reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wiesz co powiem Ci ze u mnie w 1 ciąży co Usg wychodzilo ze moj maly jest większy nawet ponad tydzień zdarzało się blisko 2 tyg. Ale urodził się po terminie i nie był jakiś duży :) teraz dzidzia na każdym Usg jest większa już niewiem ile bodajze 6 dni chyba ☺ ten jeden dzień to pewnie z pomiarów tak wynika :)
Chcialabym zeby z pomiarow bo jakos tak nie czuje zeby bejbi roslo,brzuch tez slaby jakis,jedyne co mnie zdziwilo jak mi to usg tak mocna przylozyla po prawej stronie wrecz przy biodrze,mysle sobie wowwww a ty gdzie az z tym idziesz tak daleko

reklama
Ale się dużo dowiedziałam w Zusie [emoji23][emoji23][emoji1751][emoji1751] moja sprawa jest w rozpatrywaniu i oni nie wiedzą ile to jeszcze potrwa , są na etapie weryfikowania mojego ubezpieczenia [emoji23][emoji23][emoji1751] czaicie 50 dni minęło od wpłynięcia dokumentów a oni nadal weryfikują czy jestem zgłoszona do ZUS [emoji23][emoji23][emoji1751]
tego samego się ostatnio dowiedziałam, ale u mnie krótszy czas jest, nawet miesiąc od pierwszego L4 nie minął jeszcze i kazała mi wysłać wniosek ZZU z prośbą o przyspieszenie rozpatrywania mojego wniosku, bo podobno to przez to, że mają bardzo dużo wniosków i się nie wyrabiają z weryfikacją 🙄🙄🙄

Ojej wspolczuje ale jeśli chodzi o ciążę nie martw się, napoczatku ciąży czytałam dużo o tym, że nue wykryli żadnych wpływów tego wirusa raczej zwykla grypa jest groźniejsza niż ten wirus dla dzidzi. Jak zdrowa ciąża to nic nie ruszy :*

Czy któraś z mam ma malutki brzuszek jeszcze lub mało widoczny? Wszystkie macie takie ładne okrągłe ze aż się zaczelam martwić :)

Ja mam prawie niewidoczny (13t1d) wieczorem coś tam można zobaczyć, ale trzeba się mega przyjrzeć :))

Chcialabym zeby z pomiarow bo jakos tak nie czuje zeby bejbi roslo,brzuch tez slaby jakis,jedyne co mnie zdziwilo jak mi to usg tak mocna przylozyla po prawej stronie wrecz przy biodrze,mysle sobie wowwww a ty gdzie az z tym idziesz tak daleko
A mi prawie przy pępku!!! I było normalnie widać wszystko to był szok

a mamo ... co teraz z wizytami, badaniami jak jest potwierdzony covid ?
To jest to czego najbardziej się obawiam, że zostanę bez opieki, ze nie będę miała możliwości zrobienia badań:/

Co do wicia gniazda ... robimy remont i ustawiamy meble pod łożeczko, Starszak będzie w swoim pokoju raz ze za duza różnica wieku, dwa, że nie chcę, zeby maluch kojarzył mu się z ograniczeniami.

Pytanie do mam, kilku latków : CO NOSI DZIECKO URODZONE W KWIETNIU/POCZĄTEK MAJA? Starszak jest zimowy, z wiosennymi nie mam porównania.
Tzn. bodziaki na długi czy krótki rekaw? pajace ?

Wieczorem mam wielki brzuch, zwlaszcza jak kilka dni nie odwiedzę toalety.
Dokupiłam dłuższe swetry żeby mi brzuch nie wystawał, martwię się o kurtkę za miesiac- dwa w swoją nie wejdę :/

Wczoraj robiłam krzywą do diabetologa, na czczo 93 ale po 2 godzinach 52 ... bylam przekonana że hipoglikemię reaktywną mam za sobą, bo objawów dawno nie miałam :(

Ja to nie mam pojecia jak rozwiazac problemy z pokojami.u mnie roznica wieku 10 lat! Mamy 2 sypialnie plus salon z kuchnia.syn ma swoj pokoj my swoja sypialnie,oczywiscie syn moglby isc mieszkac do naszej sypialni a my mieszkac w salonie ale nie podoba mi sie to rozwiazanie za bardzo,nie wyobrazam sobie szaf ciuchow bibelotow,mam caly zestaw sypialniany w sypialni i wrecz przywiercony do scian.dziecko bedzie spalo z nami pewnie przez jakis czas,od samego kombinowania az mi sie slabo robi.
Wiem ze niektore dziewczyny maja dwa pokoje i beda w np 4 osoby mieszkac,nie powinnam marudzic,gdyby roznic wieku byla mniejsza to tez bym miala mniejszy problem a tak to dupa

reklama
Do góry