reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Mi tak się chce domowego ciasta, zawsze co 2-3tyg robiłam jakieś albo ciastka, a teraz nie mogę się wziąć, zero mocy do takiej roboty ;) a marzy mi się murzyn, szarlotka, oponki, ciastka piwne itd xD ostatnio oglądałam jak Ewka gotuje i mężowi mówię, że do mnie by mogła przyjść i zrobić 😂

Ja ostatnimi czasy piekę co weekend i czasem zdarza się ze w tygodniu (np rogaliki na dzień nauczyciela do przedszkola dla starszaków by mogły z paniami świętować) :)
W miniony weekend zamknęłam tez jabłuszka do 4 litrowych słoików na przyszłe szarlotki :) uwielbiam mieć takie zapasy, bo potem upieczenie szarlotki to pół godzinki :)

Ostatnio ta wiewióra mi chodziła po głowie... choć już zaplanowałam, ze w weekend jogurtowe powstanie :) Ale jak przeczytałam przepis na wiewiórę, to się zakochałam :) Orzechy już czekają!
Dzięki dziewczyny za dzielenie się sprawdzonymi przepisami :)

reklama
Ja ostatnimi czasy piekę co weekend i czasem zdarza się ze w tygodniu (np rogaliki na dzień nauczyciela do przedszkola dla starszaków by mogły z paniami świętować) :)
W miniony weekend zamknęłam tez jabłuszka do 4 litrowych słoików na przyszłe szarlotki :) uwielbiam mieć takie zapasy, bo potem upieczenie szarlotki to pół godzinki :)

Ostatnio ta wiewióra mi chodziła po głowie... choć już zaplanowałam, ze w weekend jogurtowe powstanie :) Ale jak przeczytałam przepis na wiewiórę, to się zakochałam :) Orzechy już czekają!
Dzięki dziewczyny za dzielenie się sprawdzonymi przepisami :)
Daj trochę mocy :D

Hej dziewczyny :) ! U mnie od soboty pojawiły się bóle kości ogonowej, które przeszły w ból pachwiny przez co chodzę jak kaczka 🙄 . Postanowiłam przyśpieszyć moją wizytę i udało mi się zapisać na środę na 9:00 do mojej ginekolog - chciałam sprawdzić czy wszystko jest ok i nic tam się nie dzieje z dzieckiem niedobrego bo te bóle przyszły tak nagle. Nie mam żadnych plamień ani nic , więc podejrzewam, że te bóle są związane z tym, że dziecko rośnie, ale miałam możliwość przyśpieszyć wizytę, więc idę w środę :D

No mnie to nie dziwi od lat tak jest tak w prywatnej opoece med.w Wawie. Mialam latami abonament w Centrum Medyczne Damiana, teraz Luxmed i w obydwu tak samo, wizyta, USG oddzielnie i to błędne koło i polowanie na wizyty, dodarkowo jak sie pracuje to poluje się na wizyty rano lub po południu. 🤷‍♀️

W Wawie polecam Multi Med - w gabinecie ginekologicznym oprócz standardowego badania przy każdej wizycie miałam USG (do tej pory dopochwowe).
Prenatalne miałam również w Multi Med, ale w placówce na Waryńskiego (tam mają lepszy sprzęt).

To prawda, ceny nie co powalają, ja nie lubię przepłacać.
Getry kupiłam w lidlu, jeansy z golfem na allegro ( nowe z metką, bon prixa) za 25 zł , swetry zobaczcie w Sinsay. Rozmiarówka sporo zaniżona ;)

Ja dzisiaj byłam obejrzeć nowego Primarka w Warszawie w Galerii Młociny i polecam jak ktoś ma możliwość się tam przejechać :) T-shirty i bluzki z długim rękawem w przedziale 13-17 zł :) - myślę, że te większe rozmiary będą super na późniejszy okres ciąży :) . Oprócz tego sporo swetrów / bluz w niewygórowanych cenach. Dział dla dzieci też jest super 😍 😍

Ludzie to nie mają mózgu. Od razu mi sie przypomina jak pracowałam w biurze rachunkowym. Ciekawe to byly czasy 😊ale nie mam dobrych wspomnień ciagle siedzenie po godzinach i stresss......
A mi za siedzenie po godzinach nikt nie płaci. Powiedziałam klientom , że jeśli nie dostarcza w terminie, to deklarację pójdą po terminie, bo ja nie będę marnować swoje czasu ktory jest dla mnie i rodziny, A nie dla spoznialskich i nie majacych do mnie szacunku ludzi.
😂🙈

reklama
Do góry