reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Ja raczej z tych średnio buściastych[emoji38] na laktatorze mi zależy, bo uznaliśmy, że mąż też chce mieć możliwość tej bliskości podczas karmienia. Interesuję mnie ten temat specjalnie dla niego, a z drugiej strony właśnie nie wiadomo jak to będzie z tym karmieniem [emoji848] moje siostry karmiły piersią, nie odciagaly i nigdy im nie brakowało pokarmu.. ale ja mam chyba inne geny zabrane, bo nie jestem do nich podobna, ani z figury, ani z twarzy, ani nic, więc u mnie nie wiadomo jak będzie [emoji53]
rozmiar tu nie ma znaczenia.
Jak już rozbuja się laktacja to będzie z górki ;)
Tym razem laktator jest na liscie, z pierwszym miałam tyle mleka od początku że mogłam inne dzieci karmic :/ a ze dostawał antybiotyki to położne go dokarmiały butelką - a ja miałam wrazenie że mi cycki wybuchną - walka z zastojami to był dramat

reklama
Ze mnie też duża babka, ale kupiłam detektor i słychać zwłaszcza teraz pięknie (weszłam w 15 tydzień). Zaczęłam go używać jakieś 2 tygodnie temu to też było słychać, ale znacznie słabiej niż teraz ze względu na wiek ciąży 😊 Rekomendują w ogóle wyszukiwać tętno samodzielnie dopiero koło 16 tygodnia bo wcześniej można się tylko strachu najeść że nic nie słychać, a po prostu dzidzia jest jeszcze za mała.
Ja zakupiłam detektor bedac ok 13 tygodnia i wtedy juz udalo mi się znaleźć serduszko, dzisiaj jestem juz w 15+3 i mam wrażenie, że ciężej jest mi znaleźć niż wtedy, nie wiem, dziecko chyba coraz bardziej wyczuwa i chyba ucieka bo dźwięk tez slychac chwile i za chwilę jakby właśnie uciekało:)

A ja mam takie pytanko do dziewczyn, które już mają dzieci.
Czy używałyście laktatora elektrycznego i możecie coś polecić?
Powoli spisuje sobie, co będzie mi potrzebne, bo wyprawka od podstaw u mnie tworzona [emoji846]
Medela swing i najlepiej podwójny ale to jeśli planujesz dużo ściągać. Mój dziad nie chciał dobrze ciągnąć z piersi i tylko dzięki ściąganiu piła moje mleko trzy miesiące. Pewnie byłoby dużej gdybym nie wracała do pracy. Bo ciężko utrzymać laktację jak się nie ściąga w nocy a młoda przesypiala 5h po pierwszym miesiącu i nie miałam siły wstawać na ścianie gdy dziecko spało.

Ostatnia edycja:
Ja próbowałam i taki i taki laktator, dla mnie lepszy był elektryczny, więcej wyciągał, ale nie pamietam jakiej firmy.
Odnośnie spania, ja zawsze rano wstaje czy pójdę o 21 czy 24 spać. Teraz jak się kładę np. 20 czy 21 to czasem 4 lub 5 rano oczy jak 5 zł 🙄

O to faktycznie sporo dziewczyn mieszka w Warszawie
emoji854.png
Ja całe życie mieszkałam na Woli :) , a teraz od kilku lat pod Warszawą 🙂
A dla mnie to jakis kosmos o 21 iść spać :D zawsze chodziłam późno szczególnie jak na drugi dzień nie musialam wstawać do pracy więc jak w ciazy chodze koło północy to uważam że wcześnie. Tylko że później śpię do 9:00-10:00 :D oj pewnie zmieni się tryb życia jak już będę miała dziecko :) a Wy dziewczyny które chodzicie spać o 21 to pewnie wcześnie wstajecie? :) ja z kolei jestem w szoku jak widzę że ktoś pisze o 6 rano. Dla mnie to niewykonalne :p
Dla mnie też 😀. Przed ciążą chodziłam spać tak 01:00-02:00 w nocy. Teraz staram się położyć tak do północy. W pierwszym trymestrze padałam już o 22:30-23:00, ale teraz stare przyzwyczajenia wróciły 😀.

Dziewczyny byłam u mojej ginekolog po zwolnienie i prosiłam , aby jeszcze raz zmierzyła szyjkę... i uwaga jest 3,4 cm, więc jest dłuższa 😀

A dla mnie to jakis kosmos o 21 iść spać :D zawsze chodziłam późno szczególnie jak na drugi dzień nie musialam wstawać do pracy więc jak w ciazy chodze koło północy to uważam że wcześnie. Tylko że później śpię do 9:00-10:00 :D oj pewnie zmieni się tryb życia jak już będę miała dziecko :) a Wy dziewczyny które chodzicie spać o 21 to pewnie wcześnie wstajecie? :) ja z kolei jestem w szoku jak widzę że ktoś pisze o 6 rano. Dla mnie to niewykonalne :p
Oj tak, tryb życia mocno się zmienia jak już się dziecko pojawia na świecie ;)
Mój dwulatek nie zna litości i budzi teraz po 6.00.... do tego w nocy się budzę i kiepsko śpię

Oj tak, tryb życia mocno się zmienia jak już się dziecko pojawia na świecie ;)
Mój dwulatek nie zna litości i budzi teraz po 6.00.... do tego w nocy się budzę i kiepsko śpię
Po wiem ci, ze kilka lat pozniej nic sie nie zmienia:p moj ma 6 a dalej wstaje przed 7😂 chociaz wiele kolezanek opowiada, ze ich dzieci w weekend to do 10-11 spia😳 a ja-ale jak to😱😂

reklama
Medela swing i najlepiej podwójny ale to jeśli planujesz dużo ściągać. Mój dziad nie chciał dobrze ciągnąć z piersi i tylko dzięki ściąganiu piła moje mleko trzy miesiące. Pewnie byłoby dużej gdybym nie wracała do pracy. Bo ciężko utrzymać laktację jak się nie ściąga w nocy a młoda przesypiala 5h po pierwszym miesiącu i nie miałam siły wstawać na ścianie gdy dziecko spało.
5h nieprzerwanego snu :D Złote Dziecko :D

Do góry