reklama
Martxx1
Fanka BB :)
Niee, taki wymiar chyba pęcherzyk GA? I to wiek z miesiączki, a moj cykl trwał 36 dni więc zaszłam w 23 dc. A moje młode młodsze o 3 dni wyszło. Może małą główkę ma, bo podobno jakoś liczą dziwnie wiek.. Ja wyliczyłam, że bedzie 13 a wyszło 12+4 i termin na 30 kwietnia. A u mojego gina niby rosło szybciej chyba nie mam się czym martwić@Martxx1 Twój ufoludek z prenatalnych o tydzień starszy?
mary.m
U mnie dziś skromny obiadek Bo zupa kalafiorowa z mini klopsikami.
Macie problemy z suchą skórą - mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz gorzej.
Mam od kilku tygodni bardzo suchą skórę na twarzy, zwłaszcza koło brody, póki co kupiłam serum nawilżające to jest trochę lepiej
mary.m
Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy ten przechodziłyście w ciąży etap strachu związanego z zarażeniem się listerią albo toxo? Ostatnio nie mogę skupić się na niczym innym...
Nie myślę o tym, skoro nie zaraziłam się to tej pory to nie zakładam najgorszego, kota mam od lat, jedyne co to mąż sprząta mu kuwetę, dokładnie myję warzywa i owoce, jak robię coś z surowym mięsem to w rękawiczkach
Nadziejka2021
woooow extra maluchDziewczyny patrzcie na mojego ufoluda, ja az sie boje tego zdjęcia
Martus122
Ja ostatnio byłam u gina z badaniami na toxo właśnie, oczywiście nie przechodziłam, więc był rozczarowany i stwierdził żeby bardziej się pilnować pod kątem warzyw i owoców właśnie,ale na końcu dodał: skoro Pani nie miała to już raczej mieć nie będzie, bo to głównie w dzieciństwie się przechodzi ale dmuchać na zimne musimyNie myślę o tym, skoro nie zaraziłam się to tej pory to nie zakładam najgorszego, kota mam od lat, jedyne co to mąż sprząta mu kuwetę, dokładnie myję warzywa i owoce, jak robię coś z surowym mięsem to w rękawiczkach
magdula36
@Martxx1 no właśnie mój mówił, że gorsza toxo od cytomegalii.
@Martxx1 nie mia się czym martwić ja się dziś spytałam czemu młoda zawsze była dużo do przodu,a dzidziol wychodzi mlodszy. A on mi na to, że np w pierwszej ciąży mogłam więcej odpoczywać, a teraz może mniej się oszczędzam, bo jest dziecko itd. Ale mam się nie martwić ja tam twierdzę, że było zbyt ruchliwe, by dokładnie zmierzyć
@Martxx1 nie mia się czym martwić ja się dziś spytałam czemu młoda zawsze była dużo do przodu,a dzidziol wychodzi mlodszy. A on mi na to, że np w pierwszej ciąży mogłam więcej odpoczywać, a teraz może mniej się oszczędzam, bo jest dziecko itd. Ale mam się nie martwić ja tam twierdzę, że było zbyt ruchliwe, by dokładnie zmierzyć
Martxx1
A moje się prawie nie ruszało. Normalnie leżała jak na plaży tylko nogami i rękami kilka razy z plecków na bok i nie chciała pokazać się przodem@Martxx1 no właśnie mój mówił, że gorsza toxo od cytomegalii.
G
goscL
Gość
A nie wyszla ci czasem anemia? Ja tak mialam w pierwszej ciazy. Napierw wlosy garsciami, a od 6miesiaca (jak pozbylam sie anemii) to potem juz praktycznie ani jeden. Wreszcie koglam sie cieszyc gestymi wlosami, jak to dziewczyny w ciazy maja teraz znowu zaczely mi wypadac, wiec podejrzewam, ze znowu cos moze byc nie rak z krwia. Ostatnio bylam na granicy minimum:/Kobietki polecacie coś na wypadanie włosów? Mam wrażenie, że cera mi się poprawiła za to włosy lecą garściami przed ciążą piłam dużo pokrzywy i innych ziółek. I włosy były mocne, a teraz się boje, że będę łysa do porodu
reklama
nadziejka93
Nie byłam jeszcze z wynikami morfologii u ginekologa, a kompletnie się na tym nie znam. Wyszły mi obniżone limfocyty, monocyty i eozynofile, a neutrofile powyżej normy. Ale nic mi to nie mówi. A jak pozbyłaś się anemii? Myślałam że może spróbuję chociaż jedną dziennie pokrzywę pić, ale nie wiem czy na pewno możnaA nie wyszla ci czasem anemia? Ja tak mialam w pierwszej ciazy. Napierw wlosy garsciami, a od 6miesiaca (jak pozbylam sie anemii) to potem juz praktycznie ani jeden. Wreszcie koglam sie cieszyc gestymi wlosami, jak to dziewczyny w ciazy maja teraz znowu zaczely mi wypadac, wiec podejrzewam, ze znowu cos moze byc nie rak z krwia. Ostatnio bylam na granicy minimum:/