reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Wiecie, dla wielu lekarzy poronienie to nic takiego... Jeśli nie widzą w tym dziecku dziecka, tylko zlepek komórek, to o czego się spodziewać :/
Dla Nich to normalne, jak to mówią, "tak się zdarza", "natura sama wybiera", "następnym razem się uda" ble ble ble. I troszkę ich rozumiem, bo jakby nad każdą mieli wylewać łzy to by pracować nie mogli. Mi najbardziej chodzi o to, że jeśli mówią o czymś, o pomocy, że możesz liczyć na psychologa, jest ta opieka itp, a tu Ci nawet nie wytłumaczyli, że będziesz mdleć, wymiotować, a na koniec ehhhhh nie chce już do tego wracać bo się zdenerwowałam :(

reklama
I ja!!od kilku dni Nie mam ochoty wstać z łóżka ubrać się czy umyć [emoji17][emoji17][emoji22], wstaje bo muszę... najchętniej zamknęła bym się w domu i nigdzie nie wychodziła [emoji17] nienawidzę takiej siebie!!
To dawaj do mnie! Kupię jakiś bezalkoholowy alkohol, ustalimy jakieś optymalne menu, wygadany się i poryczymy sobie 😄 Ja też mam wrażenie, że nad niczym nie mam kontroli, wszystko mnie przygniata... Kamiśka, wchodzą Ci słodycze? Mam lody, ciastka i zapas batoników 😋

Dziewczyny, która dzisiaj ze mną wizytuje? 🤔🤔 ja mam na 19:00 wizytę w Luxmedzie, nie odwołali mi na szczęście 💪😁😊
Mam nadzieję, że już dzisiaj potwierdzi mi, że to córka, bo chce kompletować powoli wyprawkę 😊😊🤗
Jestem też ciekawa jak moja waga 🤔🤔...23.09 na prenatalnych miałam +1kg, teraz wrócił mi apetyt i stale coś podjadam, brzuszek też urósł, więc coś czuję, że mogę się zbliżać do kolejnego +1kg 🙈🙈🙈
Masz dziś wizytę 🤗😍 Jak fajnie! A tylko zdjęcia spróbuj nie wstawić to będzie zbita pupa 😄

To dawaj do mnie! Kupię jakiś bezalkoholowy alkohol, ustalimy jakieś optymalne menu, wygadany się i poryczymy sobie [emoji1] Ja też mam wrażenie, że nad niczym nie mam kontroli, wszystko mnie przygniata... Kamiśka, wchodzą Ci słodycze? Mam lody, ciastka i zapas batoników [emoji39]
Bardzo chętnie !! Przyda się wygadać z osobą , która czuje się podobnie [emoji16][emoji16] alkoholu bez % nigdy nie odmawiam [emoji23][emoji23] a słodycze oczywiście , że przyjmuje ale te bez cukru [emoji1751]nie martw się przyjadę ze swoim koszyczkiem [emoji23][emoji23]

Hej dziewczyny, w poniedziałek zgłaszałam pracodawcy zmianę nazwiska, prosiłam żeby dane zostały zgłoszone w ZUS, ale logując się na konto zusu online dalej widzę swoje stare nazwisko. Dziś idę do lekarza po l4, orientujecie się może czy mogę wziąć l4, na stare nazwisko? 🤔
Na zwolnieniu musisz mieć już nowe nazwisko. Dane do ZUS docierają zazwyczaj z opóźnieniem, natomiast sama również możesz przez e-ZUS zgłosić zmianę danych z tego co kojarzę.

Weźcie dziewczyny kopnijcie mnie w dupe bo mi się okropnie nic nie chce ☹️ wypiłam druga kawę i nic 😴
Zrobiłam rosołek przepyszny jutro z mięska zrobię potrawkę, a zaraz muszę zrobić tortille z kurczakiem bo mój zaraz z pracy wraca a zupa się nie naje.. 😜🤣Kto miał mieć dzisiaj wizytę? Meldować się proszę z chęcią popatrzę na usg bo do mojego Jeszcze prawie miesiąc 😥

Ja straciłam dwie ciąże na samym początku, ale jednak i dwójka tych dzieci miała do mnie teraz wrócić, ale chyba uznały, że jedno będzie mnie strzęgło z góry razem z prababcią, a drugie tu zostanie na ziemi żebym się nie załamała 😊😊😊 i nie miała tak lekko tylko z tym moim rocznym gagatkiem 😆🙈😂 takie kochane te moje dzieciaczki wszystkie trzy 😍😍😍
U mnie było tak że pierwsza ciąża zakończyła się bardzo wcześnie, ale zalamalam się strasznie, po poronieniu nie miałam okresu i oto jest mój syn z tej ciąży tyle że on miał się urodzić w 2017 w grudniu a przeciągnęło mu się do 2.01😝 więc nie chciał być chyba z 2017 roku 😝 więc śmiem twierdzić że sobie wybrał datę ☺️
Teraz tez myślę że coś jest po cos bo rok temu kiedy poronilam chyba nie dałabym rady jednak z 2 dzieci bo mój to tak zwany high need baby a teraz jest już super czas i wiem że dam radę ogarnąć ☺️🤗

Weźcie dziewczyny kopnijcie mnie w dupe bo mi się okropnie nic nie chce ☹️ wypiłam druga kawę i nic 😴
Zrobiłam rosołek przepyszny jutro z mięska zrobię potrawkę, a zaraz muszę zrobić tortille z kurczakiem bo mój zaraz z pracy wraca a zupa się nie naje.. 😜🤣Kto miał mieć dzisiaj wizytę? Meldować się proszę z chęcią popatrzę na usg bo do mojego Jeszcze prawie miesiąc 😥
Mi tez się nie chce :( jak usiadłam o 14 tak siedzę :/

reklama
Witajcie, witajcie ! Nie jestem w stanie nadrobić wszystkich stron😃 widzę, że różne tematy były poruszane ale bez przeczytania postów nie chce się wypowiadać. Daje tylko znać że u Nas okej, tylko pogoda dobija;(. Wpadłam w wir szydełkowania i przepadam na godziny w ciągu dnia. Jeśli wyjdzie coś fajnego to Wam pokażę 🙈

Do góry