reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Kochana to ci samo przyjdzie, ja też nie miałam kontaktu z tak małymi dziećmi, Tez stres przed porodem, a jak urodziłam to czułam wszystko odrazu, jak wziąść na ręce jak zmienić jak przystawić do piersi jakby to moje bynajmniej 3dzieckoo było 🤣
taka mam właśnie nadzieje jakoś tak czuje ze tak właśnie będzie :) ale obawy są

reklama
Wiesz nie wiem czy ta druga Kasia będzie miała bliźniaki ale ja na 100%ustawilam avatar dla znaku rozpoznawcze go 😁
Na początku będzie jazda dobra ale nie martwię się na zapas ma mi kto pomoc takze nie zostanę sama ☺
Najważniejsze zeby się urodzily zdrowe i żebym donosiła ciążę o to się najbardziej boje, a jak będzie zdrówko to po porodzie damy radę bo kto jak nie my 😁😁
dokładnie najważniejsze to zdrowie i nic więcej reszta sama przyjdzie :)

Miałam wizytę na NFZ, nic nie płaciłam. Ale szczerze mówiąc jestem pozytywnie zaskoczona tą wizytą, Pann Dr pomierzył główkę, brzuszek, nóżki. Wszystko bez pośpiechu i bardzo dokładnie. I jestem trochę w kropce 😱 bo moja lekarka prowadząca do której chodzę prywatnie, robi USG bardzo szybko, bez większego omawiania. Wizyta u niej trwa max 10 minut.

ehhh czyli to zależy od lekarza... nie spodziewałabym się tego, zawsze myślałam ze prywatnie jest się lepiej potraktowanym a tu proszę.

N
My już po wizycie ♥️ pierwsze co udało się zobaczyć przy USG dowcipnym to ptaszka 😂 także będziemy mieć chłopczyka ♥️
Maluch rośnie jak na drożdżach, według OM 14+5, według dzisiejszego USG 15+3 i 123 g ♥️
Jedyne co mnie niepokoi to dalej wysokie tętno bo 170. Ale Pan dr mówił, że w tym tygodniu dalej jest w normie. Zobacz załącznik 1191740
trzymaj się tego co mówi lekarz. No wydaje mi się ze oni nie pocieszają na wyrost tylko mówią jak jest. Witam druga nadziejke i u mnie tez chłopiec

Miałam wizytę na NFZ, nic nie płaciłam. Ale szczerze mówiąc jestem pozytywnie zaskoczona tą wizytą, Pann Dr pomierzył główkę, brzuszek, nóżki. Wszystko bez pośpiechu i bardzo dokładnie. I jestem trochę w kropce 😱 bo moja lekarka prowadząca do której chodzę prywatnie, robi USG bardzo szybko, bez większego omawiania. Wizyta u niej trwa max 10 minut.
to może jak on na NFZ jest to tez się do niego umawiać

ehhh czyli to zależy od lekarza... nie spodziewałabym się tego, zawsze myślałam ze prywatnie jest się lepiej potraktowanym a tu proszę.
Ja też tak myślałam, dlatego założyłam że będę chodzić prywatnie. A teraz jestem w kropce, bo mam duże porównanie 😱 jedyne co to na NFZ następna wizyta z USG 18.12 dopiero.

Ja teraz chodze na nfz i lekarz jest bardziej konkretny niż lekarz u którego prowadziłam ciąże z synem prywatnie. Wszystko na spokojnie tłumaczy, omawia. Pytałam gdzie przyjmuje prywatnie to się zaśmiał i powiedział że w razie potrzeby on codziennie jest w przychodni i żeby przychodzić. Jedyny minus to usg nie na kazdej wizycie, choć do tej pory miałam na każdej. 3 listopada jestem umówiona na wizyte ginekilogiczną więc pewnie bez usg :(

reklama
Do góry