PałkaZapałka
Fanka BB :)
Ale kopie umowy na rok dostałaś bo jeden egzemplarz jest dla ciebie...wydaje mi się że jest wiążący skoro masz na nim ich podpisy więc spadowka, ale napisz na jakieś grupie porad prawnych, myślę że bardziej doradza pod względem przepisów prawa czy mogą tak zrobić. Decyzje lekarska maga podważyć ale nie wiem czy to nie muszą zrobić przez ZUS bo przecież to ZUS będzie płacił za L4...Piękne te Wasze dzidzie Ja mam USG w poniedziałek, ciekawe czy będzie widać płeć. A powiedzcie mi, może któraś z Was się zna. Dostałam umowę na rok, wczoraj powiedziałam o ciąży i usłyszałam że zmienią mi umowę na taką tylko do dnia porodu. Czy tak można? Tak, wiedziałam o ciąży zatrudniając się ale czy to jest podstawa do tego żeby zmieniać mi umowę na gorszą? Dostałam jeszcze skierowanie do ich lekarza medycyny pracy, bo "zaświadczenie od mojego ginekologa jest nic nie warte". Ale podobno jeśli tamten lekarz stwierdzi że jestem zdolna do pracy to nie będę mogła pójść na zwolnienie Pomóżcie bo jestem w rozsypce, nie wiem co mogą zrobić a czego nie
Bardzo ci współczuję ale skoro mają takie podejście to ani minuty bym nie przepracowała jeśli nie muszę.