reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Nie wiem, mi powiedziała, że absolutnie. Lepiej nic z leków na zgagę nie brać 🥺
Mój kupił sobie coś na zgagę, ale mówił, żeby było bezpieczne bo ma kobietę w ciąży i mogła by też korzystać i dała coś w butelce niby bezpieczne...matko i jak tu coś wziąć? Piszą jedno, mówią drugie :(

Ja już jestem zapisana na połówkowe i jest to samo usg.
Ja też pierwsze słyszę, połówkowe to tylko USG 3 lata temu przy ryzyku 1:10 też tylko USG miałam.
Mnie już nawet nie pytali o zgodę, od razu mi zapisała termin na test z krwii i USG. Screenshot_2020-10-15-10-00-10-562_com.android.chrome.jpg

Dzięki za odpowiedzi w sprawie testu potrójnego - no ja właśnie chyba nie chciałabym go już robić skoro Papp-a było, bo podobno on jest jeszcze mniej precyzyjny. Tak pytam czy tylko czy też większość tak uważa i co na to lekarze.
Mi ginekolog zaleciła badanie białka AFP (widziałam, że to jedna z rzeczy badanych przy teście potrójnym). Zrobiłam, mam wynik. Za tydzień wizyta więc dowiem się czy ok. Na wyniku są podane normy w formie mediany a nie przedziałów wiec nie wiem czy mieszczę się w normie czy nie, bo w medianę akurat się nie wstrzeliłam :/

Ja tez 12+4 i do wczoraj 4 kg na minusie. To zupełnie normalne o ile się sama nie glodzisz tylko zwyczajnie masz mniejsza ochotę na jedzenie czy wymiotujesz. Waga porządniej rusza dopiero po 20 tyg i wtedy będziesz liczyła czy nie za dużo tych kg 😀
Ty 4 kg na minusie, ja 4 kg na plusie 😂 To się nazywa równowaga w przyrodzie 😂

reklama
Ja startowałam z 42,5, dzisiaj rano widziałam 46 😳 Wiem, że to dobrze, bo z niedowagi zaczynam ale i tak dziwnie się patrzy jak tak szybko waga rośnie ;)
Dokladnie szybko waga w górę 😁u mnie z50 jest już 56 z hakiem i boje się co będzie potem jak do kwietnia jeszcze tyyle czasu 😨

Do góry