reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
To u was jest jakoś inaczej niż u nas w Luxmedzie, bo ja prowadzę ciążę w ramach pakietu, który ma mój mąż w pracy, płacimy 100zł msc i mamy w pakiecie wszystkie badania i wizyty u różnych specjalistów i u nas w gabinetach ginekologicznych wszędzie, w każdej placówce Luxmedu jest sprzęt do usg, nie trzeba u nas osobno się umawiać na wizytę i osobno na usg, dlatego jestem zaskoczona, że w innych miastach jest inaczej 🤔
Kochana wyglada na to, że w miastach sa różne ustalenia 🤷‍♀️. Ja mam pakiet comfort + , rozszerzony fafarafa i dupa, oddzielnie wizyta, oddzielnie USG. 🙈

Ja ostatnimi czasy piekę co weekend i czasem zdarza się ze w tygodniu (np rogaliki na dzień nauczyciela do przedszkola dla starszaków by mogły z paniami świętować) :)
W miniony weekend zamknęłam tez jabłuszka do 4 litrowych słoików na przyszłe szarlotki :) uwielbiam mieć takie zapasy, bo potem upieczenie szarlotki to pół godzinki :)

Ostatnio ta wiewióra mi chodziła po głowie... choć już zaplanowałam, ze w weekend jogurtowe powstanie :) Ale jak przeczytałam przepis na wiewiórę, to się zakochałam :) Orzechy już czekają!
Dzięki dziewczyny za dzielenie się sprawdzonymi przepisami :)
Eeee zaraz zaraz czy my ustaliłyśmy gdzie Kochana mieszkasz 😃😃😃?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny :) ! U mnie od soboty pojawiły się bóle kości ogonowej, które przeszły w ból pachwiny przez co chodzę jak kaczka 🙄 . Postanowiłam przyśpieszyć moją wizytę i udało mi się zapisać na środę na 9:00 do mojej ginekolog - chciałam sprawdzić czy wszystko jest ok i nic tam się nie dzieje z dzieckiem niedobrego bo te bóle przyszły tak nagle. Nie mam żadnych plamień ani nic , więc podejrzewam, że te bóle są związane z tym, że dziecko rośnie, ale miałam możliwość przyśpieszyć wizytę, więc idę w środę :D

W Wawie polecam Multi Med - w gabinecie ginekologicznym oprócz standardowego badania przy każdej wizycie miałam USG (do tej pory dopochwowe).
Prenatalne miałam również w Multi Med, ale w placówce na Waryńskiego (tam mają lepszy sprzęt).

Ja dzisiaj byłam obejrzeć nowego Primarka w Warszawie w Galerii Młociny i polecam jak ktoś ma możliwość się tam przejechać :) T-shirty i bluzki z długim rękawem w przedziale 13-17 zł :) - myślę, że te większe rozmiary będą super na późniejszy okres ciąży :) . Oprócz tego sporo swetrów / bluz w niewygórowanych cenach. Dział dla dzieci też jest super 😍 😍
Widziałam plakaty dot. Primarka, chętnie się wybiorę na wyprzedaże, może jak się trochę to szaleństwo zachorowań uspokoi i tych zakazów.

@Czarna 36 ja właśnie boję się iść do firmy, gdzie zamkną mnie w małym wycinku. Ale biuro to zazwyczaj męka. Ja jestem już w 3 (po drodze kilka miesięcy w firmie, gdzie był horror) i w końcu trafiłam na super miejsce i ludzi 😃

@elysia141 super!! 😍 Teraz tylko się cieszyć 😃

@Martxx1 jak tam? Ja już zaczynam świrować 😂
@Magdula 36 ja musiałam odpocząć. Mialam dosc terminów, braku urlopu albo max tydzień na rok i ciągłych nadgodzin. W poprzedniej firmie niby pracowalam na wycinku a robiłam dochodowy vat i nawet faktury wystawialam. Bylo nas tyle ze moglismy sie zastępować,w koncu mogłam zachorować,isc na 2 tyg urlop.Po 10 latach tyry,wysiadlam psychicznie i fizycznie. Wypaliłam się. To co mam w glowie nie ucieknie a jak cos,wiem gdzie szukać😊Moze ja po prostu źle trafiałam😊

Widziałam plakaty dot. Primarka, chętnie się wybiorę na wyprzedaże, może jak się trochę to szaleństwo zachorowań uspokoi i tych zakazów.

Jak masz możliwość to polecam przejechać się tam na początku tygodnia, właśnie w godzinach typu 12-14 . My tak dzisiaj byliśmy z mężem i było bardzo mało ludzi w całej galerii , więc można się bez problemu rozejrzeć w asortymencie :)

Dzwoniła właśnie moja pani doktor z wynikami nifty , zdrowa dziewuszka ❤❤

Super wiadomości :) <3 Gratulacje :D

reklama
Do góry