reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

jesteś jak najbardziej normalna. Ja np. Nigdy nie brałam na ręce niemowlaka od koleżanek, rodziny bo się bałam. StarsZe dzieci już tak i takie jakby stabilne ruchowo 😱 a teraz to nie mam pojęcia jak to się obsługiwać takim dzieckiem 🤦‍♀️ mam w planach szkole rodzenia mam nadzieje ze do naszego porodu będę mogła tam pójść chociaż pare razy i mi ktoś coś pokaże. A jak nie to może teściowa ??
O boże jak dobrze. Ja też nigdy nie brałam małego dzieciątka na ręce.. Zawsze jestem przerażona 😱😱

reklama
Emizior dziękuję za odpowiedź, a te badanie nifty to robiłaś tam gdzie prenatalne czy w zwykłym laboratorium? Z tego co pamiętam to ty hen za granicą mieszkasz więc niewiem czy to będzie adekwatne do polskiej służby zdrowia, ale zawsze coś. I to już chyba płatne? Prenatalne mialam darmowe.
Ja to robiłam w swoim szpitalu. W PL płatne z tego co wiem wiec porozmawiaj z ginem. Niech on oceni co Ci tam wyszło i skąd to się mogło wziąć i czy widzi przesłanki do dalszej diagnostyki.

U mnie dziś trochę taki śmiech przez łzy. Od rana kilka razy się popłakałam odnośnie nowych ustaw - tej antyaborcyjnej i o zniesieniu przepisu, że nie można skierować na delegację rodzica małego dziecka. A teraz będą wszystkie zawody medyczne powoływać do walki z koronawirusem 😔 jak pomyślę, o znajomych, które mają takie miesięczne brzdące i będą musiały je zostawić, bo dostaną wezwanie... Ja na szczęście na l4, więc mnie to nie dotyczy, ale fakt faktem ... Jeszcze moja koleżanka poroniła 😔 Jezu, co za dzień dziś 😢
ehhh wszędzie wrze na ten temat. Aż się w głowie nie mieści ile ludzi znanych i nie znanych się wypowiada. Ja się zastanawiam wtedy skoro tak dużo ma podobne zdanie to jak do tego doszło 🤷🏼‍♀️ ze znaleźliśmy się w takiej sytuacji w kraju. Tez wczoraj długo nie mogłam spać. Dziś staram się ograniczać informacje na tentemat bo się denerwuje a nie chce

Prywatnie. Zawsze mam usg, zdjęcia dzidziusia i prywatny telefon do lekarza, kiedy potrzebuję. Ufam mu.
A na tym połówkowym 3D to moje dziecko wyglądało identycznie jak po porodzie ☺️
moja koleżanka ma takie zdjęcie swojej córeczki już jakoś z końcówki ciąży ze to dziecko jest tak podobne do jej męża ze identyczne. I jak się właśnie urodziła to była jak jej mąż 😁 extra te zdjęcia są

ciężko coś napisać bo oczywiście nie jestem lekarzem ale tak porównując to co pisały tutaj dziewczyny to jak były podejrzenie poważne wynikające również z usg to była zalecana amniopunkcja. Nie wszyscy się decydują i wiem ze robiły dziewczyny również nadanie dna płodowego właśnie. Ja bym zrobiła na Twoim miejscu ( jeśli możesz oczywiście ) abyś się nie denerwowała. Dodatkowo tez jeśli lekarz nie widzi podejrzeń Przy takim wyniku to trzeba zdać się na niego. Ewentualnie może skonsultuj się z nim porozmawiaj
Dziękuję, spróbuję zadzwonić w poniedziałek. Dziwi mnie ze przy tym wyniku napisali jeszcze ze "nie stwierdziliśmy podwyższonego ryzyka wystepienia u dziecka zaburzeń chromosomów." Chorób gen w rodzinie nie ma. Pozostałe tri to tri 18 podstawowe to 1/680 skorygowali do 13590, a tri 13 z 1/2122 skorygowali na 16748.

Emizior dziękuję za odpowiedź, a te badanie nifty to robiłaś tam gdzie prenatalne czy w zwykłym laboratorium? Z tego co pamiętam to ty hen za granicą mieszkasz więc niewiem czy to będzie adekwatne do polskiej służby zdrowia, ale zawsze coś. I to już chyba płatne? Prenatalne mialam darmowe.
nifty możesz zrobić u swojego lekarza ( jeśli robi ) a jak nie to można do nich bezpośrednio zadzwonić i oni podadzą Ci gdzie możesz iść na pobranie krwi. Jest to płatne badanie i koszt to ok. 2500 zł za nifty pro (rozszerzona wersja) i ok. Chyba 2200 zł za podstawowa

reklama
Ja przy badaniach prenatalnych miałam możliwość USG 3d czy też nagrania badania na płytę, ale było to dodatkowo płatne i trzeba było zgłosić chęć przy rejestracji.

Prywatnie. Zawsze mam usg, zdjęcia dzidziusia i prywatny telefon do lekarza, kiedy potrzebuję. Ufam mu.
A na tym połówkowym 3D to moje dziecko wyglądało identycznie jak po porodzie ☺

Chyba zadzwonię do placówki w której się umówiłam i zapytam czy można zrobić 3D i jaka jest ewentualna różnica w cenie :)
Badanie też bym chętnie nagrała dla mojego męża , który bardzo ubolewa nad tym, że nie chcą go wpuścić na żadną wizytę przez tego wirusa... :(

Do góry