reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Dzisiaj zaczęłam 18 tc i moja dzidzia zrobiła mi właśnie niespodziankę - pierwszy raz go poczułam 😍... takie pyknięcie jakby bąbelek po prawej stronie w podbrzuszu :D

ja siedzę na kanapie to mam taka mała poduszkę za plecami bo bez niej to mnie tez boli. Jak chodze to nie boli
Ja też zawsze mam z tyłu poduszkę. U mnie ostatnio doszły bóle pachwin na zmianę z bólem kości ogonowej (w sobotę bolała mnie kość ogonowa, w niedziele pachwiny i w poniedziałek aż do teraz znowu kość ogonowa). Konsultowałam to z ginekologiem, ale stwierdziła, że to normalne.

Dziewczyny mam do was prośbę abyście się wypowiedziały... W pon byłam na prenatalnych i ten który robił usg powiedział że wszystko jest ok. Ale trzeba jeszcze poczekać na badania krwi. Zaznaczył że jeśli coś będzie nie tak to przyjdą wyniki listem poleconym. Dziś dostałam zwykły list i trochę się zdziwiłam bo przy wieku 35 lat ryzyko trisomii jest1/264 a skorygowane u mnie to 1/749. Wydaje mi się że to jest mimo wszystko dość wysokie ryzyko.. Jak sądzicie? Dodam że jest tam też napisane że zgodnie z rekomendacjami zaleca się test wolnego dna płodowego. Proszę napiszcie coś, dziękuję
Chyba powyzej 500 jest niskie ryzyko?wiesz ja bym zrobila Nifty dla wlasnego spokoju,jaka przeziernosc karku?

Świetne filmiki na YouTube ma Małgorzata Mostowska 🤍 wpisz sobie i ona tam ma dużo praktyk dla kobiet w ciąży, ja uwielbiam z nią ćwiczyć i do tego ma mega kojący głos 😊
Małgorzata Mostowska ma taką serię " joga dla ciężarnych ". Ja zaczęłam praktykować w pierwszej ciąży, potem po ciąży różne sesje wzmacniające i rozciągające z jej kanału, a teraz już robię co popadnie, na tyle, na ile brzuch pozwoli ;)

Super, dzięki dziewczyny, od jutra startuje, może pomoże 😍😘

reklama
Ja nigdy nie lubiłam, bo na siłę mi wciskali każde narodzone dziecko, żeby niby się przyzwyczaiła [emoji35][emoji35]
A ja poprostu sama musiałam osiągnąć odpowiedni wiek i dojrzałość, żeby zdecydować się na dziecko.
I też mnie to trochę przeraża, ale damy radę [emoji123][emoji123]
O boże jak dobrze. Ja też nigdy nie brałam małego dzieciątka na ręce.. Zawsze jestem przerażona [emoji33][emoji33]

Do góry