reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej dziewczyny :)! Ja dzisiaj zaczęłam 17 tc :) , a sen miałam dzisiaj piękny 😍 - śniło mi się , że urodziłam dziewczynkę :D

Rodziłam w prywatnym szitalu i bylam mega zadowolona , nie mam się do czego przyczepić 🖒choć myślę że panstwowo teżmożna dobrze trafić tylko trzeba mieć szczęście :) a skąd jesteś?

Jestem z Warszawy i chce rodzić w Medicover :) Tutaj po 26 tygodniu obowiązkowa jest wizyta kwalifikacyjna w placówce Medicover.
Jeszcze w kwestii szpitali... powikłania wszędzie są możliwe - nawet w państwowym szpitalu różne sytuacje się zdarzają mimo sprzętu/lekarzy . Ciężko mi sobie wyobrazić, że w obecnych czasach będę jeszcze się martwić o to czy mnie przyjmą do szpitala czy nie (znam przypadek w którym dziewczyna jeździła po szpitalach w Wawie i dopiero w trzecim ją przyjęli bo nigdzie nie było niby miejsc 🙄 ). Nie chce być narażona na coś takiego, tak samo jak na "dobry lub zły humor" lekarza /pielęgniarek na zmianie.

reklama
Ojej wspolczuje ale jeśli chodzi o ciążę nie martw się, napoczatku ciąży czytałam dużo o tym, że nue wykryli żadnych wpływów tego wirusa raczej zwykla grypa jest groźniejsza niż ten wirus dla dzidzi. Jak zdrowa ciąża to nic nie ruszy :*

Czy któraś z mam ma malutki brzuszek jeszcze lub mało widoczny? Wszystkie macie takie ładne okrągłe ze aż się zaczelam martwić :)
Ja mam taki niewidoczny raczej. Talia tylko zniknęła. Ale do tych forumowych to mi daaaaleeeeko ;)

Ojej wspolczuje ale jeśli chodzi o ciążę nie martw się, napoczatku ciąży czytałam dużo o tym, że nue wykryli żadnych wpływów tego wirusa raczej zwykla grypa jest groźniejsza niż ten wirus dla dzidzi. Jak zdrowa ciąża to nic nie ruszy :*

Czy któraś z mam ma malutki brzuszek jeszcze lub mało widoczny? Wszystkie macie takie ładne okrągłe ze aż się zaczelam martwić :)
Ja tez mam maly,ale na wczorajszym szybkim skanie w szpitalu napisala mi 14+2 a niby bylam 14+1 i teraz siedze i mysle czy ona robila pomiary czy tak tylko przepisala date i jeszcze sie pomylila o dzien...

Ja tez mam maly,ale na wczorajszym szybkim skanie w szpitalu napisala mi 14+2 a niby bylam 14+1 i teraz siedze i mysle czy ona robila pomiary czy tak tylko przepisala date i jeszcze sie pomylila o dzien...
Wiesz co powiem Ci ze u mnie w 1 ciąży co Usg wychodzilo ze moj maly jest większy nawet ponad tydzień zdarzało się blisko 2 tyg. Ale urodził się po terminie i nie był jakiś duży :) teraz dzidzia na każdym Usg jest większa już niewiem ile bodajze 6 dni chyba ☺ ten jeden dzień to pewnie z pomiarów tak wynika :)

A dziewczyny która ma już "syndrom wicia gniazdka"?? :D w sumie to pod koniec Ciąży tak sie robi ale u mnie to chyba przez całą ciążę 🤣ja w ciążach poprostu uwielbiam robić zmiany w domu, całe szczęście ze robimy pokoik właśnie dla dzieci to będzie pole do popisu do tego remont sypialni i malowanie przedpokoju w ciąży z synem remontowaliśmy cały dom, ale zauważyłam. Ze w ciąży ma się większą chec na zmiany, przekładanie kupowanie nowych rzeczy do domu 😝
Któras z mam ma pokoik wspolny dla dwójki dzieci?
Ja zdecydowałam się na to ponieważ wiem że dzieci będą miały raźniej razem a za 10 lat zrobię im oddzielne pokoje tylko teraz mysle jak połączyć kolory dziewczynki i chłopca ☺
u nas będzie wspólny pokoik dla dzieci, bo różnica wieku niewielka będzie i do jakiegoś czasu nie będą potrzebowały osobnych pokoi :) ja początku Lilka będzie z nami w sypialni w kołysce, a po miesiącu pewnie dołączy do Mieszka w pokoju :) mam nadzieję, że dzięki temu dzieci jakoś bardziej się ze sobą zżyją i będą się dobrze dogadywały :)
Swoją drogą ja z bratem miałam pokój przez cały czas, bo pojawiły się bliźniaki i nie było możliwości żebyśmy mieli osobne pokoje i jakoś żadne z nas problemu z tym nie miało i dobrze się dogadywaliśmy :)

Odpowiem zbiorczo, bo Lilianka obok i ciężko pisać.
1. Ja objawy miałam, mąż też - ma nadal, to co z Zosią działo - szkoda słów.
2. Nic nie wiem, co dalej. Po prostu zero informacji. Próbuję ustalić prywatny numer mojego ginekologa, bo zgubiłam, a może on mi coś powie.
3. Nikt mnie nie badał, a boli mnie przy kaszleniu.
4. Myślę, że najgorsze za nami. Byle na ciążę nie wpłynęło.
5. Jak ktoś nie chce wierzyć w covida, nie musi. Ja wiem jak się czułam i mam nadzieję, że to nie wróci. Wiem, że większość przejdzie bezobjawowo, objawowym życzę dużo sił.
Kochana mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze,covid jest malo znany ale z tego co czytam to nie ma skutkow ubocznych w ciazy.wspolczuje ze ci sie to przytrafilo tez sie tego boje i cos czuje ze pare nas moze to nie ominac,ja mialam wymaz wczoraj robiony rutynowo w szpitalu

reklama
u nas będzie wspólny pokoik dla dzieci, bo różnica wieku niewielka będzie i do jakiegoś czasu nie będą potrzebowały osobnych pokoi :) ja początku Lilka będzie z nami w sypialni w kołysce, a po miesiącu pewnie dołączy do Mieszka w pokoju :) mam nadzieję, że dzięki temu dzieci jakoś bardziej się ze sobą zżyją i będą się dobrze dogadywały :)
Swoją drogą ja z bratem miałam pokój przez cały czas, bo pojawiły się bliźniaki i nie było możliwości żebyśmy mieli osobne pokoje i jakoś żadne z nas problemu z tym nie miało i dobrze się dogadywaliśmy :)
U nas różnica 3 lata i 3 miesiące więc też myślę że będzie ok, taki bardziej pokój zabaw to będzie a jak już będą upominać się o swój kącik to wtedy zrobimy im oddzielne pokoje :)

Do góry