny w ciazy maja:p teraz znowu zaczely mi wypadac, wiec podejrzewam, ze znowu cos moze byc nie rak z krwia. Ostatnio bylam na granicy minimum:/

reklama
A nie wyszla ci czasem anemia? Ja tak mialam w pierwszej ciazy. Napierw wlosy garsciami, a od 6miesiaca (jak pozbylam sie anemii) to potem juz praktycznie ani jeden. Wreszcie koglam sie cieszyc gestymi wlosami, jak to dziewczyny w ciazy maja:p teraz znowu zaczely mi wypadac, wiec podejrzewam, ze znowu cos moze byc nie rak z krwia. Ostatnio bylam na granicy minimum:/
Nie byłam jeszcze z wynikami morfologii u ginekologa, a kompletnie się na tym nie znam. Wyszły mi obniżone limfocyty, monocyty i eozynofile, a neutrofile powyżej normy. Ale nic mi to nie mówi. A jak pozbyłaś się anemii? Myślałam że może spróbuję chociaż jedną dziennie pokrzywę pić, ale nie wiem czy na pewno można 😐

Do góry