reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Wiesz wzbudziły nas glupie sny i jakoś mamy taki sam dzień 🙊.
Praca mnie absorbuje strasznie, dzis ledwo mialam sznase zrobić sobie 5min przerwę. 7 online spotkań, a mam jezcze swoje obowiązki i 1286532 pytań z zespolu 🤯!
Patrzę na brzuszki, czytam o motylkach, pykniecieciach w brzuchach i sama sie wpedzam w niepokój. Bo wg mnie nie mam takiego brzucha, ok mam 180cm wzrostu, wiec moooze to sie inaczej rozklada🤷‍♀️, nie wiem. Nic mnie nie kłuje, nie ciągnie, jedynie po pracy padam na łóżko i śpię albo chociaż leżę. A ja juz 16+0, czy dopiero w 5mcu wyrzuci brzuch?
Czytam dziś bardziej, niz piszę na forum, bo humor taki oooo!
Rozumiem Cię zatem aż za dobrze 😘!
Spokojnie moja przyjaciółka tez czekała na brzuch z niecierpliwością .... aleee za to może Ty będziesz ta szczęściara której po porodzie szybko wszystko wróci na miejsce :)

Tez sie boje cieszyc,nawet ostatnio kupilam duzo cichow ciazowych i wyladowalam w szpitalu z plamieniem tego samego dnia,i juz pierwsze co to ze za szybko cos kupilam;(to silniejsze ode mnie.
Skad ja to znam. Poprzednio zamówiłam spodnie i nie miałam okazji założyć i odesłałam w nerwach ( bo jeszcze był czas) a teraz czekam do momentu jak już w nic się nie zmieszczę. Dżinsy nosze prawie rozpięte i guzik na gumkę :)))) ale będzie dobrze zreszta teraz i tak za bardzo nie ma gdzie chodzić przez wirus wiec za wiele nie będzie potrzebne :)

Mamy duuzo wspólnego powiedziałam najpierw tylo M.i to w 7tc, dalej Mamie, po prenatalnych Sis i przyszły szwagier, dalej Tata i praca i dzis jedna laska w pracy dobra obserwatorka (skubana!!😜) ogarnela ze jak wpadlm do pracy 2 razy cos podpisac to mam luźne ciuchy i jak na mnie to dziwne 😃! A i ze na badania jezdzilam😃, a.dzis jej sie śniło ze przyszlam do biura ze śliczna Dzidzia ❤ i o 08:00 pytanie na Messenger Gosia jestes w ciąży? A ja oooo😛!
Mam dobra kumpele która rodziła 11.2019 powiedziałabym jej, bo to jedyna znajoma z malym dzieckiem i ciągle tp osiągam, ze po prenatalnych, teraz myślę po połówkowych...! No i co mnie powstrzymuje? 🙈🙈🙈
Hah ja tez po usg w 12 tyg myslalm ze bede wszystkim gadac a jakos dalej mam opory i czekam do 1 grudnia do polowkowych.syn dalej nie wie!i po ostatnim plamieniu ciesze sie ze nie wie bo by byl bardzo smutny jakby cos sie stalo i nie byloby rodzenstwa

Skończyłam już 40 lat
Loli05 serio? Rozwalilas mi konstrukcję nerek. Ja mam podobne prawdopodobienstwo do twojego juz po Pappa o mam w opisie ze niskie ryzyko:/ 😊 kochana to jest mniej niz 1 promil:) Oczywiscie twoja decyzja zrobisz jak uwazasz,ale nigdy nie mamy prwnosci w niczym😁Przestan sie tak martwic bo napraede nie ma czym:)

Trzymajcie za nas kciuki dziewczyny, dziś zaczynamy 17+0... żeby nic nie przyszło.. i żeby wszystko dobrze się skończyło 😔😔
Lozysko teraz ladnie jest rozwiniete i dba o dziecko,kobiety lapia rozne wirusy i dzieci sa zdrowe.plod juz tez jest ladnie rozwiniety,bedzie dobrze kciuki trzymamy.
A tak na marginesie wiecie kto mogl byc ta osoba chora na weselu?

Moj przechodzi bunt 3latka ogólnie to dobre dziecko ale jak się uprze.... To nie ma bata i w dodatku jest bardzo mamowy, tzn nie ma problemu żeby został w szkole ale jak ja jestem w pobliżu to poprostu muszę byc ciągle z nim, jak zniknę z oczu to jest mamo gdzie jesteś, on oglada bajke to ja mam z nim ja oglądać i koniec, ciągnie mnie czesto do zabawy, przytula aż nagminnie bo naprawdę miliard razy dziennie plus wiesza się na mnie, wałkuje i mówi kocham Cię mamo może więcej nim miliard, a jak jestem te 3 kroki dalej to słyszę mamo chce Cie Tak mocno przytulić o weź tu odmów dziecku 😊 przez to nic nie mogę przy nim w domu zrobic:) niewiem szczerze czy z tego wyrośnie, to jest mile ale też nieraz męczące takie uwiazanie :)
Kochana wiem o co Ci chodzi bo mój synuś to też taki maminy (chociaż ostatnio zdarza Mu się być tatowym😉 ale dopóki jestem w zasięgu wzroku) to jest mega słodkie i rozczula ale czasem też chcę mieć chwilę dla siebie i się denerwuję ale też szybko uspokajam bo rozumiem że syn tego potrzebuje i wiem że to minie i będzie mi tego brakować. Wątpie żeby mając naście lat był takim tulaskiem😉
Mój jeszcze nie mówi ale wiem że gdy usłyszę pierwsze "kocham Cię" to się rozwyje (na samą myśl mam łzy w oczach).
Siostra mojego partnera też ma takiego mamowego synka który aktualnie ma 5 lat ale widzę że już powoli staje się wspaniałym młodym człowiekiem - śmiały, wesoły, mądry, ciekawy świata i ludzi i myślę że to że jest teraz takim fajnym chłopcem to właśnie duża zasługa jego mamy. Była gdy jej potrzebował, była gdy oglądał bajkę, tuliła, rozmawiała a teraz to owocuje. Młody z poczuciem miłości, akceptacji i bezpieczeństwa rusza na podbój świata. A ja patrząc na niego i jego relacje z Mamą wiem że warto.

reklama
Aaa Babcia widziałam, ze zaskoczy, sukieneczki itd. 😍👍
Ooo ja mialam mieć 05.11 u prowadzacej, no ale mam zmianę na inna i kiedy sie umówie, zastanaiwam się bo ostatnie USG mialam 06.10 a połówkowe mam 19.11 czy to dobrze aż tyle czekać? Czy warto isc szybciej? Hm...🤔!
Jak mozesz idz szybciej 😊 Ja polowkowe pewnie na początku grudnia :)

Do góry