reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

O 4 to wiesz siusiu, piciu czasem amciu i nagle taka ciekawość mnie nachodzi - a co tam na forum się dzieje? I muszę sprawdzić....i tak sprawdzam aż robi się godzina o której budzę mojego partnera do pracy i później nagle wstaje synek i tak jakoś leci😉
wow, mój mąż wstaje przed 8:00, bo pracuje zdalnie, a syn budzi się koło 5-6 rano na mleko, daje mu butle, idę na szybkie siku, wracam zabrać małemu butelkę i obrócić go obowiązkowo na brzuszek 🙈😂 i idę dalej spać 🙈🙈 i wstaje tak koło 8-9, bo tak się budzi nasz gagatek 😁😁😁

reklama
Kochane moje, jestem po wizycie. Dzięki Bogu wszystko jest ok. Śladów krwawienia nie ma, macica i szyjka ok. Lekarka kazała wrócić do duphastonu i zapisała jeszcze luteinę 2 x dziennie i nospę. Jeśli jednak brzuch nadal będzie bolał i twardniał mam jechać prosto do szpitala. Dziewczyny ale ta lekarka u której byłam to jakaś porażka 🤦‍♀️ Zbadała mnie na fotelu, stwierdziła że wszystko ok i kazała iść się ubrać. Ja tak powoli wstaję, patrzę na nią i myślę jak to, nie sprawdzi co z dzieckiem przy takiej akcji🙄 A ona do mnie po chwili „A jeszcze chwilkę, sprawdzimy serduszko”. Odpaliła aparat i stwierdziła, że z dzieckiem wszystko w porządku. Mam nadzieję, że mi ten ból brzucha przejdzie. Dziękuję Wam za wsparcie ❤❤❤
I na takie wieści czekałam! Super kochana. Teraz odpocznij i leż do bólu, bo musisz wyleżeć ten stres ❤💗💓

Moim zdaniem jeżeli lekarzowi nie udało się zrobić badanie kompleksowo to powinien zaproponować powtórkę. Najlepiej powiedzieć nie widać to nie trudno [emoji1751][emoji1751] ja bym tego tak nie zostawiła , to nie jest tanie badanie [emoji1745] jak zachodzisz do sklepu i płacisz za całą bułkę to dostajesz całą a nie kawałek [emoji1751] to samo się tyczy badania a kość nosowa jest jedynym z najważniejszych parametrów USG prenatalnego.
Dokładnie! On naprawdę próbował, ale powinien zaproponować wyjście..
Jest bardzo ważna, ale niestety nie liczona w prawdopodobieństwie do tych trisomii

Moim zdaniem jeżeli lekarzowi nie udało się zrobić badanie kompleksowo to powinien zaproponować powtórkę. Najlepiej powiedzieć nie widać to nie trudno [emoji1751][emoji1751] ja bym tego tak nie zostawiła , to nie jest tanie badanie [emoji1745] jak zachodzisz do sklepu i płacisz za całą bułkę to dostajesz całą a nie kawałek [emoji1751] to samo się tyczy badania a kość nosowa jest jedynym z najważniejszych parametrów USG prenatalnego.
Dokładnie zgadzam się w 100%

wow, mój mąż wstaje przed 8:00, bo pracuje zdalnie, a syn budzi się koło 5-6 rano na mleko, daje mu butle, idę na szybkie siku, wracam zabrać małemu butelkę i obrócić go obowiązkowo na brzuszek 🙈😂 i idę dalej spać 🙈🙈 i wstaje tak koło 8-9, bo tak się budzi nasz gagatek 😁😁😁
Zazdroszczę. Ja chyba gdybym do rana wytrzymała ze sprawdzaniem forum to też bym pospała...ale ciekawość jest silniejsza😉

Raczki, paluszki wszytako na miejscu.
Tylko ten nos. Ob mówił, że wiedział tą kość, ale bokiem. A zmierzyć ją musiał przodem dlatego nie zmierzył..
Ehh będę teraz myśleć o tym nosku
No ja bym powtórzyła badanie. Z resztą jak już kóraś z dziewczyn napisąła - sam powinien Ci powtórkę badania zaproponować - to jest bardzo ważne badanie.

No ja bym powtórzyła badanie. Z resztą jak już kóraś z dziewczyn napisąła - sam powinien Ci powtórkę badania zaproponować - to jest bardzo ważne badanie.
Do tego samego juz jechać nie będę bo mam 100 km.

Myślicie, że zwykły gin jest w stanie tą kość mi zmierzyć? Każdy czy nie każdy jak to jest...

reklama
Dziękuję Ci bardzo ❤❤❤ Wyryczałam się jak bóbr...
Domyslam sie, ale juz wiemy ze wszystko jest dobrze i to najważniejsze. Pewnie pękło jakies naczynko, bo teraz mamy mocno ukrwione te brożki 😘 a jeśli chodzi o ból brzucha, mnie też pobolewa, głównie o 4 nad ranem i czuje mega wypychanie malucha.. i tak dzis mialam do 6 rano 🤦‍♀️

Do góry