reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Rzad juz mowil, ze pandemia potrwa do wiosny😂oni juz wiedza przeciez kiedy to sie skonczy:p w marcu wiedzieli, ze na jesien pandemia wroci ze zdwojona sila i wrocila!😂 baaaa w Czechach to nawet wiedza ile beda miec chorych za pare dni-i tyle faktycznie potem jest... jakies czary kurde😂

ja nawet nie chce myśleć skąd oni to wszystko wiedzą :D

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy ten przechodziłyście w ciąży etap strachu związanego z zarażeniem się listerią albo toxo? Ostatnio nie mogę skupić się na niczym innym...

Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy ten przechodziłyście w ciąży etap strachu związanego z zarażeniem się listerią albo toxo? Ostatnio nie mogę skupić się na niczym innym...
Ja śpię z kotami całe życie i jak do tej pory nie przeszłam, a kotów miałam naprawdę.... Małe i tylko ja ogarniałam kuwety. Myślę, że nie tak prosto się zarazić. Chociaż ostatnio mój kot nakichal mi w nocy ba gębę, to myślałam, że go zastrzelę, ale co zrobić 🤷‍♀️

Ja śpię z kotami całe życie i jak do tej pory nie przeszłam, a kotów miałam naprawdę.... Małe i tylko ja ogarniałam kuwety. Myślę, że nie tak prosto się zarazić. Chociaż ostatnio mój kot nakichal mi w nocy ba gębę, to myślałam, że go zastrzelę, ale co zrobić 🤷‍♀️

tez nigdy nie miałam toxo a bardzo często jadłam tatara chociazby...Ale listeria mnie bardziej przeraża

Mamuśki a powiedzcie jak wasze zapatrywanie na poród w czasie epidemi? Bo wiem że to jeszcze pół roku ale ja boję się porodu, separacji od dziecka w razie w. Denerwuje się co to będzie. Skąd jesteście? Gdzie będziecie rodziły? Czy jest jakaś mama z lubuskiego?
Kiedyś byłam z lubuskiego <3 Teraz z podlasia, a mój szpital jest teraz covidowy, mam nadzieję że do wiosny to się zmieni. Jeśli chodzi o poród to mój pierwszy, nie wiem czego oczekiwać więc się nie boje, idę na żywioł 😅 przynajmniej na razie 😁

Mój gin tak się podniecił, że było widać gałkę oczna, że mam tylko zdjęcie ufoludka 🤦 ogólnie szyjka 4,4 cm, łożysko na przedniej ścianie, dzidziol tak się wiercił, że nie szło zmierzyć bo według pomiaru wyszło, że udo o tydzień mniejsze, a cały dzidziol o 2 dni młodszy. Ogólnie wszystko ok i odstawiam luteinę. I oczywiście nie było widać plci ale myśli, że dziewczynka 😃

Ja balam sie czy jej nie mam, ale robilam badania w pierwszej ciazy i teraz -wynik negatywny. Moja ginekolog z pierwszej ciazy mowila, ze toxoplazmoza mozna sie najpewniej zarazic z jakich niemytych owocow czy cos. Ale, ze ogolenie szanse sa male. A powiedziala tez, ze utarlo sie, ze toxo od kotow, ale ze wieksze prawdopodobienstwo jest, ze spadnie na ciebie meteoryt, niz ze zarazisz sie od kota:)
Ja to sie bardziej boje sezonowej grypy- wiadomo goraczka to juz problem w ciazy. Tak samo kaszel jest niebezpieczny. Nie mozna za bardzo brac lekow, a nie wiem jak bym przezyla chociazby katar bez kropli do nosa:(

Zastanawiam się jak umówić się na połówkowe, wiem dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia, bo in vitro, ale Maluch jest większy o 6 dni wg badań prenatalnych. Czy 19t4d będzie ok (plus te 6 dni jeszcze), czy lepiej 20t4d (plus 6 dni)? Lekarka jest raz w tygodniu tylko w tej placówce, a chyba pasuje już się umówić
Jeśli jeszcze nikt Ci nie odpowiedział powiem Ci jak to się odbywa u mnie, mówię jaki jest tc. z OM i z badań prenatalnych i to liczy mi tam osoba zapisująca na badanie i proponuje mi termin, mi zależało na tym żeby badanie odbyło się po 20 tc i mam 20+6 👍😃!

reklama
Mój gin tak się podniecił, że było widać gałkę oczna, że mam tylko zdjęcie ufoludka 🤦 ogólnie szyjka 4,4 cm, łożysko na przedniej ścianie, dzidziol tak się wiercił, że nie szło zmierzyć bo według pomiaru wyszło, że udo o tydzień mniejsze, a cały dzidziol o 2 dni młodszy. Ogólnie wszystko ok i odstawiam luteinę. I oczywiście nie było widać plci ale myśli, że dziewczynka 😃
Kurde mi do tego czasu gin nie mówił o szyjce i macicy, że się zastanawiam czy w ogóle sprawdza to vzy porostu wszytako git i niw mówi haha.

Bardzo się cieszę ❤️❤️❤️

Pokaż ufoludaaa! ❤️❤️❤️❤️

Do góry