reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
My już po wizycie 😊 szyjka idealna, krew idealna, USG idealne tylko +3kg nieidealne i mam zacząć się pilnować, bo mimo niskiej wagi startowej +20kg jak w pierwszej ciąży to zdecydowanie za dużo 😁 (kiedy ja jestem głodna 😂).. Pytania zadałam PRAWIE wszystkie i trochę mnie też uspokoił odnośnie jednej bardzo martwiacej mnie kwestii.. także byle do przodu i byle tak dalej 🙏
+3kg to za dużo? A w którym tygodniu jesteś? Pytam bo wczoraj jeszcze mialam +2 a dzisiaj wchodzę na wagę a już +3kg. Przysiegam ze wczoraj byłam grzeczna wszystko zdrowie i w limicie kalorycznym. Nawet w weekend była grzeczna i co? ;) Jestem w 17tc i myslalam ze to nie tak źle z tymi kilogramami :D

+3kg to za dużo? A w którym tygodniu jesteś? Pytam bo wczoraj jeszcze mialam +2 a dzisiaj wchodzę na wagę a już +3kg. Przysiegam ze wczoraj byłam grzeczna wszystko zdrowie i w limicie kalorycznym. Nawet w weekend była grzeczna i co? ;) Jestem w 17tc i myslalam ze to nie tak źle z tymi kilogramami :D
Tez mi sie wydaje, ze 3 kg to wcale niedużo, zwłaszcza jak zaczynasz od niedużej wagi... chyba, ze masz na myśli +3kg od ostatniej wizyty?

Dostałam ramo maila, że moje wyniki juz są śmieszne haha więc pojechałam. Nie wiem co to oznacza laski pomóżcie.
Patrząc na ryzyko skorygowane to prawdopodobieństwo które dotyczy ciebie :) czyli wg twoich wyników badań i twojej krwi to 1 na ponad 7 tysięcy kobiet z dokładnie takimi wynikami wiekiem itp urodziła/miała urodzić chore dziecko z ZD. Więc ryzyko masz bardzo niskie że cię to spotka :)

Końcówka 14tc.. też mi się wydawało,że 3 kg to nie jest jakaś tragedia, no ale mój lekarz bardzo pilnuje wagi, bo nadciśnienie, bo cukrzyca i inne następstwa zbyt dużego przybierania 🤷 trzeba pohamowac ten wilczy apetyt 😂 choć jak pamiętam w pierwszej ciąży w 2 trymestrze trochę mi waga zwolniła, w sensie nie byłam wiecznie głodna..

reklama
Ja tak samo i aż się wystraszyłam, że coś za dużo. Chociaż na początku straciłam 2kg, więc tak jakby +1

Do góry