reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej dziewczyny :)! Ja dzisiaj zaczęłam 17 tc :) , a sen miałam dzisiaj piękny 😍 - śniło mi się , że urodziłam dziewczynkę :D

Rodziłam w prywatnym szitalu i bylam mega zadowolona , nie mam się do czego przyczepić 🖒choć myślę że panstwowo teżmożna dobrze trafić tylko trzeba mieć szczęście :) a skąd jesteś?

Jestem z Warszawy i chce rodzić w Medicover :) Tutaj po 26 tygodniu obowiązkowa jest wizyta kwalifikacyjna w placówce Medicover.
Jeszcze w kwestii szpitali... powikłania wszędzie są możliwe - nawet w państwowym szpitalu różne sytuacje się zdarzają mimo sprzętu/lekarzy . Ciężko mi sobie wyobrazić, że w obecnych czasach będę jeszcze się martwić o to czy mnie przyjmą do szpitala czy nie (znam przypadek w którym dziewczyna jeździła po szpitalach w Wawie i dopiero w trzecim ją przyjęli bo nigdzie nie było niby miejsc 🙄 ). Nie chce być narażona na coś takiego, tak samo jak na "dobry lub zły humor" lekarza /pielęgniarek na zmianie.

reklama
Ojej wspolczuje ale jeśli chodzi o ciążę nie martw się, napoczatku ciąży czytałam dużo o tym, że nue wykryli żadnych wpływów tego wirusa raczej zwykla grypa jest groźniejsza niż ten wirus dla dzidzi. Jak zdrowa ciąża to nic nie ruszy :*

Czy któraś z mam ma malutki brzuszek jeszcze lub mało widoczny? Wszystkie macie takie ładne okrągłe ze aż się zaczelam martwić :)
Ja mam taki niewidoczny raczej. Talia tylko zniknęła. Ale do tych forumowych to mi daaaaleeeeko ;)

Ojej wspolczuje ale jeśli chodzi o ciążę nie martw się, napoczatku ciąży czytałam dużo o tym, że nue wykryli żadnych wpływów tego wirusa raczej zwykla grypa jest groźniejsza niż ten wirus dla dzidzi. Jak zdrowa ciąża to nic nie ruszy :*

Czy któraś z mam ma malutki brzuszek jeszcze lub mało widoczny? Wszystkie macie takie ładne okrągłe ze aż się zaczelam martwić :)
Ja tez mam maly,ale na wczorajszym szybkim skanie w szpitalu napisala mi 14+2 a niby bylam 14+1 i teraz siedze i mysle czy ona robila pomiary czy tak tylko przepisala date i jeszcze sie pomylila o dzien...

Ja tez mam maly,ale na wczorajszym szybkim skanie w szpitalu napisala mi 14+2 a niby bylam 14+1 i teraz siedze i mysle czy ona robila pomiary czy tak tylko przepisala date i jeszcze sie pomylila o dzien...
Wiesz co powiem Ci ze u mnie w 1 ciąży co Usg wychodzilo ze moj maly jest większy nawet ponad tydzień zdarzało się blisko 2 tyg. Ale urodził się po terminie i nie był jakiś duży :) teraz dzidzia na każdym Usg jest większa już niewiem ile bodajze 6 dni chyba ☺ ten jeden dzień to pewnie z pomiarów tak wynika :)

A dziewczyny która ma już "syndrom wicia gniazdka"?? :D w sumie to pod koniec Ciąży tak sie robi ale u mnie to chyba przez całą ciążę 🤣ja w ciążach poprostu uwielbiam robić zmiany w domu, całe szczęście ze robimy pokoik właśnie dla dzieci to będzie pole do popisu do tego remont sypialni i malowanie przedpokoju w ciąży z synem remontowaliśmy cały dom, ale zauważyłam. Ze w ciąży ma się większą chec na zmiany, przekładanie kupowanie nowych rzeczy do domu 😝
Któras z mam ma pokoik wspolny dla dwójki dzieci?
Ja zdecydowałam się na to ponieważ wiem że dzieci będą miały raźniej razem a za 10 lat zrobię im oddzielne pokoje tylko teraz mysle jak połączyć kolory dziewczynki i chłopca ☺
u nas będzie wspólny pokoik dla dzieci, bo różnica wieku niewielka będzie i do jakiegoś czasu nie będą potrzebowały osobnych pokoi :) ja początku Lilka będzie z nami w sypialni w kołysce, a po miesiącu pewnie dołączy do Mieszka w pokoju :) mam nadzieję, że dzięki temu dzieci jakoś bardziej się ze sobą zżyją i będą się dobrze dogadywały :)
Swoją drogą ja z bratem miałam pokój przez cały czas, bo pojawiły się bliźniaki i nie było możliwości żebyśmy mieli osobne pokoje i jakoś żadne z nas problemu z tym nie miało i dobrze się dogadywaliśmy :)

Odpowiem zbiorczo, bo Lilianka obok i ciężko pisać.
1. Ja objawy miałam, mąż też - ma nadal, to co z Zosią działo - szkoda słów.
2. Nic nie wiem, co dalej. Po prostu zero informacji. Próbuję ustalić prywatny numer mojego ginekologa, bo zgubiłam, a może on mi coś powie.
3. Nikt mnie nie badał, a boli mnie przy kaszleniu.
4. Myślę, że najgorsze za nami. Byle na ciążę nie wpłynęło.
5. Jak ktoś nie chce wierzyć w covida, nie musi. Ja wiem jak się czułam i mam nadzieję, że to nie wróci. Wiem, że większość przejdzie bezobjawowo, objawowym życzę dużo sił.
Kochana mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze,covid jest malo znany ale z tego co czytam to nie ma skutkow ubocznych w ciazy.wspolczuje ze ci sie to przytrafilo tez sie tego boje i cos czuje ze pare nas moze to nie ominac,ja mialam wymaz wczoraj robiony rutynowo w szpitalu

reklama
u nas będzie wspólny pokoik dla dzieci, bo różnica wieku niewielka będzie i do jakiegoś czasu nie będą potrzebowały osobnych pokoi :) ja początku Lilka będzie z nami w sypialni w kołysce, a po miesiącu pewnie dołączy do Mieszka w pokoju :) mam nadzieję, że dzięki temu dzieci jakoś bardziej się ze sobą zżyją i będą się dobrze dogadywały :)
Swoją drogą ja z bratem miałam pokój przez cały czas, bo pojawiły się bliźniaki i nie było możliwości żebyśmy mieli osobne pokoje i jakoś żadne z nas problemu z tym nie miało i dobrze się dogadywaliśmy :)
U nas różnica 3 lata i 3 miesiące więc też myślę że będzie ok, taki bardziej pokój zabaw to będzie a jak już będą upominać się o swój kącik to wtedy zrobimy im oddzielne pokoje :)

Do góry