reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wiecie, dla wielu lekarzy poronienie to nic takiego... Jeśli nie widzą w tym dziecku dziecka, tylko zlepek komórek, to o czego się spodziewać :/
Dla Nich to normalne, jak to mówią, "tak się zdarza", "natura sama wybiera", "następnym razem się uda" ble ble ble. I troszkę ich rozumiem, bo jakby nad każdą mieli wylewać łzy to by pracować nie mogli. Mi najbardziej chodzi o to, że jeśli mówią o czymś, o pomocy, że możesz liczyć na psychologa, jest ta opieka itp, a tu Ci nawet nie wytłumaczyli, że będziesz mdleć, wymiotować, a na koniec ehhhhh nie chce już do tego wracać bo się zdenerwowałam :(

reklama
I ja!!od kilku dni Nie mam ochoty wstać z łóżka ubrać się czy umyć [emoji17][emoji17][emoji22], wstaje bo muszę... najchętniej zamknęła bym się w domu i nigdzie nie wychodziła [emoji17] nienawidzę takiej siebie!!
To dawaj do mnie! Kupię jakiś bezalkoholowy alkohol, ustalimy jakieś optymalne menu, wygadany się i poryczymy sobie 😄 Ja też mam wrażenie, że nad niczym nie mam kontroli, wszystko mnie przygniata... Kamiśka, wchodzą Ci słodycze? Mam lody, ciastka i zapas batoników 😋

Dziewczyny, która dzisiaj ze mną wizytuje? 🤔🤔 ja mam na 19:00 wizytę w Luxmedzie, nie odwołali mi na szczęście 💪😁😊
Mam nadzieję, że już dzisiaj potwierdzi mi, że to córka, bo chce kompletować powoli wyprawkę 😊😊🤗
Jestem też ciekawa jak moja waga 🤔🤔...23.09 na prenatalnych miałam +1kg, teraz wrócił mi apetyt i stale coś podjadam, brzuszek też urósł, więc coś czuję, że mogę się zbliżać do kolejnego +1kg 🙈🙈🙈
Masz dziś wizytę 🤗😍 Jak fajnie! A tylko zdjęcia spróbuj nie wstawić to będzie zbita pupa 😄

To dawaj do mnie! Kupię jakiś bezalkoholowy alkohol, ustalimy jakieś optymalne menu, wygadany się i poryczymy sobie [emoji1] Ja też mam wrażenie, że nad niczym nie mam kontroli, wszystko mnie przygniata... Kamiśka, wchodzą Ci słodycze? Mam lody, ciastka i zapas batoników [emoji39]
Bardzo chętnie !! Przyda się wygadać z osobą , która czuje się podobnie [emoji16][emoji16] alkoholu bez % nigdy nie odmawiam [emoji23][emoji23] a słodycze oczywiście , że przyjmuje ale te bez cukru [emoji1751]nie martw się przyjadę ze swoim koszyczkiem [emoji23][emoji23]

Hej dziewczyny, w poniedziałek zgłaszałam pracodawcy zmianę nazwiska, prosiłam żeby dane zostały zgłoszone w ZUS, ale logując się na konto zusu online dalej widzę swoje stare nazwisko. Dziś idę do lekarza po l4, orientujecie się może czy mogę wziąć l4, na stare nazwisko? 🤔
Na zwolnieniu musisz mieć już nowe nazwisko. Dane do ZUS docierają zazwyczaj z opóźnieniem, natomiast sama również możesz przez e-ZUS zgłosić zmianę danych z tego co kojarzę.

Weźcie dziewczyny kopnijcie mnie w dupe bo mi się okropnie nic nie chce ☹️ wypiłam druga kawę i nic 😴
Zrobiłam rosołek przepyszny jutro z mięska zrobię potrawkę, a zaraz muszę zrobić tortille z kurczakiem bo mój zaraz z pracy wraca a zupa się nie naje.. 😜🤣Kto miał mieć dzisiaj wizytę? Meldować się proszę z chęcią popatrzę na usg bo do mojego Jeszcze prawie miesiąc 😥

Ja straciłam dwie ciąże na samym początku, ale jednak i dwójka tych dzieci miała do mnie teraz wrócić, ale chyba uznały, że jedno będzie mnie strzęgło z góry razem z prababcią, a drugie tu zostanie na ziemi żebym się nie załamała 😊😊😊 i nie miała tak lekko tylko z tym moim rocznym gagatkiem 😆🙈😂 takie kochane te moje dzieciaczki wszystkie trzy 😍😍😍
U mnie było tak że pierwsza ciąża zakończyła się bardzo wcześnie, ale zalamalam się strasznie, po poronieniu nie miałam okresu i oto jest mój syn z tej ciąży tyle że on miał się urodzić w 2017 w grudniu a przeciągnęło mu się do 2.01😝 więc nie chciał być chyba z 2017 roku 😝 więc śmiem twierdzić że sobie wybrał datę ☺️
Teraz tez myślę że coś jest po cos bo rok temu kiedy poronilam chyba nie dałabym rady jednak z 2 dzieci bo mój to tak zwany high need baby a teraz jest już super czas i wiem że dam radę ogarnąć ☺️🤗

Weźcie dziewczyny kopnijcie mnie w dupe bo mi się okropnie nic nie chce ☹️ wypiłam druga kawę i nic 😴
Zrobiłam rosołek przepyszny jutro z mięska zrobię potrawkę, a zaraz muszę zrobić tortille z kurczakiem bo mój zaraz z pracy wraca a zupa się nie naje.. 😜🤣Kto miał mieć dzisiaj wizytę? Meldować się proszę z chęcią popatrzę na usg bo do mojego Jeszcze prawie miesiąc 😥
Mi tez się nie chce :( jak usiadłam o 14 tak siedzę :/

reklama
Witajcie, witajcie ! Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich stron😃 widzę, że różne tematy były poruszane ale bez przeczytania postów nie chce się wypowiadać. Daje tylko znać że u Nas okej, tylko pogoda dobija;(. Wpadłam w wir szydełkowania i przepadam na godziny w ciągu dnia. Jeśli wyjdzie coś fajnego to Wam pokażę 🙈

Do góry