reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Rzad juz mowil, ze pandemia potrwa do wiosny😂oni juz wiedza przeciez kiedy to sie skonczy:p w marcu wiedzieli, ze na jesien pandemia wroci ze zdwojona sila i wrocila!😂 baaaa w Czechach to nawet wiedza ile beda miec chorych za pare dni-i tyle faktycznie potem jest... jakies czary kurde😂

ja nawet nie chce myśleć skąd oni to wszystko wiedzą :D

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy ten przechodziłyście w ciąży etap strachu związanego z zarażeniem się listerią albo toxo? Ostatnio nie mogę skupić się na niczym innym...

Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy ten przechodziłyście w ciąży etap strachu związanego z zarażeniem się listerią albo toxo? Ostatnio nie mogę skupić się na niczym innym...
Ja śpię z kotami całe życie i jak do tej pory nie przeszłam, a kotów miałam naprawdę.... Małe i tylko ja ogarniałam kuwety. Myślę, że nie tak prosto się zarazić. Chociaż ostatnio mój kot nakichal mi w nocy ba gębę, to myślałam, że go zastrzelę, ale co zrobić 🤷‍♀️

Ja śpię z kotami całe życie i jak do tej pory nie przeszłam, a kotów miałam naprawdę.... Małe i tylko ja ogarniałam kuwety. Myślę, że nie tak prosto się zarazić. Chociaż ostatnio mój kot nakichal mi w nocy ba gębę, to myślałam, że go zastrzelę, ale co zrobić 🤷‍♀️

tez nigdy nie miałam toxo a bardzo często jadłam tatara chociazby...Ale listeria mnie bardziej przeraża

Mamuśki a powiedzcie jak wasze zapatrywanie na poród w czasie epidemi? Bo wiem że to jeszcze pół roku ale ja boję się porodu, separacji od dziecka w razie w. Denerwuje się co to będzie. Skąd jesteście? Gdzie będziecie rodziły? Czy jest jakaś mama z lubuskiego?
Kiedyś byłam z lubuskiego <3 Teraz z podlasia, a mój szpital jest teraz covidowy, mam nadzieję że do wiosny to się zmieni. Jeśli chodzi o poród to mój pierwszy, nie wiem czego oczekiwać więc się nie boje, idę na żywioł 😅 przynajmniej na razie 😁

Mój gin tak się podniecił, że było widać gałkę oczna, że mam tylko zdjęcie ufoludka 🤦 ogólnie szyjka 4,4 cm, łożysko na przedniej ścianie, dzidziol tak się wiercił, że nie szło zmierzyć bo według pomiaru wyszło, że udo o tydzień mniejsze, a cały dzidziol o 2 dni młodszy. Ogólnie wszystko ok i odstawiam luteinę. I oczywiście nie było widać plci ale myśli, że dziewczynka 😃

Ja balam sie czy jej nie mam, ale robilam badania w pierwszej ciazy i teraz -wynik negatywny. Moja ginekolog z pierwszej ciazy mowila, ze toxoplazmoza mozna sie najpewniej zarazic z jakich niemytych owocow czy cos. Ale, ze ogolenie szanse sa male. A powiedziala tez, ze utarlo sie, ze toxo od kotow, ale ze wieksze prawdopodobienstwo jest, ze spadnie na ciebie meteoryt, niz ze zarazisz sie od kota:)
Ja to sie bardziej boje sezonowej grypy- wiadomo goraczka to juz problem w ciazy. Tak samo kaszel jest niebezpieczny. Nie mozna za bardzo brac lekow, a nie wiem jak bym przezyla chociazby katar bez kropli do nosa:(

Zastanawiam się jak umówić się na połówkowe, wiem dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia, bo in vitro, ale Maluch jest większy o 6 dni wg badań prenatalnych. Czy 19t4d będzie ok (plus te 6 dni jeszcze), czy lepiej 20t4d (plus 6 dni)? Lekarka jest raz w tygodniu tylko w tej placówce, a chyba pasuje już się umówić
Jeśli jeszcze nikt Ci nie odpowiedział powiem Ci jak to się odbywa u mnie, mówię jaki jest tc. z OM i z badań prenatalnych i to liczy mi tam osoba zapisująca na badanie i proponuje mi termin, mi zależało na tym żeby badanie odbyło się po 20 tc i mam 20+6 👍😃!

reklama
Mój gin tak się podniecił, że było widać gałkę oczna, że mam tylko zdjęcie ufoludka 🤦 ogólnie szyjka 4,4 cm, łożysko na przedniej ścianie, dzidziol tak się wiercił, że nie szło zmierzyć bo według pomiaru wyszło, że udo o tydzień mniejsze, a cały dzidziol o 2 dni młodszy. Ogólnie wszystko ok i odstawiam luteinę. I oczywiście nie było widać plci ale myśli, że dziewczynka 😃
Kurde mi do tego czasu gin nie mówił o szyjce i macicy, że się zastanawiam czy w ogóle sprawdza to vzy porostu wszytako git i niw mówi haha.

Bardzo się cieszę ❤️❤️❤️

Pokaż ufoludaaa! ❤️❤️❤️❤️

Do góry