reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2021

@maartulka - nikt nie pisał, że to jest wyścig. Po prostu: skoro słabo się udzielasz, to po co Ci forum zamknięte? Te tutaj normalnie się toczy.

@mayfly - moja pierwsza chusta z lenny czy inna?
Tak, ta właśnie. Podobno lepiej kupić używaną ze względu na to, że włókna są już wyrobione i jest po prostu elastyczniejsza ;)

reklama
Oj już przestańcie męczyć to forum zamknięte,zobaczcie na listę są osoby które chcą się tam dodać które nie napisaly nawet jednego posta tutaj.. Dlatego powstał wątek zamknięty, ja jestem prawie od początku tutaj i jakoś mega prywatnych rzeczy swoich nie pisze, ale udzielam się ciągle, nie pojmuje osób które się tu nie udzielają a na prywatnym nagle zaczną? Nie wierzę w to.. Nikt nie musi wstawiać zdjęć swoich, podawać danych, ale być aż tak skrytym żeby nie napisać jak się czuje co u niego jak minął dzień, itd? To po co chce być na prywatnym? 🧐🤔

Dziewczyny mam do was prośbę abyście się wypowiedziały... W pon byłam na prenatalnych i ten który robił usg powiedział że wszystko jest ok. Ale trzeba jeszcze poczekać na badania krwi. Zaznaczył że jeśli coś będzie nie tak to przyjdą wyniki listem poleconym. Dziś dostałam zwykły list i trochę się zdziwiłam bo przy wieku 35 lat ryzyko trisomii jest1/264 a skorygowane u mnie to 1/749. Wydaje mi się że to jest mimo wszystko dość wysokie ryzyko.. Jak sądzicie? Dodam że jest tam też napisane że zgodnie z rekomendacjami zaleca się test wolnego dna płodowego. Proszę napiszcie coś, dziękuję

Ale powiem Wam, że nam chusta ratowała życie. Moje dziecko było totalnie rączkowe. Potrafiłam ją nosić po kilka godzin, a było co... A tak- chusta, książka w pdf i jakoś leciało ;) nawet mogłam usiąść, jak zasnęła w chuście i dalej sobie coś czytać, bo miałam wolne ręce

Dzięki, będę szukać informacji, pewnie bardziej się skupie jak już pójdę na L4.
Teraz to praca zaprząta głowę i nie mam kiedy skupić się na czytaniu o różnych kwestiach dotyczących dzieci [emoji38][emoji85]
Poradniki[emoji848] ja po prostu czytałam różne strony o chustowaniu, potem włączyłam tutorial i ćwiczyłam na misiu smiki ze smyka, bo miał wymiary mniej więcej takiego dzidziusia [emoji16] oczywiście można wziąć doradcę chustowego, w Warszawie to koszt około 200 zł, więc ja się nie zdecydowałam. To nie jest trudne, tylko trzeba poprawnie ułożyć dziecko no i na maksa docisnąć do siebie. Jeśli prawie nie możesz oddychac a z dzieckiem w chuście jesteś w stanie odkurzyć pod łóżkiem i dziecko nie przesuwa się ani trochę, to znaczy, że jest idealnie ściśnięte [emoji28]

Wiesz nie wiem czy ta druga Kasia będzie miała bliźniaki ale ja na 100%ustawilam avatar dla znaku rozpoznawcze go 😁
Na początku będzie jazda dobra ale nie martwię się na zapas ma mi kto pomoc takze nie zostanę sama ☺
Najważniejsze zeby się urodzily zdrowe i żebym donosiła ciążę o to się najbardziej boje, a jak będzie zdrówko to po porodzie damy radę bo kto jak nie my 😁😁
Dziewczyny jeśli o mnie chodzi to szczęście w liczbie pojedynczej 😁

reklama
Dziewczyny mam do was prośbę abyście się wypowiedziały... W pon byłam na prenatalnych i ten który robił usg powiedział że wszystko jest ok. Ale trzeba jeszcze poczekać na badania krwi. Zaznaczył że jeśli coś będzie nie tak to przyjdą wyniki listem poleconym. Dziś dostałam zwykły list i trochę się zdziwiłam bo przy wieku 35 lat ryzyko trisomii jest1/264 a skorygowane u mnie to 1/749. Wydaje mi się że to jest mimo wszystko dość wysokie ryzyko.. Jak sądzicie? Dodam że jest tam też napisane że zgodnie z rekomendacjami zaleca się test wolnego dna płodowego. Proszę napiszcie coś, dziękuję

Nie znam się do końca , ale wydaje mi się, że to nie jest wysokie ryzyko. Mi Pani tłumaczyła przy pobieraniu krwi, że to trzeba interpretować tak: przy np. ryzyku 1:100 to 1 kobieta na 100 urodzi chore dziecko czyli wychodzi tylko "1 % ryzyko". Przy 1:749 są to chyba znikome szanse , ale najlepiej zapytaj lekarza jeżeli nie jesteś pewna. Pappa interpretuje się razem z badaniem USG, więc jeżeli to badanie wypadło dobrze to ja bym się nie martwiła na zapas :)

Do góry