reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wiesz co powiem Ci ze u mnie w 1 ciąży co Usg wychodzilo ze moj maly jest większy nawet ponad tydzień zdarzało się blisko 2 tyg. Ale urodził się po terminie i nie był jakiś duży :) teraz dzidzia na każdym Usg jest większa już niewiem ile bodajze 6 dni chyba ☺ ten jeden dzień to pewnie z pomiarów tak wynika :)
Chcialabym zeby z pomiarow bo jakos tak nie czuje zeby bejbi roslo,brzuch tez slaby jakis,jedyne co mnie zdziwilo jak mi to usg tak mocna przylozyla po prawej stronie wrecz przy biodrze,mysle sobie wowwww a ty gdzie az z tym idziesz tak daleko

reklama
Ale się dużo dowiedziałam w Zusie [emoji23][emoji23][emoji1751][emoji1751] moja sprawa jest w rozpatrywaniu i oni nie wiedzą ile to jeszcze potrwa , są na etapie weryfikowania mojego ubezpieczenia [emoji23][emoji23][emoji1751] czaicie 50 dni minęło od wpłynięcia dokumentów a oni nadal weryfikują czy jestem zgłoszona do ZUS [emoji23][emoji23][emoji1751]
tego samego się ostatnio dowiedziałam, ale u mnie krótszy czas jest, nawet miesiąc od pierwszego L4 nie minął jeszcze i kazała mi wysłać wniosek ZZU z prośbą o przyspieszenie rozpatrywania mojego wniosku, bo podobno to przez to, że mają bardzo dużo wniosków i się nie wyrabiają z weryfikacją 🙄🙄🙄

Ojej wspolczuje ale jeśli chodzi o ciążę nie martw się, napoczatku ciąży czytałam dużo o tym, że nue wykryli żadnych wpływów tego wirusa raczej zwykla grypa jest groźniejsza niż ten wirus dla dzidzi. Jak zdrowa ciąża to nic nie ruszy :*

Czy któraś z mam ma malutki brzuszek jeszcze lub mało widoczny? Wszystkie macie takie ładne okrągłe ze aż się zaczelam martwić :)

Ja mam prawie niewidoczny (13t1d) wieczorem coś tam można zobaczyć, ale trzeba się mega przyjrzeć :))

Chcialabym zeby z pomiarow bo jakos tak nie czuje zeby bejbi roslo,brzuch tez slaby jakis,jedyne co mnie zdziwilo jak mi to usg tak mocna przylozyla po prawej stronie wrecz przy biodrze,mysle sobie wowwww a ty gdzie az z tym idziesz tak daleko
A mi prawie przy pępku!!! I było normalnie widać wszystko to był szok

a mamo ... co teraz z wizytami, badaniami jak jest potwierdzony covid ?
To jest to czego najbardziej się obawiam, że zostanę bez opieki, ze nie będę miała możliwości zrobienia badań:/

Co do wicia gniazda ... robimy remont i ustawiamy meble pod łożeczko, Starszak będzie w swoim pokoju raz ze za duza różnica wieku, dwa, że nie chcę, zeby maluch kojarzył mu się z ograniczeniami.

Pytanie do mam, kilku latków : CO NOSI DZIECKO URODZONE W KWIETNIU/POCZĄTEK MAJA? Starszak jest zimowy, z wiosennymi nie mam porównania.
Tzn. bodziaki na długi czy krótki rekaw? pajace ?

Wieczorem mam wielki brzuch, zwlaszcza jak kilka dni nie odwiedzę toalety.
Dokupiłam dłuższe swetry żeby mi brzuch nie wystawał, martwię się o kurtkę za miesiac- dwa w swoją nie wejdę :/

Wczoraj robiłam krzywą do diabetologa, na czczo 93 ale po 2 godzinach 52 ... bylam przekonana że hipoglikemię reaktywną mam za sobą, bo objawów dawno nie miałam :(

Ja to nie mam pojecia jak rozwiazac problemy z pokojami.u mnie roznica wieku 10 lat! Mamy 2 sypialnie plus salon z kuchnia.syn ma swoj pokoj my swoja sypialnie,oczywiscie syn moglby isc mieszkac do naszej sypialni a my mieszkac w salonie ale nie podoba mi sie to rozwiazanie za bardzo,nie wyobrazam sobie szaf ciuchow bibelotow,mam caly zestaw sypialniany w sypialni i wrecz przywiercony do scian.dziecko bedzie spalo z nami pewnie przez jakis czas,od samego kombinowania az mi sie slabo robi.
Wiem ze niektore dziewczyny maja dwa pokoje i beda w np 4 osoby mieszkac,nie powinnam marudzic,gdyby roznic wieku byla mniejsza to tez bym miala mniejszy problem a tak to dupa

reklama
Do góry