reklama
Patii_666
Fanka BB :)
@Marynia88 a jak Twoja wizyta?
Ladybird1989
+3kg to za dużo? A w którym tygodniu jesteś? Pytam bo wczoraj jeszcze mialam +2 a dzisiaj wchodzę na wagę a już +3kg. Przysiegam ze wczoraj byłam grzeczna wszystko zdrowie i w limicie kalorycznym. Nawet w weekend była grzeczna i co? Jestem w 17tc i myslalam ze to nie tak źle z tymi kilogramamiMy już po wizycie szyjka idealna, krew idealna, USG idealne tylko +3kg nieidealne i mam zacząć się pilnować, bo mimo niskiej wagi startowej +20kg jak w pierwszej ciąży to zdecydowanie za dużo (kiedy ja jestem głodna ).. Pytania zadałam PRAWIE wszystkie i trochę mnie też uspokoił odnośnie jednej bardzo martwiacej mnie kwestii.. także byle do przodu i byle tak dalej
Kaarcia
Tez mi sie wydaje, ze 3 kg to wcale niedużo, zwłaszcza jak zaczynasz od niedużej wagi... chyba, ze masz na myśli +3kg od ostatniej wizyty?+3kg to za dużo? A w którym tygodniu jesteś? Pytam bo wczoraj jeszcze mialam +2 a dzisiaj wchodzę na wagę a już +3kg. Przysiegam ze wczoraj byłam grzeczna wszystko zdrowie i w limicie kalorycznym. Nawet w weekend była grzeczna i co? Jestem w 17tc i myslalam ze to nie tak źle z tymi kilogramami
PałkaZapałka
Patrząc na ryzyko skorygowane to prawdopodobieństwo które dotyczy ciebie czyli wg twoich wyników badań i twojej krwi to 1 na ponad 7 tysięcy kobiet z dokładnie takimi wynikami wiekiem itp urodziła/miała urodzić chore dziecko z ZD. Więc ryzyko masz bardzo niskie że cię to spotkaDostałam ramo maila, że moje wyniki juz są śmieszne haha więc pojechałam. Nie wiem co to oznacza laski pomóżcie.
Martus122
Końcówka 14tc.. też mi się wydawało,że 3 kg to nie jest jakaś tragedia, no ale mój lekarz bardzo pilnuje wagi, bo nadciśnienie, bo cukrzyca i inne następstwa zbyt dużego przybierania trzeba pohamowac ten wilczy apetyt choć jak pamiętam w pierwszej ciąży w 2 trymestrze trochę mi waga zwolniła, w sensie nie byłam wiecznie głodna..+3kg to za dużo? A w którym tygodniu jesteś? Pytam bo wczoraj jeszcze mialam +2 a dzisiaj wchodzę na wagę a już +3kg. Przysiegam ze wczoraj byłam grzeczna wszystko zdrowie i w limicie kalorycznym. Nawet w weekend była grzeczna i co? Jestem w 17tc i myslalam ze to nie tak źle z tymi kilogramami
Martus122
Nie, nie od początku. Na pierwszej wizycie 51,1 a dziś 54,1kg. W pierwszej ciąży chyba więcej przybralam w 1 trymestrze, dlatego myślałam,że jest okTez mi sie wydaje, ze 3 kg to wcale niedużo, zwłaszcza jak zaczynasz od niedużej wagi... chyba, ze masz na myśli +3kg od ostatniej wizyty?
AttreA
U mnie jednak +4 już, zaczęłam od 42,5, a teraz 46,5Nie, nie od początku. Na pierwszej wizycie 51,1 a dziś 54,1kg. W pierwszej ciąży chyba więcej przybralam w 1 trymestrze, dlatego myślałam,że jest ok
reklama
PasiastyOgon
Moderator
Ja tak samo i aż się wystraszyłam, że coś za dużo. Chociaż na początku straciłam 2kg, więc tak jakby +1+3kg to za dużo? A w którym tygodniu jesteś? Pytam bo wczoraj jeszcze mialam +2 a dzisiaj wchodzę na wagę a już +3kg. Przysiegam ze wczoraj byłam grzeczna wszystko zdrowie i w limicie kalorycznym. Nawet w weekend była grzeczna i co? Jestem w 17tc i myslalam ze to nie tak źle z tymi kilogramami